Ово су нови, Лебронови Лејкерси - колико су јаки?!

У суботу ујутро најављен је долазак шестог новајлије у "Ел Еј". Докле мислите да ће сви заједно "догурати" у сезони пред нама?

Кошарка 23.07.2018 | 15:30
Ово су нови, Лебронови Лејкерси - колико су јаки?!
Леброн Џејмс отишао је овог љета из Кливленда послије оствареног обећања да ће донијети у родни крај титулу и наставио каријеру у Лос Анђелес Лејкерсима.

Славна франшиза, чији тим пет сезона није играо у плеј-офу, сада је на новом почетку и на челу са Меџиком Џонсоном прави нову екипу.

Тачније - скоро да је "склопила" састав.

Осим Леброна, у Лос Анђелес су до сада стигли центар Голден Стејта Џавал Мекги (30), плејмејкер Њу Орлеанса Ражон Рондо (32), "свингмен" (бек/крило) Индијане Ленс Стивенсон(27) и немачки руки, (крилни) центар Мориц Вагнер (21).

Списак имена новајлија од прошле ноћи је дужи, јер је једногодишњи уговор са Лејкерсима потписао и Мајкл Бизли (29), крилни играч Њујорка који је са Џејмсом играо у Мајамију током сезоне 2013/14.

Талентовани и проблематични кошаркаш, који је кроз каријеру неколико пута био привођен и кажњаван због посједовања оружја и марихуане (једном се сам пријавио на лијечење), прошле сезоне играо је 74 пута за Никсе и просјечно постизао 13,2 поена, уз 5,6 скокова.

Бизли је био други "пик" НБА драфта 2008. године и у Лејкерсе стиже као најконстантнији играч Њујорка у такмичарској 2017/18, с обзиром на то да је Кристапс Порзингис почетком фебруарапокидао лигамент кољена.

Претпоставка је да ће Бизли у Лејкерсима имати улогу важне резерве.

Осим наведених новајлија, чланови екипе Лука Волтона су и младе снаге, које чине играчи "старосједиоци" - плејмејкер Лонзо Бол (20), бек Кентавијус Калдвел Поуп (25), крило Брендон Инграм (20), крилни центар Кајл Кузма (24), центар Ивица Зубац (21)...

Тако бар за сада изгледају Лејкерси. Посматрано "на папиру", који домет предвиђате Леброну и саиграчима у новој сезони?

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар