Ебесилио: Да уласком у ЛШ подсјетимо све на 1991.

Везиста Црвене звезде Лоренцо Ебесилио рекао је да ужива у постизању голова, али истиче да још није у најбољој форми.  Ебисилио жели поново у ЛШ: Имамо тим за то! Холандски везиста нада се успеху Црвене звезде у квалификацијама за Лигу шампиона. "То би нас подсетило на чувену 1991. годину и сигурно бисмо достојно представили црвено-беле боје".

Фудбал 28.07.2018 | 18:45
Ебесилио: Да уласком у ЛШ подсјетимо све на 1991.
Сјајним ударцем у 23. минуту, Лоренцо Ебисилио је начео Судуву и најавио победу Црвене звезде у првом дуелу другог кола квалификација за Лигу шампиона (3:0).

Холандски везиста је одличном партијом показао да се уклапа у ново окружење и систем Владана Милојевића, али признаје да још није максимално спреман.

"Увек је бољи осећај када на тренинг дођеш после победе, посебно када је убедљива као против Судуве. Међутим, сваки нови дан доноси нова искушења, али циљ увек остаје исти. За нас је то пласман у Лигу шампиона. Не желе то само навијачи, тренери или било ко други, већ и сам захтевам много од себе. Искрено, нисам још увек у потпуности спреман и нисам у својој најбољој форми, али идемо корак по корак, радимо напорно сваког дана како бисмо достигли ниво који желимо и који стручни штаб од нас захтева", изјавио је Ебисилио за клупски сајт.

За леп погодак и борбену игру, новајлија је награђен овацијама Звездиних навијача приликом измене.

"Одлично је када осетиш да те навијачи воле и подржавају, то ти даје додатну снагу да радиш и пружаш више, како би их усрећио. Понекад вежбам шут на тренингу, мислим да сви знају да је то један од мојих највећих квалитета. Имао сам неколико шанси на самом почетку утакмице против Судуве, а онда је дошао и тај шут и гол. Уживам у постизању голова и надам се да ћу наставити тако. Нема шта, треба стално да покушавате, јер ако не шутирате - нећете дати гол", констатовао је.

Ебисилио је у досадашњој каријери два пута био учесник групне фазе Лиге шампиона. Прво са Ајаксом у сезони 2010/11, а потом и са АПОЕЛ-ом прошле сезоне.

"То је најлепши осећај који као фудбалер можеш да имаш, живиш за такве тренутке. Било би феноменално ако бисмо ове године успели да достигнемо то такмичење. Не само због нас играча, већ и због навијача. То би нас подсетило на чувену 1991. годину и сигурно бисмо достојно представили црвено-беле боје. Имамо изузетно квалитетан тим, осети се то када играш са играчима који имају тај ниво самопоуздања, вере у себе и тим. Имамо међусобно поверење, то могу да закључим иако сам одиграо тек неколико утакмица. Рецимо, Немања Радоњић доноси много. Не само својим дриблинзима, већ и брзином. Када имаш брзину и квалитет као он, то је одлично за тим. Такође, мени, као играчу средине терена, много помаже када знам да имам момке иза себе који ми чувају леђа. То доноси сигурност и неопхону слободу у игри".

Звезда је, ипак, тек на половини пута до елитног друштва. Потребно је прво да у Литванији "овери" 3:0 против Судуве, а затим јој предстоје још две препреке.

"Разговарао сам са голманом Вотерманом који брани за АПОЕЛ. Пријатељ ме је упозорио да треба да будемо опрезни и саветовао да покушамо да направимо што бољи резултат у првој утакмици, јер ће у Литванији бити знатно теже, будући да су много боља екипа када играју код куће. Знамо да ће утакмица у Маријамполу бити тешка, али имамо тих 3:0 и знамо шта је неопходно да урадимо како бисмо се пласирали у треће коло", упозорио је Ебисилио.

Реванш утакмица против Судуве биће одиграна у среду, 1. августа од 19.30 на стадиону у Маријамполу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар