"За Рафу је трава значила велике болове у кољенима!"

Франсиско Роиг, тренер Рафаела Надала, каже да су партије Шпанца на травнатој подлози у годинама за нама пратили велики болови у коленима.

Тенис 22.07.2018 | 19:30
"За Рафу је трава значила велике болове у кољенима!"
"На трави је лоптица доста 'тежа' и морате веома добро да радите ногама. То је изузетно важно. А, као и свима, и Рафи доста тога зависи од осећаја. На крају, и он је човек, иако многи мисле да болови у коленима нису толико негативан фактор. Бол утиче на боку, нешто што је такође заиста важно када играте на травнатој подлози. Годинама је на трави играо са великим боловима у коленима", рекао је Роиг.

Рафа је у мају освојио свој 11. Ролан Гарос, односно 17. Гренд Слем у каријери, да би потом био поражен од Новака Ђоковића у спектакуларном полуфиналу Вимблдона, после нове епске борбе у пет сетова.

"Са 'лошим' коленима просто немате никакве шансе на трави. Колико год покушавали,, немогуће је јер је потребно да будете стабилни, на подлози која је свакако најнестабилнија. Ако нисам стабилан, онда не могу ни да играм на високом нивоу. Овде, на Вимблдону је потребно да баш и тог дела тела извлачите значајан део снаге. Зато и кажем, ако колена нису на 100 одсто онда немате превише шанси, иако вам ни то не гарантује да ћете победити", рекао је Надал, који је годинама имао огромних проблема са овим делом тела, највише због свог бескомпромисног стила тениса.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар