Напади у Сирији: Убијено 250

Близу 250 људи је убијено у координисаним нападима које је спровела екстремистичка група Исламска држава на југу Сирије у провинцији Суеида.

Свијет 26.07.2018 | 10:26
Напади у Сирији: Убијено 250
Нови биланс је јавила сиријска Опсерваторија за људска права.

Напади на више села заједно са самоубилачким нападима догодили су се јуче у у провинцији Суеида која је под контролом сиријских власти.

Екстремисти Исламске државе присутни су у пустињској зони на североистоку те области где живи верска мањина Друзи, до сада релативно поштеђеној области у сиријском рату који бесни од 2011. године.

То је један од првих напада те величине, било самоубилачких или напада на села, које је Исламска држава извела током више месеци у Сирији, где су претрпели бројне поразе.

Број мртвих је само растао од напада спроведеног јуче ујутро и за који је одговорност преузела Исламска држава.

"Садашњи биланс је 246 мртвих међу којима 135 цивила. Број настрадалих расте, неки рањени цивили подлегли су повредама а особе које су се водиле као нестале пронађене су мртве", рекао је директор Опсерваторије Рами Абдел Рахман.

Остали погинули су провладини борци и мештани који су узели оружје да бране своја села.

Најмање 45 џихадиста убијено је у борбама које су уследиле после напада.

Сиријски званични медији потврдили су да је било напад с мртвим и рањеним у месту Суеида и суседним селима али нису дали њихов број.

Извор: Бета

Коментари / 0

Оставите коментар