Вода однијела зид дуг 10 метара

Протеклу ноћ је Босанску Крупу погодило невријеме праћено јаком и обилном кишом, вјетром и ледом. Највеће штете претрпило је подручје Босанске Отоке, насеља попут Љусине, Баштре, Кајтеза, Црквине, Ћевануша.

Босна и Херцеговина 27.07.2018 | 13:53
Вода однијела зид дуг 10 метара
Бујице које је створила киша продрле су у стамбене објекте, уништиле усјеве, дословно цијеле плантаже краставаца, малина и кукуруза, покренуле клизишта, однијеле насип на путевима па чак и потпорне бетонске зидове.

Према првим процјенама на терену штете су огромне, највеће на путној инфраструктури и пољопривредним усјевима. Све расположиве екипе су на терену, утврђује се чињенично стање и врше превентивне мјере како би се нормализовала ситуација.



„Обишли смо локације које су претрпиле озбиљне штете. Лично сам се увјерио да је вода дословно похарала поједине усјеве, уништила локалне путеве, а највише ме је изненадила чињеница да је заједно с вјетром десетине метара носила мјешалице за бетон и срушила потпорни зид дуг десет метара“, истиче начелник Општине Босанска Крупа Армин Халитовић и наглашава да је сада приоритет путеве учинити проходним и санирати штете које су причињене на стамбеним објектима.

Повријеђених особа, према досадашњим извјештајима, није било.

(опцинабосанскакрупа.ба)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Робин Худ

27.07.2018 11:55

Просторно планирање......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сумњичави

27.07.2018 11:59

Ако је била "нова градња" добро су и куће остале

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

27.07.2018 12:51

Држава је слагалица са милион делова. Сваки елемент носи одређену финансијску потребу. Од здравства до пензија , вртића,насипа, итд. Банда влада, Шта хоћете! добили сте 2%, премиер РС, монструм.

ОДГОВОРИТЕ