Јубиларно 50. појачање управе Партизана: Лола девети повратник!

У одабраном друштву вишеструких мандатара још само шесторица играча.

Фудбал 23.07.2018 | 23:00
Јубиларно 50. појачање управе Партизана: Лола девети повратник!
Какав год да буде ефекат, промоција Милана Лоле Смиљанића у Партизану имаће обрисе – јубиларне. Искусни задњи везни потписао је договодишњи уговор са црно-белима, јавности је представљен као пети новајлија у летњем прелазном року, а укупно 50. фудбалер доведен у Хумску откако њоме влада актуелна  управа.

Уз појашњење да су у клубу од 25. децембра 2014, кад је на Скупштини за председника изабран ЗоранПоповић (повукао се годину дана касније) и да сад у Управном одбору више нема неких људи с којима су раније сарађивали (Љубиша Тумбаковић, Војислав Недић...), Милорад Вучелић (најпре потпредседник, а од 24. октобра 2016. први човек), Милош Вазура (све време у улози генералног директора) и Владимир Вулетић (најпре као председник Надзороног одбора, а затим као потпредседник) издржали су везано четири и по године у Партизану, а у том периоду праг стадиона је прекорачило тачно 50 играча. Већина их је ангажована и за време актуелног спортског директора, с тим да нема тако дугачак стаж као претходна тројица.

Могу се разврстати по категоријама...

СТРАНЦИ: Иван Бандаловски, Грегор Балажиц, Абубакар Оумару, Валери Божинов, Фабрисио Дорнелас, Евертон Луиз, Седрик Гогуа, Леонардо да Силва Соза, Леандре Тавамба, Мохамед ел Монир, Сејдуба Сума, Теофилус Соломон, Јури Вакулко,  Марк Валијенте, Габријел Енаке, Рикардо Гомеш, Александар Субић, Небојша Косовић;

ПОВРАТНИЦИ: Стефан Бабовић, Марко Јовановић, Никола Трујић, Мирослав Радовић, Марко Јанковић, Владимир Стојковић, Зоран Тошић, Данило Пантић, Милан Смиљанић;

ИЗ НАШЕ ЛИГЕ: Марко Јевтовић, Немања Михајловић, Немања Г. Милетић, Немања Стевановић, Милан Радин, Саша Марјановић, Петар Ђуричковић, Бојан Остојић, Огњен Ожеговић, Ђорђе Ивановић, Слободан Урошевић, Немања Николић;

СРБИ ИЗ ИНОСТРАНСТВА: Ален Стевановић, Никола Лековић, Бојан Шаранов, Никола Ђурђић, Урош Ђурђевић, Владимир Ђилас, Немања Р. Милетић, Милан Митровић, Немања Антонов и Саша Здјелар.

Напомена: Бавили се само играчима који су макар једном играли на званичном мечу, пошто је на пример, голман Ђорђе Лазовић само тренирао, мада се води да је освојио дуплу круну у сезони 2017/2018, Салу Драман је био у протоколу, али није стигао да дебитује, а на списку нема ни талената прекомандованих из млађих категорија у први тим.

Из наведеног се види да је Милан Смиљанић девети повратник на Топчидерско брдо, а како је већина друге мандате међу црно-белима обележила пехар(има), верују у Хумској 1 да поновна сарадња са централним везистом из генерације „1986“ може да буде плодоносна. Уосталом, у првом мандату га је тренирао управо Мирослав Ђукић, а у другом је био део тима који је играо Лигу шампиона и Лигу Европе, а донео три шампионске круне и један пехар државног купа.

Смиљанић је, иначе, један од само седморице фудбалера који су у новијој историји (од распада СФРЈ) три пута дужили дрес Партизана. Том ретком привилегијом могу да се подиче још само ванвременски капитен Саша Илић, Ивица Краљ, Ниша Савељић, Данко Лазовић, Звонимир Вукић и Стефан Бабовић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт, МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар