Има 31 годину и неће да буде тренер Реала!

"Има времена", каже Немац, уз признање је добио позив из Мадрида.

Фудбал 29.07.2018 | 22:00
Има 31 годину и неће да буде тренер Реала!
Реал Мадрид растао се овог лета са Зинедином Зиданом после блиставе две и по године и кренуо у интензивну потрагу за новим тренером.

Руководство шампиона Европе две јунске недеље није саопштило ко ће наследити Француза, а онда се пред Мундијал огласило и потврдило да ће то бити Ђулен Лопетеги, већ сутрадансмењени селектор Шпаније.

Много имена тренера било је у тих 14 дана помињано у медијима, а један од тренера које су Мадриђани звали огласио се ове недеље. И то из Немачке.

Перспективни тренер Хофенхајма Јулијан Нагелсман (31), који је већ договорио прелазак у Хофенхајм од сезоне 2019/20, добио је позив из Шпаније и одговорио онако како би мало ко могао.

"Није да нисам размишљао о Реаловој понуди. Уосталом, ко би спустио слушалицу Реалу? Не постоји ФК Универзум, тако да ништа није веће од Реала", рекао је млади стручњак за магазин 11фреунде.де.

"Имам само 30 година. Ако ми каријера буде добро ишла, можда ћу имати још једну шансу да будем у клубу на том нивоу", објаснио је он разлог зашто ипак није потрчао у Мадрид, иако је очигледно могао.

"Можда бих добио посао у Реалу да сам заиста 'ишао' на то. Ту су и породични разлози, због којих ми одлазак у иностранство не би толико одговарао", објаснио је Нагелсман, који је самосталан тренер постао управо у Хофенгхајму 2016. године, где је и постао најмлађи шеф стручног штаба у историји Бундес лиге.

Његов уговор са Лајпцигом истећи ће у лето 2023. године. Да ли ће тада Реал опет звати?

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар