СЛС: Поход Партизана на титулу почиње у Сурдулици!

Ђукић опет меша карте! Црно-бели пребацују фокус са Европе на домаће првенство.

Фудбал 22.07.2018 | 14:45
СЛС: Поход Партизана на титулу почиње у Сурдулици!
Фокус је померен. Партизан је минуле сезоне означио презимљавање у Лиги Европе као главни циљ – у чему је успео – да би пред почетак ове и челници и играчи јасно ставили до знања да им је први задатак да шампионску круну врате у Хумску. А поход ка титулу почињу у Сурдулици, где ће их у недељу (19.00) пред камерама ТВ Аренаспорт угостити Радник.

Црно-бели су велики фаворити, без обзира што на једно од најудаљенијих гостовања у Суперлиги одлазе само три дана после реванша са Рударом у којем су били убедљиви. Можда тренер Мирослав Ђукић посегне опет за којом изменом, као што је то било у Лиги Европе пре неколико дана. У било ком саставу да почну, Београђани су ближи победи, јер су већ ухватили такмичарски ритам (имају у ногама две утакмице) и по неписаном правилу су били успешни на југу Србије, сваки пут постигавши најмање два гола.

Откако је Радник члан елитног ранга, Партизан је само на почетном гостовању закинут за цео плен (2:2), док је у наредне три посете увек излазио као победник (4:0, 3:1, 2:0), а над истим ривалом има и три победе из исто толико покушаја у Хумској (3:2, 2:1, 2:0).

Плус, за Сурдулицу га везују лепе успомене, у тој вароши 23. маја одбранио је трофеј Купа Србије, савладаши Младост из Лучана (2:1).

“Биће то тешко гостовање, али морамо да идемо на победу, како бисмо показали нашој публици да смо спремни за сезону у нашој лиги. Амбиције Партизана су јасне, а оне су да вратимо титулу шампиона Србије“, оптимиста је Ђукић уочи утакмице.

Радник је током лета променио тренера, уместо Сима Крунића (прешао у Чукарички) на клупу је сеоМладен Додић, везиста Филип Стојановић се вратио из грчке Трикале, а крило Милош Станковић из Вождовца, задњи везни Братислав Пејчић и леви бек Милош Миловановић су продужили уговоре, крилни нападач Зоран Диноски је стигао из прилепске Победе, али... Екипа није деловала баш убедљиво током припремног периода (једна победа и само три дата гола на пет контролних утакмица), па ће премијерне бодове, вероватно, морати да тражи у другом колу, у Лучанима.

РАДНИК – ПАРТИЗАН, 19.00

Стадион Радника
Капацитет: 3.312
Судија: Ненад Ђокић

РАДНИК (4-1-4-1): Васиљевић – Младеновић, Жарковић, Миловановић, Чубрило – Пејчић – Пантелић, Ристовић, Керемех, Диноски – Златановић.

ПАРТИЗАН (4-4-2): Стојковић – Енаке, Марковић, Валијенте, Шеховић – Тошић, Здјелар, Пантић, Сума – Ожеговић, Рикардо.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар