СЛС: Вождовац стартовао побједом, реми Чуке и Земуна

Фудбалери Чукаричког одиграли су на свом терену нерешено 1:1 против Земуна, у утакмици првог кола Суперлиге Србије.  Брзи голови, па затишје.  Одигране још три утакмице првог кола Суперлиге Србије у фудбалу.

Фудбал 22.07.2018 | 08:45
СЛС: Вождовац стартовао побједом, реми Чуке и Земуна
Чукарички је у оба полувремена имао иницијативу, а повео је у 25. минуту голом Семјуела Овусуа, после асистенције Николе Дринчића са десне стране, на другу стативу.

Земун је изједначио у 61. минуту после контранапада, голом Вељка Симића са око 18 метара.

У другом полувремену голман Земуна Марко Милошевић је у ситуацијама један на један био успешнији од Марка Доцића и Огњена Мудринског. Домаћи тим је до краја меча притискао, а Земун је углавном играо на контранападе, али резултат се није променио. 

Фудбалери Вождовца победом су почели Суперлигу, пошто су на свом терену били бољи од Бачке са 1:0. Једини гол постигао је Александар Јешић у четвртом минуту. 

Такође, успешан је био и Напредак који је у Крушевцу победио Рад голом Алексе Вукановића у седмом минуту из једанаестерца. 

У недељу се играју две утакмице, Партизан од 19 часова гостује у Сурдулици против Радника, а Раднички сат касније у Нишу игра против новајлије у лиги Пролетера. 

Последња утакмица првог кола игра се у понедељак, Спартак од 17 часова у Суботици игра против Мачве. 

Да подсетимо, у петак је Црвена звезда победила Динамо из Врања са 3:0, а Војводина и Младост из Лучана одиграли су нерешено, 1:1.

Вождовац је повео у 4. минуту, Напредак у 7, а Чукарички у 25. Деловало је да ћемо у три суботње утакмице првог кола Суперлиге Србије гледати голеаде, међутим, до краја само још један погодак. У режији Земунаца.

Управо тим голом, који је постигао Вељко Симић у 61. минуту, Земун је избегао пораз на Бановом брду и одиграо 1:1 са Чукаричким. Стрелац за домаћина био је Самјуел Овусу.

Утисак гостију је, ипак, донекле покварио "резервиста" Матеја Њамцуловић. Ушао је у игру у 81. минуту, али потом у надокнади успео да добије два жута картона, тако да ће бити ван конкуренције за тим у наредном колу.

За разлику од "брђана", "змајеви" и "чарапани" сачували су рано стечену предност до краја.

Вождовац је голом Александра Јешића савладао ОФК Бачку на свом терену, а Напредак је у Крушевцу био бољи од Рада захваљујући реализованом пеналу Алексе Вукановића.

СУПЕРЛИГА 1. коло:

Чукарички - Земун 1:1 (1:0)
/Овусу 25 - Симић 61/

Напредак - Рад 1:0 (1:0)
/Вукановић 7п/

Вождовац - ОФК Бачка 1:0 (1:0)
/Јешић 4/

петак

Војводина - Младост 1:1 (1:1)
/Фофана 13 - Димић 29/

Црвена звезда - Динамо Врање 3:0 (1:0)
/Јованчић 41, Јовељић 51, Јевтовић 76/

недеља

Радник - Партизан 19.00 (ТВ Арена Спорт 1)
Раднички Ниш - Пролетер Нови Сад 20.00

понедељак

Спартак - Мачва 17.00

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар