Сити и Дортмунд почињу "луди летњи плес"!

Шесто издање летњег серијала пријатељских утакмица почеће у ноћи између петка и суботе у Чикагу.

Фудбал 20.07.2018 | 23:00
Сити и Дортмунд почињу "луди летњи плес"!
Међународни куп шампиона (ИЦЦ), летње такмичење настало по замисли америчког мултимилијардера Стивена Роса, ове године се враћа у никад обимнијем издању.

Од 20. јула до 12. августа у њему ће учествовати 18 тимова, од којих ће сваки одиграти по три утакмице, а укупан број мечева је 27.

Тежиште је и даље на тржишту САД, где ће се утакмице играти на 15 стадиона, капацитета углавном већег од 60.000 седишта.

Укључено је и седам европских градова (Мадрид, Лондон, Даблин, Ница, Леће, Фаро, Клагенфурт), а у односу на претходна издања "ИЦЦ", "закинути" су Азија и Аустралија, пошто ће једини домаћин бити Каланг у Сингапуру.

Тамошња публика ће од 26. до 30. јула уживати у дуелима мадридског Атлетика, Арсенала и Пари сен Жермена, по систему "свако са сваким".

Част да отворе овај атрактивни серијал имаће у суботу од 3.00 по централноевропском времену екипе Манчестер ситија и Борусије Дортмунд, које ће се састати на "Солџер Филду" у Чикагу.

Већ у суботу у Клагенфурту (16.00) играће Бајерн и Пари сен Жермен, а Ливерпул и Борусија у недељу (22.00) у Шарлоту.

Када Атлетико и Интер 12. августа на стадиону "Ванда Метрополитано" спусте завесу на "ИЦЦ 2018", у Енглеској ће већ бити одигране утакмице првог кола Премијер лиге. Тако ће Куп шампиона, у комбинацији са Светским првенством у Русији и уобичајеним квалификацијама за европска такмичења, учинити да летње паузе за љубитеље фудбала практично не буде!

Поред поменутих клубова, учесници "ИЦЦ 2018" биће Барселона, Бенфика, Челси, Јувентус, Манчестер јунајтед, Милан, Реал Мадрид, Рома, Лион и Тотенхем.

Ако у "мору" дербија треба издвојити неколико мечева које БАШ треба видети, то су Манчестер сити - Ливерпул у Њу Џерсију 25. јула (Пеп Гвардиола сигурно ће бити додатно мотивисан због три победе "редса" над освајачем Премијер лиге у четири прошлосезонска дуела), Манчестер јунајтед - Ливерпул 28. јула у Ен Арбору и Реал - Јувентус 4. августа у Лендоверу, где ће се састати доскорашњи и нови тим Кристијана Роналда.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар