Лола Смиљанић: Дрхтао сам кад ме позвао Илиев!

Милан Смиљанић се трећи пут вратио у Партизан. "Сада сам зрелији, паметнији, озбиљнији. . . Ја сам рођен овде и само за Партизан могу да играм са 100% могућности и преко тога". Илиев: "Лола је био логичан избор".

Фудбал 23.07.2018 | 20:00
Лола Смиљанић: Дрхтао сам кад ме позвао Илиев!
Од како је објављено да се Милан "Лола" Смиљанић трећи пут враћа у Партизан, друштвене мреже су се усијале.

Потез управе Партизана, који је повучен по одласку Марка Јевтовића у турски Коњаспор, поделио је навијаче црно-белих. Многи су скептични по питању његове физичке припремљености, сматрају и да неће позитивно утицати на млађе играче (с обзиром на његов ранији "педигре"), и да неће много допринети игри.

На званичном "представљању" (мада је реч представљање непотребна у случају Милана Смиљанића, који се ТРЕЋИ ПУТ вратио у Партизан), овај 31-годишњи везни играч је рекао да је врло спреман, да је "линију довео до савршенства", као и да су бурни ноћни проводи (читај: сплавови) прошлост.

Пред гостовање Раднику у Сурдулици на почетку нове сезоне Суперлиге, тренер Партизана Мирослав Ђукић је рекао да је задовољан и срећан што ће поново, после 10 година, поново сарађивати са Смиљанићем.

"Реч је о озбиљном и сада већ искусном ограчу, који може да нам донесе многе ствари и у свлачионици и на терену, Партизаново је дете", рекао је Ђукић и вратио се на чувену епизоду и иступање Смиљанића после велике победе над Црвеном звездом (4:2) у дербију 2007. године, када се тада млади Смиљанић "занео". 

"Јесте (хахаха), смиривао сам га тада испод стола. Тада је био млад, поступио је исхитрено. Сада је искуснији, зрелији, одмеренији".

Смиљанић се данас, на молбу новинара, такође дотакао тог детаља од пре 11 година.

"То је био производ младости. То су биле неке прве моје утакмице у дербијима у сениорској конкуренцији, а ми смо у млађим били навкли да побеђујемо. То је, једноставно, изашло из мене, нећу да кажем да сам погрешио. Сад имам искуство, паметнији сам. Наравно да имам исту жељу за победама у дербију, али сада знам и како да се носим са тим", рекао је Смиљанић.

Претходно је о Смиљанићу говорио спортски директор Партизана Ивица Илиев, иначе његов некадашњи саиграч (из сезоне 2010/11.), који је истакао да је то играч баш какав је потребан Партизану, борац, фајтер... да буде ту кад је тешко.

"Пожелео бих добродошлицу нашим Лоли. Претходна два пута кад се враћао, била су изузетно успешна, надамо се да ће и овога пута тако бити. Лола је добро познат свима, ми смо брзо реаговали и у тренутку кад смо остали у дефициту на позицији задњег везног. Лола је, рекао бих, био логичан избор, јер познаје клуб, велики је Партизановац. Ово његово представљање долази после пораза у првенству али и то је разлог што је Лола са нама, да буде продужена рука тренеру на терену, у свлачионици, да помогне кад не иде, има искуства да изађе у сусрет свим захтевима. Он је логичан избор и верујем да ће нам много донети", рекао је Илиев и додао:

"Лола треба да нам донесе сигурност, да нам буде прав осгурач испред одбране, који ће у јачим утакмицама знати како да води екипу. Играо сам са њим у сезони 2010/11. кад смо играли у Лиги шампиона и освојили 'дуплу круну' и он је био играч који је у тактички захтевним утакмицама, то износио на најбољи начин. Он је играч од поверења и играч који, када гори, може да нам донесе много".

Смиљанић је испричао како се поново, по трећи пут, обрео у Партизану.

"Изненадио сам се кад ме позвао Илиев, дрхтао сам кад сам се јављао на телефон. Овај клуб је увек изнад нас, овај клуб не може да се одбије. Ја сам рођен овде, свестан сам 100% шта је овај клуб и Партизан је једини клуб за који могу да дајем 100% и преко тога. Моја срећа је неизмерна".

Смиљанић каже да је у одличној форми, јер је претходни три године одиграо много утакмица, а и портпарол клуба Биљана Обрадовић га је похвалила за изглед, рекавши: "Лоло, изгледаш никад боље".

"Стварно сам довео линију до савршенства, поготово у овим годинама. Дошао сам у свој клуб, ово ми је трећи повратак и желим да испоштујем максимално све и да покажем да сам спреман да помогнем Партизану. Увек сам био у служби клуба", рекао је Смиљанић, додајући да имам истое циљеве као и Партизан на сва три фронта.

"Нећу да гледам овај почетак у првенству, на овај пораз, тек се изашло из припрема. Тешко је носити овај грб на грудима. Играчи који су поникли у Партизану то најбоље знају", рекао је овај везни фудбалер.

Фудбалски пут је Смиљанића из Партизана одвео у Шпанију, Турску, Израел, Аустралију.

"Тамо сам доживео нека друга искуства, други је то континент. Играо сам доста утакмица у последње три године, форму сам довео у ред, задовољан сам и задовољан сам што је то овде препознато", додао је он.

Срећан је и што ће поново сарађивати са Мирославом Ђукићем:

"Познајем га добро и знам шта жели од сваког играча. Он зна да сам ја поштен играч и зна да никад са мном неће бити проблема када нешто тражи".

Смиљанић каже и да носилац игре, нови вођа на терену треба да буде Данило Пантић.

"Причао сам и са Сашом (Илићем) и Стојкетом (Владимиром Стојковићем). Сви знамо шта треба Дачи, да му помогнемо. Он треба да буде носилац Партизана. По мени је тренутно најбољи играч Партизана и сада треба да се покаже и докаже као вођа, лидер на терену и знамо шта му треба у овом моменту".

О НОЋНОМ ЖИВОТУ...

"Није то баш тако како је представљено у медијима. Био сам млад, свако од нас је био млад, правили смо неке лудсоти, неке грешке. Али, никад нисам радио ништа на штету клуба. Никад нисам пропустио ниједну утакмицу или тренинг, осим кад сам био повређен. Али, сада сам озбиљнији, искуснији, зрелији. Са тим неће бити проблема".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар