Намирницама против масноћа у крви

Ако не волите одласке код лекара због гужви у чекаоницама и дугог чекања, стручњаци вам предлажу неколико намирница за које тврде да успешно снижавају масноће у крви и побољшавају квалитет живота.

Здравље 21.07.2018 | 12:40
Намирницама против масноћа у крви
СВАКО ко има масноће у крви требало би да их коригује. Њиховим раним откривањем и лечењем могу се избећи хипертензија, гојазност, дијабетес и многа друга обољења и компликације. Ако већ не волите одласке код лекара због гужви у чекаоницама и дугог чекања, стручњаци вам предлажу неколико намирница за које тврде да успешно снижавају масноће у крви и побољшавају квалитет живота.

* Бели лук је први на листи који редовним конзумирањем снижава не само холестерол већ и крвни притисак, спречавајући на тај начин појаву атеросклерозе.

* Пасуљ и боранија снижавају холестерол за 20 одсто у року од 3 недеље, ако дневно једете једну порцију.

* Лимун због завидне количине есенцијалних уља снижава лош холестерол, а витамин Ц неутралише слободне радикале и подстиче циркулацију.

* Ораси су изузетно делотворни код снижавања холестерола и спречавања срчаних обољења. Да би се постигла њихова ефикасност свакодневно, током дана, треба појести по шаку ораха.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар