Тврди: Не виђам се често са Додиком

Хрватски члан Предсједништва БиХ и лидер ХДЗ-а, Драган Човић, данас је новинарима казао да "чинимо све да оснажимо БиХ, никако да је подијелимо", коментаришући питање новинара о његовом наводном договору са Милорадом Додиком о подјели БиХ.

Босна и Херцеговина 24.07.2018 | 13:12
Тврди: Не виђам се често са Додиком
На питање новинара о односу с предсједником Милорадом Додиком и спекулацијама да с Додиком договара подјелу БиХ, Човић одговорио кратко: “Да није смијешно било би тужно”. 

Истакао је да има коректан однос с Додиком, али да се с њим не виђа често. Како каже, чешће се виђа с осталим члановима Предсједништва БиХ или Фахрудином Радончићем. 

Он је рекао да лично никада није заступао подјелу БиХ исто као што није заступао ниједан функционер ХДЗ-а. Поручио је да БиХ види као уређену земљу у којој је онемогућен било какав облик злоупотребе путем којег неко може бирати другом политичке представника. 

“Погледајте како се функционери ХДЗ-а понашају у власти. Радит ћемо све да оснажимо БиХ, а никако да је подијелимо. БиХ се не може подијелити”, рекао је Човић. 

Човић је рекао да му се чини како је кампања која траје извјесно вријеме данас претиха. Како каже, ХДЗ БиХ је јучер направила књигу, односно сажетак оног што су њихови кадрови учинили. 

Дотакао се и измјена Изборног закона БиХ истичући како неке странке покушавају имплементирати одлуку Уставног суда БиХ на погрешан начин. Он сматра да би БиХ имала и МАП и кандидатски статус да је ријешен проблем изборног законодавства. 

Критиковао је органе законодавне власти који практично не функционишу додајући да су парламенти изгубили на снази када је изгубљен коалициони капацитет. Човић је казао да је изборна кампања у уређенијим друштвима него у БиХ. 

Нада се да ће се након избора брзо имплементирати изборни резултати. Како каже, ситуација је много примјеренија него се то настоји приказати у јавности. Човић је рекао да га брине мигрантска криза те да се морају налазити рјешења за тај проблем. 

Што се тиче Предсједништва БиХ, он је рекао да вјерује како ће бити одржане још двије сједнице овог органа извршне власти до краја актуелног мандата Предсједништва БиХ. 

Човић је казао да вечерас неће ићи у Ливно јер има договорену вечеру. Поручио је како на Свјетско првенство није ишао о трошку државе. 

 Што се тиче имплементације резултата избора и односа међународне заједнице према Изборном закону БиХ, он је рекао да међународна заједница нема јединствено стајалиште и да рјешење требају тражити политичке странке у БиХ: 

“Дубоко сам увјерен да ћемо имати легитимне представнике након избора. Мислим да ће извршна власт бит формирана чак брже. Ја вјерујем да колеге неће злоупотријебити легитимно представљања. Вјерујем да ћемо до краја године имати Вијеће министара БиХ и Владу ФБиХ”, рекао је Човић. 

Поновио је како они који добију легитимитет на нивоу ентитета и кантона треба чинити власт на нивоу државе додајући како су за њег приоритет ЕУ и НАТО интеграције те економски напредак наше земље. 

На питање о неусвајању закона о вањским пословима БиХ он је рекао да је Предсједништво БиХ усвојило и стратегију и нацрт те да је све до Вијећа министара. 

Што се тиче документа који је изашао у јавност, а за који се показало да је фалсификат о његовом путу у Русију, он је рекао да ће се покушати спровести интерна истрака и да ће он на данашњем састанку с представницима полицијских агенција данас замолити да се то ријеши .

“Два пута сам путовао у Русију. Ишао сам приватно и пратили су ме службеници ДКПТ јер они то морају радити и ја се у то не мијешам. И Министарство вањских послова Русије дало је своју логистику. Дакле, није било никаквих додатних трошака”, рекао је Човић. 

Извор: Агенције

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Харе

24.07.2018 11:18

Доказ колико лаже...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

24.07.2018 12:41

Не видјају се цесто...само два пута седмицно...кад договарају нову пљацку и превару народа...или кад се прце.

Name

децко

24.07.2018 11:29

Осим сто је политицар, овај је и префарбан свим бојама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

24.07.2018 11:37

Није смјешно, дјелите ЗАРАДУ од пола БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мм

24.07.2018 11:39

Велики Демагог!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.07.2018 11:52

Ста знаци тацно демагог.

Name

Дијасора

24.07.2018 12:03

Овоме ни мртвом нетреба веровати.

Name

Ре ре

24.07.2018 12:38

Демагог значи да неко просипа шупљу причу.

Name

Бања Лука

24.07.2018 12:31

Да ниси оптимиста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуле

24.07.2018 12:37

Ова двојица су гробари свога народа због својих личних интереса,али народ их је изабрао па нек испашта.У цивилизованим државама они би давно били збачени с власти и завршили на сметљишту историје што није случај у криминалним,приватним,банана државама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муппет схоw

24.07.2018 12:41

Погледај им само фаце. о Бозе па не треба ниста да казу , довољно је да их видис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нај Лука

24.07.2018 12:42

Овај мозе само И једно унистити а вец је И унистио Хрвате у БиХ ради својих лицних интерессе а не интерессе Хрвата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Легитимни Лопов

24.07.2018 13:17

Хоћемо сами да бирамо своје легитимне лопове. Стоп мајоризацији тамо гдје ми нисмо већина!

Name

Милица

24.07.2018 13:58

Када бих сва три већинска народа смијенили своје лидере, да будем прецизна, Човића, Додика и Бакира, на предстојећим изборима главни проблеми бих били ријесени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дени

24.07.2018 14:35

Јој Милице душо драга, молим те усвоји макар основе граматике матерњег језика, дакле пише се: ја бих, ти би, он би, ми бисмо, ви бисте, они би. Поздрав.

Name

Дарио

24.07.2018 16:32

Да нису педери цим су се видјали а сад кобијаге не видјају.

ОДГОВОРИТЕ