"Ријешите случај и напуштамо трг"

"Нема шансе да ћу одустати од организовања великог скупа “Правда за Давида” пред изборе, а надлежним поручујем да само пробају да га забране", каже за Српскаинфо Давор Драгичевић.

Република Српска 26.07.2018 | 17:44
"Ријешите случај и напуштамо трг"
Он се више од четири мјесеца бори да сазна истину о смрти свог сина Давида (21) чије је тијело пронађено 24. марта у ријеци Црквена у Бањалуци, а један вид његове борбе су свакодневна окупљања на Тргу Крајине.

"За сада нећу да износим пуно детаља око великог скупа који је планиран дан пред изборе у Бањалуци, али могу рећи да ће сигурно бити одржан. Биће сличан као претходна два велика скупа, али ће другачије бити завршен, свакако мирно и достојанствено", поручује Давор.

Каже да га изборна шутња пред октобарске изборе не интересује, јер они нису политичка партија и скуп није политички.

"Коме да се обратим за дозволу? Дијете ми је убијено, обраћао сам се институцијама и нико ништа није урадио. Па нек ми неко објасни коме да се обратим и за шта да тражим дозволу", рекао је Драгичевић и објаснио да дозволу неће тражити.

"Ми немамо везе са политиком, ми смо група `Правда за Давида` и само тражимо двије ријечи, а то су истина и правда. Само нас интересује ко је и зашто убио Давида Драгичевића. Ако немају памети, бар имају доста времена да до избора ријеше тај случај", поручио је Давор.

Он је истакао да стоји и иза својих ријечи да избори неће бити одржани ако не ријеше убиство његовог сина и да неће бити тешко да то испуни.

"Можда позовемо грађане да не изађу на изборе, али то ћемо се договорити. Требали бисмо имати и састанак са Валентином Инцком и са још неким људима, јер нема потребе за изборима, ако се не ријеши убиство Давида", каже Давор.



Он је истакао да овај систем није у функцији грађана, а ако се ништа послије избора не промијени, каже да ће се ако треба и иселити, али од борбе неће одустати. Наглашава да није тачно да га неко за нешто искориштава, јер нико, како каже, не може ући у његову главу.

"Ево, сад неки поручују како ће организовати контрамитинг. Па нека организује да видимо колико ће му доћи људи и ко су ти људи. Тај човјек је можда био борац, али ко је он сада? Свакодневно добијам подршку од својих сабораца, али и бораца из других градова", истиче Давор.

"Сад више није битно, нека буде ту политике. Они се боре за своје фотеље, паре и виле стечене на незаконит начин. Поручујем им да ћемо ићи до краја, а приоритет је убиство Давида Драгичевића", каже Давор.

Од окупљања на тргу у центру Бањалуке, каже не планира да одустане док сви који су умијешани у убиство не буду санкционисани.

"Имам и нови захтјев, а то је да се врати и доњи веш од Давида који је нестао. Не знам како је нестао, али знајући њих све је могуће. Не би ме чудило ни да тијело мог сина сада нестане из гробља", истиче Давор.

Каже да никоме неће дозволити да уклони спомен срце са Трга Крајине.

"Али, ако то желе, нека пробају", истиче Давор.

Давор је прокоментарисао и наредбу о истрази за убиство коју је донијело бањалучко тужилаштво.

"Чудно је то да се свједок појави након 100 дана, то стварно нема везе са истином. Играју се са мојим мртвим дјететом. Не разумијем њену изјаву, пуно је то чудних ствари", истиче Давор.

Каже да има бројне свједоке који потврђују његову причу о томе како је настрадао Давид.

"Имам свједока да је туча била код Металске школе, а који је остао иза своје изјаве. Осим тога, имам свједоке и за МУП Републике Српске, као и трећег свједока о томе да су подметнути докази у ријеку Црквену, односно да је лаптоп у ријеку бачен након два дана", објашњава Давидов отац.

Да би саслушали ове свједоке, каже да је писао главном републичком тужиоцу Махмуду Швраки да изузме предмет од Желимира Лепира и Далибора Вреће.



"Он то није урадио, па ћемо зато ићи на институције БиХ. Ићемо даље према институцијама у иностранству, према ОХР-у, битно ми је само да коначно неко почне нешто радити како треба", испричао је Давор.

У посљедње вријеме Давор је често на окупљањима на тргу спомињао и снимак са банке који би потврдио многе ствари, јер се на њему види ко је и гдје одвео Давида.

"Док је трајала потрага, Давидова мајка Сузана је ишла у полиција и тражила да изузму тај снимак, да су то урадили он би сада био жив. Касније су јој рекли да су изузели снимак за погрешан дан. Нисам успио доћи до тог снимка, иако сам писао и централама ове банке у Бечу и Сарајеву, али ми нису изашли у сусрет", објашњава Давор.

Каже, сада када би му показали те снимке и датуме на тим камерама, да не би вјеровао у то, као што не вјерује ни у резултате обе обдукције које су обављене.

"Слике које сам добио за прву обдукцију су монтиране и сређене у фото-шопу. Када сам слао форензичарима по Европи, враћали су их и говорили да је то неозбиљно", истиче овај отац.

Објашањава да и даље добија велику подршку од људи који раде у МУП-у, Тужилаштву, али и Специјалном тужилаштву, што му пуно значи.

Истиче да је и даље катастрофално што нико није одговорао за спорну конференцију за новинаре која је у полицији одржана два дана послије проналаска тијела.

"Доказали смо да су на тој конференцији све слагали. Мени се не требају извињавати, ја то више не прихватам. Али су се могли извинити Давидовој мајци Сузани, сестри Теодори и осталима што сваки дан стоје на тргу", каже Давор.

У његовој истрази кажу да му пуно помажу људи из иностранства, Србије и Хрватске када је у питању анализа доказа, као и правни термини и могућности које може користити.

(Српскаинфо) 

Коментари / 36

Оставите коментар
Name

Цеца

26.07.2018 15:47

Јел се сећате оних падобранаца који су погинули 2012 у залужанима? Пре неки дан сам упознао пар чланова родбине једног од погинулих.6 година је прошло још увек није завршена истрага због чега је дошло до пада авиона.По њиховој причи и та несрећа је обавијена велом тајне.Наводно је сервисирање авиона који је пао радила једна бањалучка фирма у власништву људи блиски режиму.Као што то бива код нас,та фирма није имала никакве ресурсе за тај посао али им то није сметало да узмају паре од министарства за омладину и спорт.Не дуго након несреће фирма је ликвидирана а сва документација је постала не доступна. А сећамо се многи и изјава очевидаца који су били на лицу мјеста и који су притрчали да помогну унесрећенима.Од 6 апарата за гашење који су ту били ни један није био исправан а ватрогасно возило је стигло тек кад је ватра већ била захватила целу олупину. Да подсетим,ту је страдало 6 младих људи од чега су тројица има тек 20ак година. Спортом којим су бавили говори да су то били МЛАДИ И ХРАБРИ људи. ЉУДИ КОЈИМА ЈЕ НЕБО БИЛО ГРАНИЦА. Нек им је слава и нека је лака црна земља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОБРА

26.07.2018 17:04

ТА ПРИВАТНА ФИРМА НИЈЕ ЛИКВИДИРАНА, НЕГО НАПРОТИВ ТА ФИРМА ЈЕ ПОБОЉШАЛА ПОСЛОВАЊЕ - САДА ОДРЖАВА И ХЕЛИКОПТЕРЕ ХЕЛИКОПТЕРСКОГ СЕРВИСА А ПРИВАТИЗОВАЛИ СУ И ОБЈЕКТЕ АЕРОКЛУБА....

Name

Гаги

26.07.2018 15:54

Знас ти ко је,ако уопсте постоји неко..А,доцемо и ми на трг само сто нецемо подрзавати вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

26.07.2018 18:48

Више нико не спомиње оних 8.6 милијарди. Шта се догодило?

Name

Нострадамус

26.07.2018 15:55

Ја незнам какве дозволе треба од институција зар те институције не знају да једно од основних људских права је и право на окупљање градјана. Али насе институције крсе сва основна људска права и оне су само сами себи корисни

ОДГОВОРИТЕ
Name

јој Васковић

27.07.2018 09:42

Ти си прави ностердамус

Name

Нострадамус

26.07.2018 15:56

САМО НАПРИЈЕД ДАВОРЕ:ПРАВДА ЗА ДАВИДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да, али

26.07.2018 15:57

Бандити Дуско Вукотиц и Зељко Милинковиц це покусати изазвати нереде организацијом контрамитинга - за то су и плацени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СПАС

26.07.2018 16:31

Ево, било ко од нас, па и Давор Драгичевић, смије и може у по бијела дана прошетати било којим дијелом града, тргом, кроз насеља и паркове, крај МУПа и зграде Владе, крај Врбаса...Питам се да ли Вукотић смије и може? Е па ко се онда замјерии људима тј. народу?

Name

Ујко и друзина

26.07.2018 16:52

Добро досли момци, спремите се добро!

Name

Довла

26.07.2018 15:58

Браво ! просто је , драга власт ! Само ријесите !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драго

26.07.2018 16:02

Ко си ти да спријецис изборе

ОДГОВОРИТЕ
Name

А ко си ти

26.07.2018 16:30

Да лупас такве глупости, мозда си сутра ти на нисану, запитај се пријатељу. Све овдје смрди, у свакој нормалној земљи до сада би 100 људи поднијели оставке, само код нас , ујео вук магарца , када се деси убиство. И данас сутра да се уздамо у ту полицију, боље у неко ловацко друство се обратити, они ви фо сада то ријесили. Надам се да це криминал у врху полиције да се заустави. Надам се.

Name

Зоран

26.07.2018 17:04

А КО СИ ТИ А сто они поднијели оставке, па они су навикли убијати, то је за њих постало нормално

Name

xнxx

27.07.2018 09:44

Мени није јасно, Давор каже неће бити избора па зар није циљ рушење ове власти и рјешавање његовог случаја, а пошто ми нисмо дивљаци имао 07.10. па изаберимо

Name

Коме смета

28.07.2018 13:44

Коме смета његов говор, коме смета његовог реферат...

Name

Wодолија

26.07.2018 16:21

Конобаре сруси ту багру са власти! Свака ти цаст када се у најнезгоднијој зивотној фази борис против мафије! (То сам ти и лицно саопстио) . Оно сто је вец сада цињеница, да покојни Давид и Правда за Давида у историји РС це остати као синоним за народну борбу против неправде. Сретно !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Голуб

26.07.2018 16:26

Колико видим овај покрет губи на снази.Вец сада је стета која се мозе направити позицији мања него прије,а до избора це ствар јос излапити.Спласнуо је ентузијазам и у другим градовима да се да подрска Правди за Давида.Сваким даном се све мање мозе врсити притисак на власт кроз ово.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГУКНИ ГОЛУБЕ,

26.07.2018 16:45

Цовјек се упорно оградјује од политике, као и сви из Покрета, а ови упорно о позицији и опозицији.. "... Игумане, ти нијеси слијеп, кад си тако мудар и паметан, будале су с оцима слијепе, које виде, ал' залуду виде"... ПРАВДА!!!

Name

Голијат

26.07.2018 16:46

Варас се голубе писмоноса! Ово је тек поцетак откривања истине о томе каква багра нас "води". Ова лавина сто пада неце моци да се заустави, једино ако не запне за гаце које су нестале у Лукацевом комесеријату, ха, ха.. Остаје и даље вазно питање засто је полиција лагала?

Name

Колико ја видим

26.07.2018 16:57

Ово двоје родитеља це на крају остати сами. Позиција не мари за то, свакако це купити гласове, а опозицији и није у циљу да додју на власт, ста це горе и овако им је добро, немају одговорности, лова капа из будзета, лају наоколо, само користе ове несретне људе. Цитам овај Мектиц изјављује да зна ста се десава у врху полиције, па зо се одмах мора испитати, ста он то зна. Овако испадне као две сеоске трацаре када се посвадјају, ако Мектицу несто знас, дај реци нама свима, а не лупас без везе, као ти несто знас, али нецес да казес, нека полиција то сама призна и изнесе у јавност. Па ко је будала из врха полицине да изадје и казе, еј људи ми дилујемо наркотике, . Губљење времена, само , због таквих прозивки, без доказа, овај слуцај губи на снази, сто иде у корист садасњој власти. Стета младих зивота, који су убијени и које дрога сваким даном убија. Тотално смо нездраво друство. Мислим да би црква морала да се пробуди и да висе апелује на људе, дали су свјесни ста раде . Али незнам колико и они имају интереса за то. Да су прави требали би додји на Трг и подрзати правду, реци стоп криминалу. Цему води ово све, "незнам"

Name

Ре Голуб

26.07.2018 17:36

Ако се подрска ПРАВДА ЗА ДАВИДА смањује онда је то само због пријетње резима који пријети појединцима. Инаце подрска Давору и ПРАВДА ЗА ДАВИДА је много веца него сто то показују окупљања. Сви они који пријете градјанима и групи треба да добро размисле какву реакцију мозете оцекивати од Медјународне Заједнице. МЗ јос цути а тисина је увијек опаснија од буке.

Name

Чолић

26.07.2018 16:36

Даворе, ако читаш... Позовеш ли људе да не гласају, они неће гласати. И то није проблем. Проблем је што ће нељуди изаћи и гласати за ове који су ти убили дијете. Зато, радије позови све да изађу и реци им ПРОТИВ кога да гласају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.07.2018 17:05

Ма,,није,, он политицки на тргу..остави цовјека на миру

Name

Правда за Давида!

26.07.2018 16:38

Подршка господину Давору, госпођи Сузани, сестри Теодори и свим финим људима који им пружају подршку и помажу. Слажем се да морамо истрајати до краја у борби за истину и правду! Несрећни Давид нас је све окупио и постао симбол наше борбе. Све околности његове смрти ће бити истражене, а извршиоци и саучесници ће завршити иза решетака, без обзира колико су у овом тренутку моћни. Народ се промјенио, отворио је очи и постао свестан и сконцентрисан и што је најважније захтијева правду и истину. То доказује огромно присуство на два одржана велика скупа. Такође, огроман је број људи који пружају подршку на свој начин, на друштвеним мрежама. У републици истине и правде која неминовно долази на крилима пробуђеног народа тешко да ће бити мјеста за актуелни политичко- криминални естаблишмент позиције и опзиције који заправо предатављају двије стране исте кованице. Избори за које су и једни и други спремили новац за куповину гласова, листиће за непостојеће бираче и бирачке одборе за крађу нема разлога да буду одржани! Нама не требају лажни избори као легитимитет за криминалну власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА за ДАВИДА

26.07.2018 17:21

Велика подрска из Баварске! Правда за Давида!

Name

нн

26.07.2018 17:08

Па то је много страсније од убиства да неко ко има здрав мозак и сам мозе да вјерује да су за Давора вазнији избори од истине ко и засто му уби сина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рус

26.07.2018 17:14

Срамота је сто слуцај није ријесен а има доказа

ОДГОВОРИТЕ
Name

ово је проблем

26.07.2018 18:17

Па како це Додик дати да се води истрага против његове гериле?

Name

Архандјело

26.07.2018 17:57

Правда и само правда за Давида Правда за дијете мога града,мога и његовога-Давидовог града

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгас

26.07.2018 20:07

Чини ми се да би све другачије било да је покојни Давид од шеснаесте године па на даље имао обадва родитеља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

26.07.2018 20:26

Или бар да је био са оцем у добрим односима!

Name

Бакица

27.07.2018 04:42

Или да је јавно рекао да је открио у какав криминал је упетљан лукач, додик, илић, бисеркина породица, онда додикови кумови, лукачева родбина итд. Итд.

Name

Ис

27.07.2018 09:02

Да је Дарко Илиц имао нормалног оца, мозда данас не би бо Трга.

Name

Ми

26.07.2018 22:07

ПРАВДА ЗА ДАВИДА подршка за Давора само што би Трг Крајине треба да буде Трг Крајине и на њему споменик за хиљаде бораца који дадоше своје животе за Републику Српску

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хх

27.07.2018 09:04

Сто се тице Давора нек се зове и Трг Тандарамандара ал нек се утврди истина о убиству његовог дјетета. Име Трга је споредна ствар.