Илиев: Ако не освојимо титулу - напустићу Партизан!

Спортски директор Партизана Ивица Илиев рекао је да је повратак Милана Смиљанића логичан потез и најавио да ће, ако екипа не освоји титулу, напустити клуб.

Фудбал 23.07.2018 | 18:45
Илиев: Ако не освојимо титулу - напустићу Партизан!
Смиљанић се вратио у Партизан, као замена на позицији задњег везног за Јевтовића, који је потписао за турску Коњу.

"Лола је трећи пут са нама, претходна два пута су била изуетно успешна, надамо се да ће и овог пута тако бити. Он је добро познат, а ми смо брзо реаговали у тренутку када смо остали без Марка Јевтовића. После јучерашњег пораза у првенству, и то је један од разлога што је Смиљанић са нама, да буде ту када екипи не иде, да буде продужена рука тренеру на терену и у свлачионици. Има довољно искуства да се носи са захтевима у Партизану. Он је логичан избор и много тога ће нам донети", рекао је Илиев. 

Смиљанић је претходно у два наврата играо у Партизану и сарађивао са садашњим тренером Мирославом Ђукићем. 

"Он је ту да нам донесе сигурност, да буде прави осигурач испред одбране и онај који ће поготово у јачим утакмицама, знати како да води екипу. Ја сам 2010. и 2011. играо са њим, када смо играли Лигу шампиона и освојили дуплу круну, и у свим утакмицама које су биле тактички захтевне он је изнео много. Он је играч од поверења и играч који ће, када гори, моћи да донесе много", навео је Илиев. 

Партизан је у недељу у првом колу Супер лиге изгубио у Сурдулици од Радника са 0:1. 

"Ми живимо у таквој земљи где се свака негативна ствар доживљава трагично. Имамо још 29 утакмица у регуларном делу и седам у плеј-офу. Више волим да паднем на старту и да извучем поуке, него да се то деси на самом крају. Јуче смо имали 22 покушаја да угрозимо гол, 12 у оквир, али су они нажалост из прве и једине шансе на утакмици и можда уз кикс наше одбране, постигли погодак. Морамо да изађемо јачи из целе приче, знам да неће бити лако због ванфудбалских ствари које су почеле, али навикли смо да идемо тежим путем". 

Илиев је истакао да "верује у причу у коју је кренуо", али да ће отићи ако црно-бели не освоје титулу. 

"Прочитао сам негде да је Партизан прошле сезоне имао приоритет да прође у Лигу Европа а то је и успео, а да је ; ове године циљ титула. Дај да подвучемо црту на крају сезоне, па да видимо да ли треба да се остаје или одлази. После великих резултата може да се поднесе да се једне године не освоји титула, али за две године без титуле, сматрам да превасходно ја треба да сносим одговорност". 

Спортски директор црно-белих рекао је и да се нада да ће у клубу доћи још једно појачање. 

"Много се писало о том играчу, видећемо како ће то да се заврши. Потребно нам је појачање на бочним позицијама", додао је Илиев. 

Партизан у четвртак дочекује литвански Тракај у првом мечу другог кола квалификација за Лигу Европе. 

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар