Био пет мјесеци у затвору, изашао, па...

Па данас потписао за тим из Примере! Луда прича Рубена Семеда!

Фудбал 20.07.2018 | 21:15
Био пет мјесеци у затвору, изашао, па...
Семедо из затвора директно у Примеру! Рубен Семедо, португалски фудбалер, појачаће шпанску Уеску недуго након што је изашао из затвора.

Семедо је ухапшен је због тога што је оптужен да је, заједно са још двојцом рођака, отео, везао и мучио непознатог човека.

Жртва тог немилог догађаја је 12. фебруара пријавила полицији да су га Семедо и његови рођаци малтретирали у играчевој кући.

После тога, наводни починиоци овог дела украли су жртвине кључеве од куће и са њима отишли како украли новац, или било шта вредно са чим би могли да га уцењују.

Семедо је тада суспендован од стране ВИљареала током другог дела сезоне, али свакако не би могао да наступа за "жуту подморницу" јер је у затвору провео више од 140 дана.

Семедо је у Виљареал прешао из Спортинга, а сада је постао, путем позајмнице, члан новог шпанског прволигаша Уеске.

У званичном саопштењу тог клуба наведено је да је овај дефанзивац познат по доброј скок игри и агилности, а нигде се не наводи његово скорашње кршење закона.

24-годишњи фудбалер је рођен у Амадори у Португалу, а за млађе селекције националног тима наступио је осам пута.

Једна од интересантнијих прича овог прелазног рока је живот и прича Рубена Семеда. Овај португалски фудбалер је данас отишао на позајмицу из Виљареала у Уеску која ће наредне сезоне играти у Примери. И ту ништа не би било чудно да управо није пуштен да изађе из затвора после скоро пет месеци?!

Он је платио кауцију од 30.000 евра и тако је добио излазак на слободу. Оптужен је за различита разбојства као што су оружана пљачка, киднаповање па чак и покушај убиства! Семедо је 20. фебруара наводно везао и мучио човека у његовој кући како би могао да га опљачка. Сада по изласку из затвора не сме да приђе поменутој жртви на 300 метара удаљености и мора сваке недеље да се "чекира" у полицијској станици.

Чим је доспео у затвор, Семеду је престала да стиже плата из Спортинга. Пре тога је два пута још хапшен. Колико је Семедо компликована личност, хајде тако да то дефинишемо, говори чињеница да је раније ове године у ноћном клубу у Валенсији ударио човека по глави стакленом флашом. Семедо је дошао у Виљареал из Спортинга за 14.000.000 евра, али је играо само четири меча јер је играо само четири утакмице због бројних повреда.

Све ово није сметало Уески да доведе Семеда на позајмицу уз поруку да је "добар у ваздушним дуелима, да је агилан и да добро чита игру".

Ко је пратио младу репрезентацију Србије на Европском првенству у Пољској прошле године могао је да види колико је Семедо добар играч и колико је заправо опасан када оде у туђи шеснаестерац на скок. Има фантастичан осећај и за скок у дефанзиви, али и да удари лопту и пошаље је у туђу мрежу. Није случајно плаћен 14.000.000 евра. Виљареал не даје сваки дан толики новац. Шта више...

Али, очигледно мора још нешто да се гледа када се доводе играчи, не само фудбалско знање.

Уеска га је довела на позајмицу, спремна је на ризик. Видећемо да ли ће јој се то исплатити. Семедо је почетком ове седмице изашао из затвора, у њему је био од 22. фебруара, а већ данас је потписао за нови клуб.

Ето, и то је могуће. Видећемо у каквој ће бити форми наредне сезоне када ће наступати у Примери у коју се Уеска вратила.

Односно - да ли је радио склекове...



Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар