Кренула и Барса! Голчина новајлије Артура!

Малком сломио Тотенхем али повреде брину. . .  Каталонци победили Тотенхем на Међунардоном купу шампиона после бољег извођења пенала.

Фудбал 29.07.2018 | 13:15
Кренула и Барса! Голчина новајлије Артура!
Први меч на Међународном купу шампиона је одиграла и Барселона. Каталонци су дебитовали победом над Тотенхемом у Пасадени после бољег извођења пенала и освојили су два бода на укупној табели. У регуларних 90 минута је било 2:2 пошто је Тотенхем надокнадио два гола дефицита, док је на пенал лутрији Блауграна славила 5:3.

За навијаче Барсе су стигле добре и лоше вести после меча у Пасадени. Добре су да су дебитовали новајлијеЛенгле, Артур и Малком и да су оставили добар утисак. Лоше вести су повреде Андреа Гомеша и ДенисаСуареза због којих су морали да изађу у првом полувремену. А подсетимо да је реч о играчима за продају од којих је Барселона планирала да заради новац наредних дана. Сада се ситуација компликује... Лоша вест је и издање одбрамбених резерви у другом полувремену.

Оба тима су били без носилаца игре који још одмарају после Мундијала. Код Барселоне је од стартера играо само Серђи Роберто, код Тотенхема Ериксен и Сон. Под посебном пажњом су била Барсина појачања...

Барса је доминирала у првом полувремену против Спурса и заслужено дошла до 2:0. После сјајне акцијеРоберта и Рафиње, Мунир Ел Хадади је начео Тотенхем у 15. минуту и наставио да се намеће Валвердеукоји озбиљно размишља да га задржи. А онда најлепши моменат меча у 29. минуту. Новајлија Артур је показао какав топ има у нози!

Бразилац који је дошао из Гремија је примио лопту на 20 метара а онда распалио по њој и послао неодбрањив ударац у супротан угао. Шутер какав је фалио Барселони... Поред голова, сјајан утисак у првом полувремену је оставила и одбрана. Новајлија Ленгле се сјајно носио са Љорентеом, док је посебно откровење био 18-годишњи Миранда на левом беку.

У другом полувремену се променила Барсина дефанзивна линија и за два минута све упрскала. Очајним реакцијама Барсиних младих дефанзиваца у 72. и 74. минуту, Тотенхем је дошао до изједначења прекоСона и Нкудуа.

На крају су одлучивали пенали, а победу Барслеони је донео новајлија и најскупље појачање овог лета Малком. Бразилац је у игру ушао у другом полувремену. Прво је играо на левој, потом и на десној страни, имао неколико добрих дриблинга, додавања и једну шансу за гол. Био је стрелац у петој серији пошто је претходно Силесен одбранио пенал Георгијуа у трећој серији.



Барселона – Тотенхем 2:2 (2:0) – пеналима 5:3
/Мунир 15, Артур 29 - Сон 72, Нкуду 74/
Пенали: 1:0 Паленсија, 1:1 Сон, 2:1 Абел Руиз, 2:2 Дејвис, 3:2 Монћу, Георгиу – брани Силесен, 4:2 Рики Пуиг, 4:3 Санчез, 5:3 Малком

Барселона: Силесен - Семедо (од 45. Паленсија), Марлон Сантос (од 45. Мингеза), Ленгле (од 45. Куенка), Миранда (од 45. Кукуреља) - Серђи Роберто (од 45. Монћу), Артур (од 45. Кољадо), Андре Гомеш (од 25. Рики Пуиг) - Рафиња (од 45. Малком), Мунир (од 45. Абел Руиз), Денис Суарез (од 22. Карлес Перез (од 69. Баљу)).

Тотенхем: Газанига (од 61. Ворм) - Орије, Картер-Викерс, Дејвис, Вокер-Питерс (од 45. Санчез), Амос, Сисоко (од 35. Нкуду), Ериксен - Лукас Моура (од 61. Георгиу), Сон, Љоренте (од 45. Скип)

ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ КУП ШАМПИОНА

Арсенал - ПСЖ 5:1 (1:0)
Бенфика - Јувентус 1:1 (0:0) - пеналима 2:4 
Челси - Интер 1:1 (1:0) - пеналима 5:4
Манчестер Јунајтед - Ливерпул 1:4 (1:1)
Бајерн - Манчестер Сити 2:3 (2:1)
Барселона - Тотенхем 2:2 (2:0) - пеналима 5:3

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар