Лешић: Менталитет у Српској најсличнији Книну!

Крилни центар навео менталитет људи у Републици Српској као један од фактора због којих је потписао уговор са Игокеом.

Кошарка 29.07.2018 | 19:30
Лешић: Менталитет у Српској најсличнији Книну!
Послије сезоне у њемачком Етингеру Сава Лешић враћа се у АБА лигу, а са клубом из Александровца је потписао једногодишњи уговор.

Њему ће Игокеа бити чак 12. клуб за који ће играти, а пети са којим ће наступати у регионалном такмичењу, послије Партизана, Црвене звезде, Радничког и Олимпије.

Ипак, Лешић то види као нови изазов и радује се доласку у Републику Српску јер, како је истакао, ту је менталитет народа најсличнији менталитету људи из његовог родног Книна.

"Видим да се прави екипа која ће се борити за горњи дио табеле, али треба видјети и остале тимове са каквим екипама ће почети сезону па тек онда можемо реално да причамо о амбицијама, јер има много ствари да се поклопе. Суперкуп који ће крајем септембра бити одржан у Лакташима биће право мјерило наше снаге и тада ћемо видјети гдје смо и шта смо. Треба да се фокусирамо на то такмичење и идемо из утакмице у утакмицу. Ту сам да помогнем колико могу и ставим се у службу тима, те занемарим личну статистику јер је битан резултат екипе, а требало би да освојимо титулу и Куп БиХ", нагласио је Лешић за "Глас Српске".

Лешића у Лакташима чека познато лице, пошто је са Вуком Радивојевићем већ играо у Црвеној звезди од 2010. до 2012. године.

"Знам да је у екипи остало неколико искусних играча и да су ту младићи од којих се много очекује, па ћемо ми мало старији њима помагати да што прије стасају. Са Вуком се познајем годинама и ријеч је о одличном играчу, а прије свега особи, која је лидер на паркету и ван њега, а за сваку екипу је битно да има барем једног играча његових карактеристика. То што је он у екипи неколико сезона мени ће олакшати уклапање", рекао је Лешић.

Игокеа у нову сезону улази са новим тренером Ненадом Трајковићем којег Лешић познаје, али до сада није сарађивао са њим.

"Трајковић је квалитетан стручњак и велики радник који ништа не препушта случају. Одличан је у раду са младим играчима, али и нама мало старијима, и од њега се увијек може нешто ново научити. Годинама је био у НБА лиги, за коју можемо рећи да је неки други спорт и на нама је да се што прије разумијемо", истакао је Лешић.

Селектор Србије Александар Ђорђевић позвао га је у тим за утакмице другог квалификационог прозора за Свјетско првенство, па је уписао минуте у дресу са националним грбом.

"То је била велика част за мене јер нисам на заласку каријере, али нисам више ни толико млад. Послије свих добрих сезона иза мене ово ми је нека круна каријере јер се зна које све кошаркашке величине су носиле овај дрес. Деби против Њемачке не могу описати ријечима, поготово тренутак када је интонирана химна. Мени је било велико задовољство да се нађем у друштву осталих српских кошаркаша код Салета Ђорђевића, а то је било једно ново и непоновљиво искуство за мене. Не знам какве планове селектор има са мном за даље, али ми је била велика част да играм", истакао је Лешић.

Лешић је рођен у Книну 23. фебруара 1988. године и сваке године редовно посјећује родно мјесто, из којег је, осим њега, потекло много квалитетних играча, попут кошаркаша Огњена Добрића и Алекса Марића, те фудбалера Милана Борјана и Милоша Дегенека.

"Изгледа да је тло погодно за спортисте, али има и оних који се нису прославили. Редовно идем у родно мјесто, ове године био сам три пута и верујем да је то то, јер ускоро крећу припреме па нећу моћи због обавеза", закључио је Лешић за "Глас Српске".

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар