Протест: Нећемо живјети с убицама

На Тргу Сусан Сонтаг пред Народним позориштем Сарајево окупило се неколико хиљада грађана на скупу "Правда за Џенана". Међу окупљенима су и Муриз Мемић, Давор Драгичевић и Амир Агић.

Босна и Херцеговина 21.07.2018 | 19:48
Протест: Нећемо живјети с убицама
Отац преминулог Давида Драгичевића, Давор Драгичевић, рекао је да овакви протести нису једини начин, али да су исправан пут којим иду Муриз и он. Додао је да покушавају достојанствено, али да постоји и други начин.

"Муриз и ја то радимо мирно и достојанствено. Ако не буду хтјели, наравно да постоји и други начин за нашу дјецу која су убијена, и за Давида и за Џенана. То тврдимо од првог тренутка. Муриз се бори дуже него ја, али ја им нећу дати толико времена. Са злочинцима нећемо живјети заједно, неће нам бити ни комшије. Кратко и јасно. Не знам шта се до сада чекало у свим градовима и са свим родитељима који нису стали иза своје убијене дјеце као што смо стали Муриз и ја. Видите да се може", рекао је Драгичевић.



Захтијевамо нову истрагу од Тужилаштва БиХ

На питање да ли је случај Мемића показао да постоји правна држава, те да ли је то улило наду да институције ипак раде, Драгичевић је казао:

"Да институције раде свој посао не би Муриз чекао двије и по године. Шта да није убијен Давид, шта да се нису дигли Муриз и Давор? Ви би били на пикнику са злочинцима и убицама. Али сада сте овдје и остат ћете овдје уз нас."

"Идемо до краја, правда за Давида, правда за Џенана, правда своју дјецу која су убијена. Ово је правда за наш народ овдје", поручио је Драгичевић.

Отац страдалог Џенана Мемића је казао да спрема много кривичних пријава против тужиоца и полицајаца који су радили на овом случају.



"Кривичне пријаве ускоро иду. Бит ће их пуно, па нам треба мало више времена. Пријаве иду против девет кантоналних тужилаца, три федерална, 22 полицајца и многих вјештака. Наредни корак је захтијевање нове истраге. Суд је мало вратио наде у достојанство. Нека остали почну радити па ћемо видјети", рекао је Мемић.

Мемић је казао да Тужилаштво БиХ мора преузети случај. У противном он ће направити шаторско насеље испред државног тужилаштва.

"Кантонално тужилаштво ово више не може радити. Они су показали своје. Ја ћу направити шаторско насеље испред државног јер морају преузети овај случај. Ово није једноставан случај како је рекло Кантонално тужилаштво, монтирали су оптужницу. Ми ћемо истрајати у овоме."

Тужилаштво КС нема нити један доказ

Кантонално тужилаштво најављује жалбу након недавног изрицања ослобађајуће пресуде Љуби и Бекрији Сеферовићу. У Тужилаштву КС кажу да ће уложити жалбу након што добију писани отправак пресуде који може путовати до два мјесеца између двије зграде.



"Нека отправак путује пет година, жалба не може бити уважена. Двије године они немају нити један доказ. Не знам како су се будале упустиле у овакву оптужницу, без иједног чврстог доказа. Ја кажем да није саобраћајна несрећа и да га није ударио Љубо. Шта ако га је Љубо убио? Шта ћемо онда? Они немају нити један доказ. Поиграли су се и мислили да ће им проћи, али не може проћи''.

Муриз Мемић је казао да двије и по године моли главног тужиоца Тужилаштва КС Далиду Бурзић да му каже име убице, те да му је на почетку истраге рекла да је његов син убијен. Мемић је за Далиду Бурзић казао да је мафијашица.

Међу окупљенима у Сарајеву је и Амир Агић, отац погинуле Селме Агић која је живот изгубила у саобраћајној несрећи након што је њу и Едиту Малкоч аутомобилом ударио Сањин Сефић. То суђење траје већ 1,5 годину.

"Дошао сам да подржим Драгичевића и Мемића. Знам кроз шта требају да прођу. Напатили су се, секирали да би нешто доказали. Драгичевић још није дошао до стадија гдје је Мемић. Наш случај је 1,5 годину чиста ситуација, а ми се боримо да нешто докажемо. То је мјерило државе, правосуђа и тужилаштва. Они ништа не раде, јер да раде све би завршили за три мјесеца", додао је Агић.

Присутнима се с бине обратила и сестра страдалог Џенана Мемића која је кроз сузе говорила о свом брату те поручила да никада неће одустати од потраге за истином.



(БН/Клиx)
Фото: Клиx

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

Милемир А.

21.07.2018 18:44

Ово се све морало догодити.Јер по институцијама су запослени партијски и послушни,а не школовани кадар и јасно да нити знају нити могу да ураде било шта.Сада је ово показатељ накарадног система: Партија даје посао. То се не ради нигдје у нормалним системима,државама него иду конкурси гдје побједјују најбољи и најсколованији без обзира на партијску припадност.Ово сто је створено у БиХ је зло зла, партије ведре и облаче а водје партијске доносе одлуке умјесто институција државе. Парламенти су дезавуисани скрајнути са пута, јер дизачи руку чекају миг водје,они мозак и не укључују,закрзљаце им скроз. У Србији чак возају присталице из мјеста у мјесто да испадне масовност клица ја водји. Страсно шта су нам урадили после распада велике државе,измислили тајкуни и лопови партијски систем и кроз Партију краду,запошљавају,наплаћују,потплацују и глуме патриоте јадном изгубљеном народу. Са овим сто гледамо и прозивљавамо бог нам био на помоћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АМГ

21.07.2018 19:49

Драги моји Даворе и Муризе имате моју пуну подршку у вашој и нашој борби за истину и правду! Правда за Давида и за Дзенана!

Name

Лотос

21.07.2018 19:54

Тако је лијепо да се људи уједине,без обзира на вјеру и нацију,само волио бих да повод не буде смрт,никада више. Да нас уједини добро свих нас! Правда за Давида и Дзенана!

Name

Афтер

21.07.2018 18:46

У овој дрзави су криминалци и убице у власти постављају своје људе у правосудје. Људи надам се да цемо се удрузити у октобру и да смијењимо ову гамад. Поздрав из Сарајева.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нинџа Корњача

21.07.2018 19:30

Октобар је далеко, а ови су толике штеточине да це до избора направити невиђену штету, па би требало у том случају бити ванредни,хитни избори,превише су на власти па су се осилили,мисле не може им нико ништа! Правда за Давида и Дзенана!!!

Name

075

21.07.2018 19:40

@Афтер До избора Милорад, Бакир и Драган могу направити и рат јер их спашава ЗАТВОРА!

Name

за 075

22.07.2018 04:24

Ако га направе онда је народ СТОКА јер за свађу је потребно двоје, значи народ се треба окренути према сотонском тројцу и заувјек са тим раскрстити.

Name

Сан или јава

21.07.2018 19:05

Ста смо дозивјели, да адвокат користи израз "постени полицајац".....да на скуповима плацемо и падамо унесвијест тразеци да савјесно раде свој посао за који их МИ плацамо, али увијек им треба висе....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

22.07.2018 04:22

Режим је убио Давида то је јасно као дан а сада покушава на све начине да то прикрије лажима и обманом,али неће ићи свјесни смо ми њихових подвала. Правда за Давида.

Name

Саса

21.07.2018 19:28

Треба укинути ентитете дистрикт Муп Рс Фмуп. Треба ову гарнитуру политицара у затвор сместити. Ми недамо Републику Сроску а они нас убијају. Тразимо правду они нас оптузују да русимо Рс. Треба нам једна дрзава где це сви бити исти. Треба ннам дрзава која це кримосе сместити у затвор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ролле

21.07.2018 19:36

И ја све висе мислим као ти!

Name

Ре

21.07.2018 20:01

И ја исто..

Name

Тако Је

21.07.2018 20:38

Зивјела С.Ф.Р.Ј.

Name

ненад

21.07.2018 23:49

И јаааа....потписујем

Name

ре сафет

22.07.2018 07:20

Укидај оно сто си створио. СРПСКУ нећеш укидати!

Name

Федерација БиХ Сарајево

21.07.2018 20:35

Тузно је да смрт два недузна младица показују колико смо ми блиски,постујмо се будимо пријатељи цему мрзња,само заједно моземо направити насу земљу бољом,каква је таква је наса је

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

21.07.2018 20:56

БН Вам се придружује, зато је директно је преносила тај скуп

Name

људи се воле

21.07.2018 20:58

само политицари када им је ду*е у питању потезу питање национализма! КОГА ЈОС БРИГА КОЈЕМ СЕ БОГУ МОЛИС И КАКО ГА ЗОВЕС, ОН ЈЕ ЈЕДАН ИЗНАД НАС СВИХ!

Name

Симо

21.07.2018 21:51

Свака ти је као у Његоша. Престанимо гласати за националне странке. Хајмо направити нормалну државу и јебат овим лоповима матер. Правда за Давида!

Name

000

21.07.2018 22:39

Не"преминулог" вец убијеног

Name

роле

22.07.2018 05:35

Никад ми нецемо бити блиски,док год се не подијелимо..Не зивите у илузијама о братству и јединству..Би ви то али у исламско унитарној накази бих.

Name

За роле

22.07.2018 23:31

Прпа “ роле” ,Ако почне да функционише правна држава,ти на робију!? Ако ако,кад ти И теби слични нестанете,тек онда ће доћи мир И овим народима на свим странама.. Сат откуцава,тика така...паника?? Тако тако.

Name

НЕНА

21.07.2018 22:21

ПОДРСКА ДАВОРУ И МУРИЗУ ЦЕТИРИ ГОДИНЕ ТРАЗИМ ПРАВДУ ЗА СВОГ БРАТА ПРАВДА ЗА ДАВИДА ПРАВДА ЗА ДЗЕНАНА ПРАВДА ЗА ПРОЛЕ ДРАЗЕНКА ПРАВДА ЗА СВЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хр

22.07.2018 03:04

ПРАВДА.ЗА.НЕДУЗНОГ.ДЗЕНАНА.И.НЕДУЗНОГ.ДАВИДА.ПРАВДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио

22.07.2018 06:49

САД НИЈЕ БИТНО КО ЈЕ СРБИН,МУСЛИМАН ИЛИ ХРВАТ ДЈЕЦА СУ УБИЈЕНА,ДЈЕЦУ ИМ ЈЕ УБИО ДОДИКОВ И БАКИРОВ МАФИЈАСКИ СИСТЕМ.УВИЈЕК НАС МУКА СПОЈИ ТАКО ЈЕ БИЛО ИСТО КАД СУ ПОПЛАВЕ БИЛЕ СПАСАВАЛИ СМО ЈЕДНИ ДРУГЕ БЕЗ ОБЗИРА ЈЕСМО ЛИ СРБИ,МУСЛИМАНИ ИЛИ ХРВАТИ.СВИ ТРЕБА ДА СЕ ДИГНЕМО И У ЗАТВОРЕ ДА СТРПАМО ВРХ СНСД,СДА И ХДЗ НА ДОЗИВОТНУ И ОНДА ЦЕМО ЗИВЈЕТИ БЕЗ СТРАХА А ИЗДАЈНИЦИ НАРОДА У ЗАТВОРУ ДРУГЕ НАМ НЕМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лејла

22.07.2018 08:10

ПРАВДА ЗА ДАВИДА ПРАВДА ЗА ДЗЕНАНА. А УБИЦЕ ЦЕ СТИЦИ КАЗНА И ПРАВДА ЦЕ ИЗАЦИ НА ВИДЈЕЛО КАД ТАД. БН ТВ НАЈБОЉИИ. ОКТОБРУ ЦЕ НАРОД ПРОМЈЕНИТИ ВЛАСТ СКИНУТИ ОВО ЗЛО.

ОДГОВОРИТЕ