Клоп: А сад – трофеји!

Менажер Ливерпула, Јирген Клоп, рекао је је његовој екипи "следећи корак" освајање трофеја, али да он "не може ништа да гарантује".

Фудбал 26.07.2018 | 16:00
Клоп: А сад – трофеји!
"Црвени" су у претходних 12 месеци потрошили скоро 250 милиона фунти на трансфере, укључујући и рекордне износе на довођење голмана Алисона и дефанзивца Вирџила ван Дајка, али нису освојили ниједно такмичење од 2012. године када су славили у Лига купу.

"Знам која су очекивања и то је сасвим нормално. Имамо највеће амбиције – 100 одсто. Следећи корак нам је освајање трофеја и ми морамо да будемо спремни за то. Не могу да дајем гаранције за то, али разумем очекивања навијача", рекао је Клоп. 

Од доласка Клопа у октобру 2015. године Ливерпул је поражен у три финала, а последњи пут шампион Енглеске био је 1990. године.

Поред Алисона, Ливерпул је овог лета довео везисту Набија Кеиту из Лајпцига за око 50 милиона фунти, Фабиња из Монака за више од 40 милиона, као и Ђердана Шаћирија из Стоука за 13 милиона. 

"Ми пре свега треба да играмо фудбал који нам даје шансу да освојимо нешто, а не можемо да кажемо пре почетка сезоне да ћемо било шта освојити. Сигуран сам да из претходне сезоне можемо много тога поучног да извучемо, рекао је Клоп. 

Ливерпул је претходне сезоне изгубио у финалу Лиге шампиона од Реал Мадрида, док је Премијер лигу завршио на четвртом месту. 

"Фудбал какав је моја екипа играла прошле године није једноставан. Било је уложено много рада како бисмо играли на начин на који смо играли", рекао је Немац. 

Он је оценио да ће ове године лига бити тежа, услед многобројних промена и трансфера у готово свим тимовима. 

Нова сезона Премијер лиге почеће 10. августа, а Ливерпул два дана касније дочекује Вест Хем.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар