''Јокић да добије максимални уговор?!''

Само бих вам се насмејао! Никола Јокић потписао је првог дана јула највећи и највреднији уговор у историји Денвер Нагетса, али и српског спорта.

Кошарка 28.07.2018 | 22:45
''Јокић да добије максимални уговор?!''
Нагетси су одлучили да искористе опцију да овог лета учине Јокића ограниченим слободним агентом, после чега је уследио потпис на петогодишњу верност вредну 146,5 милиона долара.

Иако је изјава репрезентативца Србије недуго потом – да као дечак није сањао велике уговоре, већ трофеје – наишла на негодовање у нашој земљи, нешто што нам је и те како својствено, речи председника кошаркашких операција франшизе из Колорада говоре саме за себе.

"Никад нисам видео момка који је са толико мало ентузијазма реаговао на тако велики уговор, а када то кажем – мислим у најпозитивнијем могућем смислу. За њега је све то опционално, важни су му само породица и кошарка, ништа друго... Не воли да буде у центру пажње, увек морамо да га наговарамо да иде на конференције за штампу. Он само жели да игра кошарку, да помаже тиму да побеђује и да после време проводи са девојком, породицом и пријатељима", рекао је Тим Конели.

Денвер је Николу изабрао на драфту 2014, као 41. пика у склопу друге рунде, што се, како се више времена пролази, испоставља као један од најбољих потеза у историји читаве лигу, на инсистирање управо Конелија.

"Сећам се када сам први пут гледао снимке њега у ружичастом дресу Меге, док је још увек наступао у Србији... Да сте ме тада питали да ли ће Никола једног дана бити играч са максималним уговором? Насмејао бих вам се право у лице", рекао је Џош Кренке, власник клуба, док је тренер Мајк Мелоун додао да верује да би и сви остали учинили исто на ту констатацију.

Већ током првог тренинг кампа било је јасно да мора да изгуби барем десет килограма, он то и јесте учинио на захтев људи из клуба, али је удела у читавом путу имао и Мајк Милер, ветеран и некадашњи Јокићев саиграч, пославши поруку Кренеку да је "овај мали баш, баш добар", а остало је историја....

Сада, Јока је власник најбржег трипл-дабла од када постоји НБА лига, пројектован је у играча око кога ће Нагетси градити будућност, пажња и упорност новинара далеко је већа, али ништа од тога не утиче на њега и његову свакодневницу.

Лагана шетња по планинама, у друштву браће Немање и Страхиње, као и девојке Наталије, тренинзи, утакмице и 'дружење' са 'Сонy Плаyстатион' конзолом...

"Сви који ме познају, знају да нисам момак који воли да се истиче и прави важан. Нећу излазити и уживати на журкама, последњи пут сам изашао за Нову годину... Трудим се да све остане просто и да уживам у животу. Просто, такав сам", рекао је Јокић.

"Он ће и даље увек да носи тренерке, пре било чега другог, иако му ми сви говоримо да обуче барем мајицу са крагницом – не би ли изгледао мало репрезентативније", рекао је, старији од браће, Немања уз осмех, док је Никола напуштао халу са капуљачом на глави, у тренерци и спортским патикама за тренинг.

Нова сезона најквалитетније и најузбудљивије лиге на планети стартује крајем октобра.

Момак из Сомбора постао је велика звезда у најјачој лиги света спектакуларним партијама у последње две сезоне, док је са просеком од 18,5 поена, 10,7 скокова и 6,1 асистенција, у години за нама, постао тек шести играч с таквим бројкама – уз Расела Вестбрука, Кевина Гарнета, Лерија Бирда, Вилта Чемберлена и Оскара Робертсона.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар