Ево и четврте понуде за Вилијана!

Челси сад већ почиње да размишља о продаји. . .

Фудбал 24.07.2018 | 22:00
Ево и четврте понуде за Вилијана!
Прве три Барселонине понуде за Вилијана нису ни на тренутак заинтересовале управу Челсија и због тога су готово аутоматски биле одбијене. Четврта, која је лансирана данас поподне, заголицала је машту Челсијевих директора, који су сада почели да размишљају о продаји свог Бразилца.

Барселона је током дана на Челсијеву адресу послала чек на 72.000.000 евра и сада је на свега 8.000.000 европских новчаница од цене која је постављена на Стамфорд Бриџу. Ипак, како је Барселона показала озбиљан ниво упорности да потпише Вилијана, али отишла корак напред са понудом готово 11.000.000 евра већом од последње која је одбијена, у Челсију је посађено зрно уверења да би следеће спуштање рампе могло да отера врло озбиљног купца.

Сума од 72.000.000 евра прилично је јака за играча који ускоро пуни 30 година кроз неколико дана и на Бриџу су тога врло свесни. Истина, Маурицио Сари је за то да Вилијан остане, али понуда која је стигла у Западни Лондон тешко да може да се одбије. Такође, како Вилијану уговор са Челсијем важи до јуна 2020. године, ово је практично једна од последњих шанси, ако не и последња за клуб да заради озбиљнију своту новца од продаје. Под „озбиљна“ мислимо - у рангу оне коју је Барса сада доставила. Јер, такав новац наредног лета Челси вероватно не би добио.

Пре него што уопште помисли да заврши трансфер, Барселона прво мора да реши питање странаца, пошто тренутно има места за само три играча ван Европске уније и сви слотови су попуњени (Кутињо, Мина, Артур). То значи да је Минин одлазак, практично, известан. 

Подсетимо, Челси је већ рекао „НЕ“ понудама од 55.000.000, 59.000.000 и 61.000.000 евра. Израелски агент Пини Захави, иначе у врло добрим контактима с управама два клуба, уједно и Вилијанов агент, могао би да има кључну улогу у овом послу. Њега чека лепа провизија у овом послу, због чега би могао да погура врхушку Челсија да Вилијана прода и тако ослободи простор за довођење Александра Головина, који није играч директно с његове позиције, или Антонија Марсијала, који је ближи оном што Бразилац игра.

Вилијан је, подсетимо, једна од жеља Лионела Месија, а свој утицај искористио је и Вилијанов саиграч из репрезентације Филипе Кутињо. 

Хоће ли се акција која траје више од три месеца завршити срећно по све стране?

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар