Десничари пуштали пјесме Томпсона

У Србу у хрватској општини Грачац данас се обиљежава Дан устанка народа Хрватске, а истовремено екстремно десна Аутохтона Хрватска странка права (А-ХСП) на челу са Драженом Келеминцем организовала је контраскуп на коме пушта пјесме Марка Перковића Томпсона.

Регион 28.07.2018 | 17:50
Десничари пуштали пјесме Томпсона
У некадашњој Југославији, 27. јул се службено славио као Дан устанка народа Хрватске, али је тај празник укинут након осамостаљења Хрватске, преноси Индеx.хр.

Говорећи на скупу, који се одржава код споменика устанку, саборски заступник и предсједник Српског народног вијећа Милорад Пуповца упоредио је данашње стање у друштву са временима антифашистичке борбе.

"Било је за све мјеста и за социјалисте и за либерале и за конзервативце. Данас свједочимо да се то мјесто сужава, да треба бити мјеста само за оне једне, само за десне. И што даље, то све десније", рекао је Пуповац.

Скуп су организовали Српско народног вијећа (СНВ), Савез антифашистичких бораца и антифашиста и општина Грачац у Србу, а како је најављено на њему би требало да говоре и бивши предсједник Републике Стјепан Месић, представници општине и историчари.

Обиљежавање је окупило стотине антифашиста из Хрватске и сусједних земаља.

Свечаност је започела полагањем вијенаца погинулим партизанима из Далмације.

Као и претходних година, контраскуп у Србу одржава екстремно десна Аутохтона Хрватска странка права (А-ХСП) на челу с редикулом Драженом Келеминцем.

Како се наводи, неколико десетина десничара је стало иза полицијске блокаде, неколико стотина метара од главне манифестације и преко разгласа пуштало пјесме Марка Перковића Томпсона.

Извор: Индеx.хр

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Нострадамус

28.07.2018 16:50

Скуп антифасиста на коме би требао да говори и Стипе Месиц.Такодје на другом скупу десницара би требао да говори и Пуповац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Привид

29.07.2018 11:29

Узрок за овакво понассње лежи у чињеници да Хрватима дају подршку ЕУ, запад и коначно Ватикан. Срби и антифашисти су минорни, све је Дон Кихотивско јуришање у квази демократском систему. Увијек су били национални, сада поготово, силни и пуни себе, томпсон им додје као национална музика.

Name

Дире Страитс

28.07.2018 17:55

Срби и јесу дизали устанак на цијелој територији Југославије па тако и у Хрватској. Хрвати су били у усташама и домобранима /огромна већина, част малобројним/, а онда су се 1945.године прелили у партизане. Погледајте само снимак уласка Нијемаца у Загреб 10.априла 1941.године и све ће Вам бити јасно. Да има људскости и правде у ЕУ они би давно реаговали. Тако да ово данас а и раније , то бусање у усташка прса није ништа ново.

ОДГОВОРИТЕ
Name

000

28.07.2018 18:39

Стриц од Стипе Месица,Марко Месиц водја устаске легије код Стаљинграда.Заробљен са својом легијом од Руса а онда 1945 пресли у комунисте и то као лицно обезбједјење Тита.

Name

цетници

28.07.2018 18:42

Пресли у партизане1947 године.

Name

Хео

28.07.2018 21:19

Први слободан град или јуден фреи је био Београд.ста реци Ö ääх.

Name

слобода

29.07.2018 08:48

Ови хрвати стварно немају ни стида ни срама,они дизали неке устанке?! Против кога,против самих себе? Њихов ни један владар није говорио српским језиком којим се они служе,све и једном окупатору су служили и скуте му љубили...а протест у Србу баш онако хрватски назив...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свјетски

30.07.2018 08:34

Свјетски поглед у вези ГЛУПСОНА, доводи Хрватску у велике проблеме ! ! ! Имају утицајне дрзаве које то добро посматрају. Неко мора бити одговоран !

ОДГОВОРИТЕ