Филиповић: Стали смо, то не смије да нам се догоди у 1/2-финалу!

Капитен ватерполо репрезентације Србије Филип Филиповић рекао је да му се не свиђа што је његова екипа у мечу против Мадјарске "стала".

Остали спортови 25.07.2018 | 10:45
Филиповић: Стали смо, то не смије да нам се догоди у 1/2-финалу!
Филиповић је истакао да у предстојећем полуфиналу Европског првенства његови саиграчи и он неће имати право да то ураде.

"Имали смо сјајан почетак, одбрана и Бане (Митровић) су имали затворену ролетну. Када имате такву одбрану задовољство је играти. Могли смо и више. Не свидја ми се што смо стали, али верујем да ће бити боље у полуфиналу јер ту нећемо имати право да станемо", рекао је Филиповић. 

Ватерполисти Србије пласирали су се у полуфинале Европског првенства у Барселони, пошто су у четвртфиналу победили Мађарску са 8:5. 

Србија ће у полуфиналу, у четвртак, играти против победника меча Хрватска – Црна Гора. 

"Сам почетак изузетан у одбрани, резултат је то показао. Мадјари су после кренули с јаким пресингом, имали су доста искључења, али су успели да деконцентришу наше играче, умарају, па смо имали лош проценат с играчем више. То морамо да исправимо у полуфиналу", рекао је селектор Дејан Савић. 

Голман Бранислав Митровић је био сјајан, одбранио је 69 одсто шутева Мадјара. 

"Мислим да је одбрана била сјајна, то је заслуга целе екипе, а ја сам само ту похватао неке шутеве. Негде сам и очекивао овакав расплет јер смо били много одморнији од њих, они су играли осмину финала. На почетку смо свежином направили разлику и после је одржавали. Нека остане енигма да ли смо стали или нисмо", рекао је Митровић. 

Андрија Прлаиновић је навео да су падови у игри нормални када екипа има пет голова предности. 

"Имали су велику жељу да се врате, али смо све добро контролисали и та одбрана је све држала. Још два-три шута нису ушла, надам се да ће ући у полуфиналу", рекао је Прлаиновић. 

Он је истакао да су сви у тиму били сјајни. 

"Само да задржимо ову концентрацију, Бане је био феноменалан. Наших 15 моћних минута, али одбрана све време солидна. Дуле Пијетловић такодје одличан, ма сви...". 

Никола Јакшић је навео да ће екипа имати снагу и за полуфинале. 

"Хтели смо да кренемо максимално озбиљно, тако је и било... Имаћемо снагу за полуфинале, али нека се зна наш рецепт корак по корак", рекао је Јакшић.

Извор: Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

маре

25.07.2018 09:09

Браво момци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило Принцип

25.07.2018 10:40

Ајмо Срби потоп свих осталих и на крају злато !

ОДГОВОРИТЕ