ПСЖ се договорио са Кантеом!

Остаје “само” да направе место у буџету и одобровоље Челси! Формула за трансфер је прилично компликована, али не и неизводљива. . .

Фудбал 24.07.2018 | 14:15
ПСЖ се договорио са Кантеом!
Пари Сен Жермен баш жели Нголоа Кантеа! Дневни лист Паризијен тврди да је Канте наводно постигао начелни договор са Свецима, али наравно остаје да се види могу ли ПСЖ и Челси да пронађу заједнички језик око обештећења. Као један од Кантеових главних мотива, поред чињенице да би се вратио у родни град, стоји жеља да игра у Лиги шампиона. Прошле сезоне Челси је освојио ФА куп, али је био тек пети у Премијер лиги и није изборио пласман у елитно европско такмичење.

Француски извори тврде да су се људи из Кантеовог окружења, укључујући и менаждере, састали са представницима Пари Сен Жермена и постигли начелни договор о условима сарадње. Упркос томе, било би погрешно рећи да је у овом тренутку трансфер близу реализације.

Чини се да ће највећи проблем бити финанијске природе, јер Парижани у овом тренутку немају довољно капацитета да финансирају Кантеов трансфер јер морају да поштују правила које намећа УЕФА кроз Финансијски фер плеј. Због кршења истих већ су били кажњени.

Према незваничним информацијама до којих је дошао Паризијен, Челси би за Кантеа тражио барем 110.000.000 евра на име обештећења, а не би требало заборавити да се за овог везисту занимају и Барселона и Реал Мадрид.

Е сад, велики богати клубови не би било то што јесу да не успевају да пронађу начин да ипак финансирају велике трансфер помоћу различитих вратоломија. А то у конкретном случају значи да ПСЖ мора да прода рецимо Гжегожа Криховјака, Гонсала Гуедеша, Анхела ди Марију, Хесеа и Алфонса Ареолу. Делује да је на дугачком штапу, али не треба заборавити да је париски клуб прошле сезоне довео и Нејмара и Килијана Мбапеа.

Канте је прошле сезоне у дресу Челсија одиграо 48 утакмица и постигао један гол, а био је и један од кључних играча селекције Француске у походу на титулу светског шампиона. Лондонски Плавци су га у лето 2016. године купили од Лестера за 36.000.000 евра.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар