Оштећено око 200 објеката

На подручју Бањалуке, које је јуче захватило олујно невријеме праћено градом, оштећено је око 200 објеката, те ће у четири приградска насеља бити извршена процјена штете на домаћинствима, саопштено је из Градске управе Бањалука.

Република Српска 22.07.2018 | 12:08
Оштећено око 200 објеката
Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић данас је издао налог градском Одсјеку за цивилну заштиту да изврши процјену штете.

Шеф Одсјека Младен Ћућун рекао је да ће Цивилна заштита урадити прву, прелиминарну, процјену штете и заштитити објекте од даљих оштећења с обзиром на то се, према прогнози Републичког хидрометеролошког завода, током наредне ноћи може очекивати велика количина падавина која може изазвати додатну штету.

Према првим подацима са терена, највећа штета била је на подручју Мишиног Хана.

Ћућун је навео да је највећим дијелом ријеч о оштећењу кровова, полупаним прозорима и оштећеним фасадама.

"Цивилна заштита сада треба да адекватно заштити оштећене објекте како би спријечили даљу штету", рекао је Ћућун.

Он је додао да су екипе Цивилне заштите и професионалне ватрогасне јединице, уз помоћ мјештана, успјеле да велики број објеката прекрију најлоном, те да ће тај посао бити настављен и данас.

Према налогу градоначелника, на основу извјештаја Цивилне заштите, у наредним данима биће формиране комисије за процјену настале штете. Истовремено, комисије ће процјењивати и штету на пољопривредним усјевима и воћњацима у насељима погођеним невременом, која је, према подацима са терена, значајна.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

куку нама са нама

22.07.2018 10:24

Свети Прокопије ..опоменуо за поцетак

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

22.07.2018 10:44

Мене цуди дасу могли испалити и једну ракету због густог авио саобрацаја

ОДГОВОРИТЕ