Игокеа: Борац је схватио да га нисмо ми уништили!

"Ово је прва управа Борца која је изнијела реалну чињеницу да је Борац дошао на те гране, на којима је сада, због својих претходних управа, а не због тога што га је унишитила Игокеа", рекао спортски директор тима из Лакташа.

Кошарка 26.07.2018 | 22:45
Игокеа: Борац је схватио да га нисмо ми уништили!
Најављена сарадња Борца и Игокее ускоро би требало да буде реализована.

Представници два клуба су разговарали о могућностима и начину сарадње у наредном периоду, чији би коначан циљ био повратак бањалучког тима у АБА лигу, али у њен други разред, пише "Глас Српске".

"Одржали смо састанак са ОКК Борац. Ово је прва управа Борца која је изнијела реалну чињеницу да је Борац дошао на те гране, на којима је сада, због својих претходних управа, а не због тога што га је унишитила Игокеа. Људи из управе су спремни да сарађују и разумију кошарку на прави начин, тако да ћемо пронаћи заједнички интерес. Игокеа може и хоће да помогне Борцу, а на наредним састанцима ћемо тачно видјети како ћемо тачно сарадњу спроводити. У принципу, коначни циљ је враћање Борца у такмичења АБА лиге", изјавио је спортски директор Игокее Павле Ћоровић.

Да би Борац стигао до Друге АБА лиге потребно је да постане шампион Републике Српске и тако избори наступ у Лиги БиХ у којој треба доћи до саме завршнице и тако стећи право наступа.

Да су преговори почели потврдио је и директор Борца Тибор Флорјан.

"Тек смо почели да причамо о спортским темама како бисмо даље радили и ништа још није формализовано. Отворени смо за сарадњу, не само са Игокеом, већ и са осталим клубовима, али треба имати у виду да је екипа из Александровца три лиге изнад нас. Сва прича о сарадњи је повезана са спортом и кошарком, из чега само можемо да направимо нешто добро", рекао је Флорјан.

Борац је прошле сезоне играо финале плеј-офа Прве лиге Републике Српске, док је Игокеа сачувала статус у АБА лиги, али изгубила титулу шампиона БиХ.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар