ЛШ - жријеб: Звезда на Легију или Спартак Трнаву!

Фудбалери Црвене звезде играће са бољим из дуела између Легије и Спартака из Трнаве у трећем колу квалификација за ЛШ, уколико елиминишу литванску Судуву.  Звезда добила ривале по мери: Пољаци или Словаци! Уколико елиминише литванску Судуву, шампион Србије борић се у 3. рунди квалификација за Лигу шампиона против бољег из судара првака Пољске и Словачке.  Црвено-бели добили потенцијалног ривала у трећем колу квалификација за Лигу шампиона. . .

Фудбал 23.07.2018 | 17:00
ЛШ - жријеб: Звезда на Легију или Спартак Трнаву!
Мечеви треће рунде квалификација за елитно такмичење су 7/8. и 14. августа. Звезда ће бити домаћин у првом сусрету.

Легија је најтрофејнији пољски клуб са 14 титула, а последњих неколико сезона је редовни учесник групне фазе европских такмичења. Пре две сезоне је учествовала у Лиги шампиона.

Пољаци су на старту квалификација за ЛШ ове сезоне лако елиминисали ирски Корк Сити са 1:0 и 3:0. 

Спартак је прошле сезоне први пут постао шампион Словачке од распада Чехословачке. Клуб из Трнаве ниједном није играо групну фазу неког континенталног такмичења. 

У првој руди квалификација за ЛШ ове сезоне је елиминисао босанскохерцеговачког шампиона Зрињиски. Било је 1:0 у Трнави и 1:1 у Мостару. 

Уколико се догоди изненађење и Судува елиминише црвено-беле, српски шамион ће европску сезону наставити у трећем колу квалификација за Лигу Европе, а жреб парова те рунде је од 12:45. 

У том случају Звезда би била у групи повлашћених клубова, а потенцијални ривали били би Њу Сејнтс/Линколн, Торпедо/Викингур, Спартакс/Ла Фјорита, АПОЕЛ/ФЛора Талин и Корк Сити.

Првак Литваније, па бољи из двомеча између шампиона Пољске и Словачке!

Фудбалери Црвене звезде, дан пред прву утакмицу 2. кола квалификација за Лигу шампиона са Судувом на "Рајку Митићу" (20.30), сазнали су да ће у случају победе у наредној рунди играти против бољег из судара Легије из Варшаве и Спартака из Трнаве.

Пролазак и кроз треће коло "чистилишта" на путу ка Лиги шампиона уједно значи и сигурно учешће у Лиги Европе пре уласка у последњу, плеј-оф рунду.

Шампион Србије могао је да се састане и са Салцбургом, бољим из меча Селтик - Розенборг, Астана - Мидтјиланд и Карабаг - Кукеши, па се може рећи да сви у Љутице Богдана могу да буду задовољни исходом жреба. Овај пар, Легија - Спартак, био је често и онај који су звездаши често прижељкивали уочи данашњег жреба у Ниону.

Црвена звезда ће 7. августа бити домаћин у првој утакмици 3. рунде уколико избаци Судуву.

Стаза шампиона:

Астана/Мидтјиланд - Динамо Загреб/Хапоел Бер Шева
Салцбург - Шкендија/Шериф Тираспољ
Кукеши /Карабаг- БАТЕ Борисов/ХЈК Хелсинки
Селтик/Розенборг - АЕК Атина
Црвена звезда/Судува - Легија/Спартак Трнава
Клуж/Малме - Лудогорец/Видеотон

Стаза пратилаца:

Спарта Праг – Динамо Кијев
Бенфика – Фенербахче
Стандард Лијеж - Ајакс/Штурм Грац
ПАОК/Базел - Спартак Москва

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар