Колинда о "својој" побједи у Русији

Понашање председнице Хрватске на Светском првенству у фудбалу изазвало је велику пажњу медија и много негативних али и позитивних коментара у региону и свету.

Регион 27.07.2018 | 10:23
Колинда о "својој" побједи у Русији
На све критике одговара да су државници данас ти који треба да креирају модеран протокол.

"Добила сам више од седамдесет захтева за интервјуе из целог света. Морам да кажем да то нисам очекивала и да би било лицемерно да тврдим да ми због тога није драго", рекла је у интервјуу за ХРТ хрватска председница и додала како данашњи политичари морају да се модернизују, да буду у тренду, јер људи желе да виде њихове мане и врлине, људске слабости.

На то што су многи осуђивали њен улазак у свлачионицу репрезентације ХР после утакмице, хрватска председница је рекла да је то било једино место где је могла да види играче и да је то био једини начин да им она као председница честита.



"Имам утисак да људи у свету желе баш то, да им покажемо наше слабости. Верујем да се строги протокол односи на амбасадоре. А државници су ти који креирају модеран протокол. Не постоје ограничења осим једног, а то је - не увредити домаћина ни на који начин. Осим тога, мислим да нам је, посебно на утакмици, дозвољено да се понашамо као људи", рекла је Колинда Грабар.

Реакције на све то су биле различите, било је ту и лажних вести, рекла је председница ХР, али је, све у свему, како оцењује, све било позитивно.

"Одбијам тврдње да сам украла шоу репрезентативцима, јер да није било њих, не би било ни прилике да ја изађем на терен. На крају, они су били и мало тужни, а ја сам уз помоћ Путина и Макрона, покушала да им мало подигнем расположење", открила је Колинда.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ВЕТЕРАН

27.07.2018 08:41

Баш је била симпатицна , врло осецањна зена

ОДГОВОРИТЕ
Name

акабиба

27.07.2018 08:46

Јест гдје год оде само срамоти и себе и државу

Name

прекидац

27.07.2018 09:57

Да нас богдом хоце ови наси политицари на овај нацин срамотити неби имао ниста против

Name

@акабиба

27.07.2018 13:15

Кроате послије комплекса логора Јасеновца ништа не може да осрамоти. Примјер: Једини логор за дјецу који је икада постојао на свијету (!) "Јастребарско".

Name

Вук

27.07.2018 10:03

Кад би она била свесна колико се избламирала у очима нормалних и цивилизираних људи, цркла би од срама! Ако је њој нормално да је предсједник друге државе пред милионима гледатеља хвата за гузицу, да она тог истог предсједника ухвати за руку и као кера вуче на силу за собом доле по травњаку ..онда свака част.. ако сматра да је тиме учинила нешто на дизању рејтинга државе коју представља онда ок..

ОДГОВОРИТЕ