"Надал и Федерер су доминирали, јер је Новак био одсутан!"

Директор тениске "Куће славних" и некадашњи тренер Новака Ђоковића Тод Мартин верује да је доминација Федерера и Надала последица одсуства Новака са АТП.

Тенис 23.07.2018 | 20:30
"Надал и Федерер су доминирали, јер је Новак био одсутан!"
Ђоковић је у претходне две године кубурио са повредом лакта и мотивацијом, па Мартин каже да је повратак српског играча добра ствар за тенис у глобалу.

Паралелно са тим, Федерер и Надал су правили врхунске резултате и освајали највеће турнире.

"Мислим да је врло важно за спорт да се трећи део те елитне групе Надал, Федерер и Ђоковић вратио на врх. Наравно, Роџер Федерер и Рафаел Надал су имали неколико невероватних година, али то се десило у одсуству момка који је освојио четири Гренд Слем титуле пре тога тако да...", изјавио је Мартин у недавном разговору за Yахоо спорт. 

Мартин и Ђоковић су сарађивали кратко пре осам година када је Србин покушавао да коригује сервис и игру на мрежи. Сарадња није потрајала, нити је дала праве резултате, али Мартин је довољно упознао српског играча да га овај повратак не изненађује. 

"Лепо је видети да се Новак вратио. Искрено, то за мене није изненађење, тренирао сам га. Мислим да је његова доминација, када је добро, једноставно спектакуларна. Мислим да је највећи таленат у игри и ако може да тело и главу одржи на правом путу показаће колико је опасан", рекао је Мартин. 

Српски играч је пре шест дана освојио свој четврти Вимблдон са 3-0 у финалу против Кевина Андерсона, али је потврду да се заиста вратио дао у полуфиналу и после пет сетова са Рафаелом Надалом.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар