Почела је Леонардова ера у Милану...

Први пут јавно о Бонућију, Гатузу, Контеу, Игуаину, Морати, Калинићу. . .  Бразилац се вратио на место успеха.

Фудбал 27.07.2018 | 22:30
Почела је Леонардова ера у Милану...
Био је играч Милана. И то јако добар! Један од кључних у освајању Скудета 1998. године. Био је касније скаут Милана. Још бољи! Открио је Рикарда Каку и Тијага Силву и довео их у Милан за мале паре где су постали звезде светског формата. Кратко је био спортски директор Милана. Без неких битних одлука. Потом је био и тренер Милана. Неуспешан. Па неуспешан тренер Интера и успешан директор Пари Сен Жермена.

Бразилац Леонардо се и званично вратио у фудбал. Као генерални директор Милана у којем ће му то бити четврта улога током каријере. Он је дошао као човек од поверења америчког фонда Елиот који је преузео газдовање клубом после банкрота донедавног власника Јонгхонг Лија. Леонардо ће бити човек који ће се питати за све битне ствари у клубу док не дођу нови власници или руководство.

Леонардо је одржао прву конференцију за медије као нови директор Милана.

„Милан је нешто импресивно. Овај повратак ми је променио живот, преплављем сам послом, али то је величина Милана. Имам велику жељу да вратим Милан тамо где сви желимо да га видимо. Фудбал се много променио последњих годсина, енгелски клубови имају највише новца и зато је финансијски фер-плеј нешто неминовно. После тога долазе историја, традиција, осећања... Милан је и пре мене имао велике директоре и функционере, тако да знам које су ми обавезе“, рекао је Леонардо, а онда се бацио на конкретне одговоре.

Спекулисало се да ће Конте заменити Гатуза.

„Гатузо? Моја визија је иста као клупска: Гатузо је први који је добио подршку. Његова позиција никада није била спорна нити тема разговора. Нормално је да се о таквим стварима прича у јавности када велики тренер попут Контеа без посла. Али нико од нас није преговарао са Контеом. Гатузо је порастао као тренер, он је човек Милана и настављамо заједно“.

Помињу се Игуаин и Мората за место нападача?

„Свака ситуација има различиту формулу. Везани смо за поштовање правила финансијског фер-плеја. Зато мислим да неће бити ништа од великих потписа... Цене на тржишту су се дуплирале у односу на оне од пре неколико година. А то нам у овој ситуацији никако не иде у прилог“.

Помињале су се и продаје голмана Донаруме и Реине.

„Понуде могу да стижу, али за сада ниједна није стигла. Имамо избалансиран пар голмана са огромним потенцијалом попут Донаруме и човеком који је у каријери урадио скоро све попут Реине. Он има 36 година и донео нам је доста мирноће и мудрости у свлачионицу. То је нешто што нам је било потребно и о чему смо причали с Гатузом. Не знам да ли ће за њих доћи неке понуде, у контакту сам са њиховим агентима, али за сада се ништа не дешава“.

Гатузо је тражио везисту, крило и нападача.

„Гатузови планови се подударају са мојим. Нашли смо се у слагалици, јер тржиште нуди једну причу, па онда другу... Почећемо са радом и видећемо како се то све уклапа“.

Помиње се и повратак Паола Малдинија на неку функцију у клубу?

„Паоло је велики пријатељ. Он је симбол Миланове историје. Има јединствену и невероватну вредност. Ако жели да ради са нама, било би дивно. Видећемо...“

Малдинију се нуди место спортског директора, али и нека друга имена су у оптицају.

„Потребан нам је спортски директор. Има много ствари да се ураде, а мало времена. Али избор директора је је веома важна одлука, тако да морамо мирно да донесемо ту одлуку. Исто се односи и на доласке играча. Постоји простор за грешку и зато морамо да пазимо“.

О одлассцима Калинића и Андреа Силве...

„Неки преговори су се већ водили и није проблем да их наставимо. За Калинића имамо и друге опције осим Атлетика. Разговарамо, али још нисмо близу коначног договора. Андре Силва је другачија прича. Морамо да видимо шта он жели и шта може да нам понуди. Малд је и морамо да размислимо шта је најбоље за све“.  

О одласку Локателија...

„Он је момак који је рођен овде. Он је син овог клуба. Постоји сентименталан однос са њим, али такође и практичан. Видећемо шта он жели, али по мом мишљењу може још да напредује овде. Ако остане, биће боље за све“.

И наравно о одласку Бонућија у Јувентус...

„Срео сам се са неким људима. Не само из Јувентуса. Везани смо правилима финансијског фер-плеја. Морамо бити скромни и мудри. Разлога за разговор са Јувентусом је био жеља Леонарда Бонућија. Ако будемо могли, остварићемо му је. Нећемо правити препреке. Све је почело од његове идеје. Нормално је да играч има жељу, али исто тако постоје циљеви и планови који треба да се испуне. Не може играч тек тако захтевати да оде и сматрати да је то завршено. Прошле године је стигао као симбол промена. У хармоничној атмосфери ћемо разговарати и видети шта је најбоља опција за све. Није дефинитивно да ће он отићи“, рекао је Леонардо.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар