Да ли су зато и довели Лопетегија?

Реал одустао од Азара, Иско ће бити број један! А код новог шефа је играо најбољи фудбал у репрезентацији.

Фудбал 31.07.2018 | 09:45
Да ли су зато и довели Лопетегија?
Зинедин Зидан је прошлост, Кристијано Роналдо је историја, на стадиону “Сантјаго Бернабеу“ ствара се неки нови Реал. А у његовој сржи – Иско! Мадридски Ас на насловној страни данас објављује да је Реал и дефинитивно одустао од куповине Едена Азара, пошто је Ђулен Лопетеги уверен да у Иску има потенцијала да постане играч око кога ће се вртети игра највећег клуба на свету.

Сад, малициозни ће реће да то баш и није само до Лопетегијеве  процене већ мало и до тога што Челси није желео да пусти Едена Азара да оде испод 200.000.000 евра(!), па и до тога што је Хамес Родригез, упркос позиву новог шефа, ипак одлучио да и ову сезону остане у Бајерну пре но што и помисли да покуша поново да се докаже у Мадриду.

Али истина је и да је Лопетеги и те како знао са Иском. Уосталом, баш код Лопетегија у репрезентацији играо је најбољи фудбал последњих година. Није ни крио да је то последица поверења које му селектор указује. Код Зинедина Зидана га није имао. Бар не у тој мери.

У последње две сезоне минутажа му је опала. Није да није играо, али Иско је у Реалу још од сезоне 2013/2014, а док је Зидан био ту деловало је као да је баш он играч кога би у Краљевском клубу најлакше заменили. Сада је пројектован за главног играча у офантивном делу тима. Са Тонијем Кросом и Луком Модрићем као подршком сигурно ће му бити лакше.

Већа улога чека и Марка Асенсија што значи да овог лета нема ништа од почетка некаквог новог пројекта Галактикоса. Нејмар и Килијан Мбапе су бар овог лета недодирљиви, Азар прескуп... Следећег лета би већ све могло да буде другачије. Азар ће ући у последњу годину уговора, Родригезу ће истећи позајмица са Бајерном...

До тада – Иско!

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар