Пожари: Потрага за дјецом у Грчкој

Спасиоци у Грчкој интензивирали су мучну потрагу од куће до куће након пожара на ободу Атине у којима је према посљедњим подацима страдала 81 особа, а грчка војска користи снимке америчких војних дронова и летелица за надзор како би утврдили да ли су ватру палили пиромани и спријечили нове такве нападе, наводи АП.

Свијет 26.07.2018 | 09:18
Пожари: Потрага за дјецом у Грчкој
Наводи се да су здружене патроле ватрогасаца, грчких војника и спасиоци волонтери јуче откриле нова тијела у близини луке Рафина, која се налази источно од пријестонице.

Међу жртвама је и 88-годишња мајка Никоса Јанопулоса који је са супругом и двоје дјеце стајао испред њене спаљене куће, док су спасиоци претраживали сваку просторију.

Угљенисано тијело старице пронашли су у купатилу. Јанопулос је казао да је он раније већ претраживао кућу, али тада није спазио мајчино тијело пошто је све било црно.

"Умрла је беспомоћна, та 88-годишња жена. Ја сам у пожару изгубио сопствену кућу која је у близини, а и мајка ми је изгорела. Толико је људи страдало да је спасиоцима требало три дана да је пронађу", рекао је гласом који се тресао Јанопулос.

"Вечерње новости" пишу о потрази за деветогодишњим близнакињама Софијој и Василики, чији отац вјерује да их је видео на омањем броду у луци Рафина.

Наводи се да су се дјевојчице с осталим људима дале у панични бег када су први језици ватрене стихије захватиле имање баке и деке у селу Мати где су се налазиле. Од тада им се губи сваки траг, до тренутка када се на друштвеним мрежама појавио снимак на којем се виде дјевојчице на неком броду које би могле да буду Василики и Софија, али полицијски стручњаци тврде да нема поузданих података да то и потврде.

С друге стране, отац дјевојчица Јанис Филипопулос, са пуном сигурношћу тврди да су на снимку, иако видљивост није најбоља јер је сниман ноћу, његова дјеца.

Међу спасенима и хоспитализованима нема близнакиња, Обалска стража их није евидентирала као евакуисане, нема их ни међу настрадалима.

Капетан брода мисли да су дјевојчице на броду биле старије, а готово је сигуран да су биле у пратњи породице и људи који су знали њихов идентитет.

Сличну верзију су изнијели и још неки очевици догађаја у луци Рафина када су пристизали унезвјерени људи. Тамо су виђене двије дјевојчице које су се држале за руке, али нико не може да буде сигуран да су у питању близнакиње.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар