Прњавор - ЕУ, гдје је сличност?

Група миграната, у покушају да се домогне тла ЕУ, сакрила се у Градишци у камионску приколицу, мислећи да ће тако стићи до Хрватске, али су, умјесто у сусједну државу, стигли ни мање ни више него у - Прњавор, у круг компаније "Младегс пак", а гдје је камион довозио робу.

Република Српска 27.07.2018 | 13:59
Прњавор - ЕУ, гдје је сличност?
Незванично, Независне сазнају да су, када је у Прњавору отворена церада, мигранти повикали "Цроатиа, Цроатиа", али су убрзо схватили да се тла ЕУ, ипак, нису домогли.

Из компаније "Младегс Пак" су потврдили за "Независне" да се у њиховом простору овај необични догађај одиграо јутрос.

"Након што је камион превозника дошао на истовар робе у просторије складишта фирме, из камиона су истрчала четири непозната лица, за које је утврђено да су мигранти. Лица су трчећи изашла из ограђеног дијела компаније и запутила се у непознатом правцу", казали су из те компаније.
Како додају, камион из којег су изашли мигранти ишао је из Европске Уније, довозећи сировине за производњу, а мигранти су највјероватније приликом царињења робе у Градишци поцијепали цераду и ушли у камион у нади да ће доћи до земаља ЕУ, конкретно Хрватске.

"Радници у компанији су правовремено реаговали и позвали полицију, која је недуго затим лоцирала и идентификовала четири мушка страна држављанина", кажу из компаније "Младегс Пак", те додају да није било никаквих покушаја угрожавања безбједности, те да је несвакидашњи догађај протекао без великог ремећења свакодневних обавеза.

Из полиције су за "Независне" потврдили да су у Прњавору затечена четири мигранта са потребном документацијом, те да је о свему обавијештена Служба за послове са странцима БиХ.

(Независне новине)

Коментари / 0

Оставите коментар