„Деветка“? Купљена! Десни бек? Купљен!

Још један и Валенсија завршила шопинг. . . ! Радују се и у Бетису због процената, али и појачања које им стиже.

Фудбал 24.07.2018 | 21:00
„Деветка“? Купљена! Десни бек? Купљен!
Валенсија полако приводи крају летњи прелазни рок. Макар што се тиче куповина. Уговорена су још два појачања и практично је завршено са шопингом. Чека се још једно крило и то би било то...

Најновија појачања Валенсије су Кевин Гамеиро и Кристијан Пичини. Валенсија је током викенда уговорила доласке Атлетиковог нападача и десног бека Спортинга из Лисабона на чијем довођењу је радила данима.

Довођење десног бека је био један од приоритета за клуб са местаље. Дуго времена је прва мета биоХанс Хатебур из Аталанте, момак који је експлодирао од прошлог лета када је дошао из Гронингена за само 340.000 евра. Међутим, Аталанта је Валенсији тражила превеликих 20.000.000 евра за Хатебура што Шпанци нису желели да плате. Тако су се окренули Б плану – Кристијану Пићинију из Спортинга.

И он је имао сјајну сезону у Португалији, помињао се као појачање Интера, Вест Хема, чак и Манчестер Јунајтеда, али је Спортинг растерао многе купце високом ценом коју је поставио на почетку лета. Када је Валенсија остала као једина опција и када је шпански клуб запретио да ће одустати и довести Тимотија Фосу-Месу из Манчестер Јунајтеда, Спортинг је спустио цену и пристао да прода Италијана за 10.000.000 евра.

Трансферу се из два разлога радује и Бетис. Прво, јер ће добити 15 одсто од Пићинијевог трансфера јер је тако договорено летос када је за 3.500.000 евра прешао из Андалузије у Лисабон.  Други разлог је што Бетис сада лакше стићи до Мартина Монтоје који је вишак у Валенсији као трећи десни бек. Пићини је допутовао на лекарске прегледе и ускоро ће се прикључити саиграчима на припремама у Швајцарској.

Његовим стопама ће ускоро и Кевин Гамеиро чији трансфер из Атлетика се отегао јер је Милан стопирао долазак Калинића у Мадрид као замене за Француза. Ипак, Атлетико ће довести неког другог нападача, (можда Жируа) и продати Гамеира. Пристао је на понуду од 15.000.000 евра која са реалним бонусима може да повећа трансфер на 20.000.000 евра.  

Са ове две купоивине, Валенсија је скоро завршила прелазни рок. Претходно је откупљен Кондогбија од Интера, а дошли су Рачић, Дијакаби и Вас. Очекује се још долазак једног крила. Прва мета је повратакГонсала Гедеша из Пари Сен Жермена, али француски клуб је поставио превелику цену од 80.000.000 евра. Валенсија се нада новој позајмици, а алтернатива је Луан из Гремија. То би био крај прелазног што се тиче куповина.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар