Бјелица: Дуго сам причао са Дивцем...

"Он зна шта би играч требало да уради да буде успјешан", рекао је нови члан Кингса послије договора са својим новим тимом.

Кошарка 23.07.2018 | 16:30
Бјелица: Дуго сам причао са Дивцем...
Иако је наговијештено да би могао да се врати у Европу, Немања Бјелица (30) ипак је остао у Америци.

Некадашњи МВП Евролиге потписаће трогодишњи уговор са Сакраментом и опет ће постати саиграч Богдану Богдановићу.

Филаделфију је одбио јер му није одговарало да сели породицу на само годину дана, што је узето у обзир у његовим преговорима са генералним менаџером Кингса, легендом српске и европске кошарке, Владом Дивцем.

Уз потврду да се договорио са Сакраментом, "Бели" је открио да је најдуже разговарао баш са првим оперативцем "краљева", што су амерички медији прије два дана и објавили.

"Провео сам доста времена у причи са Владом. Он је икона у мојој земљи и има јединствени поглед на то шта је потребно да доспијете у успјешну позицију у НБА лиги, као и шта би играч требало да уради у таквој ситуацији", изјавио је Бјелица за "Yахоо спортс".

"Вјера организације (Сакраменто Кингса) и њихова приврженост мени одушевила је и мене и моју породицу. Спреман сам да урадим све што могу да помогнем Кингсима и да будем дио Сакраментове заједнице", додао је он.

Бјелица је у НБА лигу стигао прије три године и у све три сезоне је носио дрес Минесоте, са којом се растао овог љета.

Филаделфија га је жељела, али је Дивац ипак знао боље да му "приђе" и да га убиједи да је селидба у главни град Калифорније и у тим Дејва Јергера ипак прави потез.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар