Има се, може се: Лимузина за суд

Након извршне власти на ред за чашћавање стигла је и судска власт.

Република Српска 20.07.2018 | 20:05
Има се, може се: Лимузина за суд
Осим већине министара у Влади РС, нову лимузину добиће и Уставни суд РС. У плану је да аутомобил буде са дизел мотором, црне металик боје, са аутоматским мјењачем. Износ готово 82 хиљаде марака. Списак опреме је подугачак:

- лед дневна свјетла и лед главна сијалица,

- путни рачунар,

- темпомат,

- хромиране лајсне око прозора,

- гријање у предњим сједиштима,

- електроподешавање предњих сједишта по висини и са подешавањем лумбални дио леђа,

- средњи наслон за руке напријед.

И то је само дио опреме коју аутомобил Уставног суда треба да има. Тендер за куповиону возила је расписан. Заинтересоване фирме имају рок до 6. августа да доставе понуду.

Међутим, са расписивањем тендера за изградњу зграде Уставног суда иде мало теже. Министарство правде припрема документацију за избор извођача радова – Влада треба да одобри милионе.

''Према првим процјенама, за изградњу зграде Уставног суда у Бањалуци биће потребно око пет милиона марака. Дакле, уколико Влада Републике Српске донесе одлуку да се овај пројекат финансира у текућој години, до краја августа можемо имати све припремљено за расписивање тендера за заинтересоване извођаче радова'' – одговорили су из Министарства правде РС.

Зграда Уставног суда РС биће изграђена у центру Бањалуке, иза Централне банке БиХ. Град Бањалука додијелио је земљиште, урађен је пројекат, одобрена је и грађевинска дозвола.



(БН телевизија)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Јел' то СНСД купује за будуце судије?

20.07.2018 18:55

У овим возилима це се возити други људи, а не ови који сада раде у уставном суду. Будуце судије "ни криви ни дузни" це добити возила која нису ни сањали, а конкурс за набавку им предлозио СНСД, а одобрила Влада будуце (мало сутра) предсједнице Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

абоб

20.07.2018 19:22

Тоооо тако тако у. Сиромасној земљи сељака на брдовитом Балкану !! Људи заслузили постено па нека се готиве од лимузине до авионааа бравооо људи бјезитеее овдје је јос 16 вијек поробљена дрзава безвласце лоповлук сваке врсте

Name

НИје добро

21.07.2018 07:27

Будући ће да се возе, али неће провизију-рекет за ауто узети. То се сада узима, садашњи ће то да узме. Џаба и високе плате и привилегије и оно испод стола и жита што се узима, гладеж и грабеж остају то што јесу: Гладеж и грабеж.

Name

ЛОВАЦ

20.07.2018 20:06

Ово Дзерард Селман,предсједник суда, набавља себи возило за лов???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боба

20.07.2018 20:37

Сеелманеее срам те било професије срамото сву имовину одузети

Name

Игор

20.07.2018 20:23

Хромиране лајсне хахахахаххаххахах

ОДГОВОРИТЕ
Name

Селмане

20.07.2018 21:31

заборавио си , вибратор 26 цм,са батеријом и на струју,дузи кабл,вибрације јаке,промјер фи7,5 цм,изразене главе,цоколадне боје....знас нек се надје при руци.Јебем вам све лоповско,а глупсони свјетски,само сто добро мазијају,е , ту свака вам цаст...

Name

миле

20.07.2018 22:06

Изградња Уставног суда вец је договорена са Итегралим тендер це бити расписан форме ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

20.07.2018 23:30

Људи се цесто зале како нам је правда и правосудје споро тако да у то име Власт је одлуцила да судијама купи нова возила да судије иду брзе на посао. Исто тако су претходно полицајцима у име побољсања услова рада дали нове пендреке да могу боље да бију народ, док у име свијетле и боље будуцности посебна пазња посвецена је пензионерској популацији. Са таквом власти, градјани РС могу да буду мирни и спокојни, са све земљом црном.

ОДГОВОРИТЕ