Мајстори, а још су слободни!

Они су бинго за сваког евролигаша - ту је и Рочести! Портал Јурохупс објавио занимљив списак од десет играча који још нису пронашли нови клуб.

Кошарка 29.07.2018 | 22:45
Мајстори, а још су слободни!
Кошаркашки прелазни рок у Европи се полако али сигурно захуктава, а на тржишту је велики број квалитетних играча који још нису пронашли нове клубове. Портал Јурохупс објавио је списак десет Американаца тренутно без уговора, који би могли да представљају прави бинго у прелазном року. Међу њима се, поред осталих, налази и доскорашњи плејмејкер Црвене звезде Тејлор Рочести.

Томас Робинсон

Прошле године је Химки направио прави бум на кошаркашкој пијаци када је довео овог играча, али јеРобинсон већ у новембру сломио руку на мечу са Фенербахчеом након чега је паузирао три и по месеца. Упркос томе, успео је Американац да покаже делић својих могућности, а просечно је бележио 8,2 поена и 5,8 скокова. Не би требало заборавити да се ради о човеку који иза себе има преко 300 одиграних утакмица у НБА. Ако одлучи да остане у Европи, биће занимљиво видети који све клубови ће му послати понуде.

Џејмс Огастин

Огастин је играч за елитно европско такмичење, а чињеница да Уникаха ове сезоне неће играти Евролигу отворила му је врата потраге за новим клубом. Слободан је играч, има искуство, зна да поентира и има континуитет добрих игара претходних година. Иначе, ради се о кошаркашу који је имао проценат шута од 66,7 посто за два поена и по томе је био пети у Евролиги. Ипак, његов минус могла би да буде чињеница да има 34 године.

Џејмс Нанели

После две веома успешне сезоне овог лета дошло је време за растанак Нанелија са Фенербахчеом. Имао је сјајне проценте шута за три поена код Жељка Обрадовића. Ове сезоне је то чак било 55,4 посто! Овом играчу није сметало да буде део система ротације код трофејног српског стручњака, а просечно је на паркету проводио око 20 минута по утакмици. Поред сјајног шута, Нанели има и квалитетан продор, тако да би свакако представљао озбиљно појачање за сваку евролигашку екипу.

Тејлор Рочести

Искусни плејмејкер је, без дилеме, био најбољи кошаркаш Црвене звезде прошле сезоне, а просећно је бележио 13,4 поена и пет асистенција по утакмици у Евролиги. Ипак, није успео да спречи пораз Звезде од Будућности у финалу Јадранске лиге, што је црвено-беле коштало и пласман у елитно европско такмичење.Рочести има 33 године и довољно искуства да и даље може да се такмичи на високом нивоу у Евролиги.

Сони Вимс

Годинама уназад овај кошаркаш показује каква је “звер” у нападу, што у комбинацији са физичким предиспозицијама које поседује, увек може да му гарантује добар уговор у неком евролигашком клубу. Имао је Вимс и кратак боравак у Кини, али се онда вратио у Европу и прошле сезону завршио у Ефесу. У истанбулском клубу је просечно бележио 15,5 поена и 3,5 скокова по утакмици.

Ентони Рендолф

Када је здрав, Рендолф представља топ појачање за сваки евролигашки клуб, а његов растанак са Реалом из Мадрида изазвао је прави потрес на трансфер пијаци. Физички је доминантан са 211 центиметара и поседује читав арсенал нападачких трикова. Прошле сезоне је помогао Реалу да се домогне трофеја у Евролиги, а просечно је у том такмичењу бележио 8,2 поена и 3,8 скокова. Поседује и богато НБА искуство у виду 252 одигране утакмице у том такмичењу.

Раким Сандерс

Прошле сезоне Сандерс је у Барселони дочекан као капитално појачање, а потписао је једногодишњи уговор са Блауграном и сада као слободан играч може да бира где ће да настави каријеру. Одиграо је 15 евролигашких утакмица, са учинком од 8,9 поена и 3,1 скока, а просечно је на паркету проводио 20 минута. Овај 29-годишњи кошаркаш има добар шут са дистанце, а уме прилично добро да користи своју брзину код продора на кош.

Норис Кол

Гледајући биографију, Кол ће свакако бити једно од најјачих имена током овог прелазног рока. У првој сезони, у дресу Макабија, одиграо је прилично добро и показао да му није потребно превише времена да се адаптира на нову средину. Наравно да му у томе помаже искуство освајања два титуле првака НБА лиге (2012. и 2013. године). И даље је прилично брз играч с обзиром да има 29 година, а поправио је и проценте шута.

Ерик Грин

Иако је прошле сезоне Валенсија остала без пласмана у Евролигу, Ерик Грин је пружао добре партије. Имао је у просеку 14,4 поена по утакмици. И даље су му највећи квалитети шут са полудистанце и улаз, а за три поена има је 41,7 посто успешности. Код њега је добро што често и лако може себи да направи позицију за шут. Грин не би требало да има никакав проблем да пронађе нови клуб у Евролиги.

Џеред Канингем

Канингем је прошле сезоне играо за минхенски Бајерн и освојио је титулу првака Немачке. Момак иза себе има и 84 наступа у НБА лиги, од тога 40 у дресу Кливленд Кавалирса. Сјајно трчи контранападе и има добре продоре. Воли да нападне противничке играче који су виши од њега, а често смо га виђали и како завршава акције али-уповима. Њему је приоритет повратак у НБА лигу, али ако се то не деси, неки од евролигашких играча добиће огромно појачање.

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар