АБА - жријеб: Обрачун Београда и Загреба на старту!

У првом колу новог циклуса регионалног такмичења састаће се Игокеа - Мега, Звезда - Цибона и Цедевита - Партизан.

Кошарка 21.07.2018 | 10:45
АБА - жријеб: Обрачун Београда и Загреба на старту!
Од почетка АБА лиге 2018/19 дели нас нешто више од два мјесеца, а у петак поподне је из канцеларије регионалног такмичења медијима послат комплетан распоред.

Прво коло на програму је 29. и 30. септембра, када ће у центру пажње бити окршаји београдских и загребачких тимова. Црвена звезда мтс угостиће Цибону, док ће Партизан НИС у главном граду Хрватске одмјерити снаге са Цедевитом.

Бранилац титуле Будућност дочекаће Крку, повратника у елитни ранг и шампиона АБА 2 лиге прошле сезоне.

ФМП ће код куће играти против Задра, Мега ће у Лакташе на дуел са Игокеом, а у Љубљани ће се састати Олимпија и "хит" минуле сезоне, Морнар из Бара.

Утакмице ће се играти искључиво викендом, а до краја регуларног дијела сезоне 17. марта предвиђене су двије паузе - од 25. новембра до 8. децембра због квалификација за Свјетски куп 2019. и од 10. фебруара до 2. марта због националних купова и посљедњег, шестог "прозора" квалификација за Мундобаскет.

"Вјечити дерби", играће се у оквиру деветог и 20. кола.

Партизан ће бити домаћин Звезди 24. или 25. новембра, а црвено-бијели ће бити организатори дербија 2. или 3. марта.

На почетку сезоне Звезда игра три од четири утакмице код куће, против Цибоне, Крке и Игокее, али једино гостовање, у другом колу, биће у Подгорици.

Црно-бијели, насупрот свом највећем ривалу, играће пред својим навијачима само у другом колу против Олимпије, док ће гостовати Цедевити, Морнару и Крки.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар