Како МУП РС мијења ставове?

Након сједнице проширеног Колегијума МУП-а Републике Српске министар и његови сарадници изашли су са подацима о полугодишњем раду МУП-а. О томе како је вођена истрага у случају убиства 21-годишњег Давида Драгичевића из Бањалуке данас говоре другачије него на прес-конференцији 26. марта.

Република Српска 20.07.2018 | 19:30
Како МУП РС мијења ставове?
У првој половини 2018. године, у Републици Српској догодило се осам убистава, а међу њима је и убиство Давида Драгичевића – саопштили су из Министарства унутрашњих послова Републике Српске. Ово је први пут да су из МУП-а јавно рекли да се у случају смрти Давида Драгичевића ради о убиству.

„Ради се о убиству Давида Драгичевића. Ви знате да је Окружно јавно тужилаштво донијело наредбу о спровођењу истраге за кривично дјело убиство против непознатог починиоца овог кривичног дјела“, рекао је директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум.

Изјава директора Полиције, сушта је супротност онога што је МУП РС тврдио на пресконференцији 26. марта ове године.

„Овдје је неспорно утврђено кретање Давида Драгичевић и криминалистичка верзија јасно указује да се ради о задесној смрти. Значи, он је на одређени начин вјероватно пао крећући се овом маршутом у ријеку Црквену која је тада била прилично набујала", рекао је 26. марта начелник Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС, Дарко Илић.

Директор Полиције Републике Српске на питање новинара да прокоментарише наводе Давора Драгичевића да је у ноћи између 17. и 18. марта ове године полицијско возило дошло по Давида када је избила туча, каже, да ниједна та оптужба није потврђена, као и да се за сва питања треба обратити бањалучком Окружном тужилаштву.

„Те оптужбе кроз истрагу нису потврђене уопште и јасно у наредби тужилаштва стоји на који начин је то извршено и гдје је уопште само спорна локација која се налази горе у Улици Велибора Јањетовића - Јање. Значи, то је све спорно, то можете видјети и из наредбе тужилаштва, које је спровело истрагу заједно са полицијом. Значи, то су дезинформације које уопште нису потврђене, све смо ми то провјеравали“, рекао је Дарко Ћулум.

Министарству унутрашњих послова сада је очигледно све спорно у и око куће у улици Велибора Јањетовића Јање. А 26. марта на конференцији за новинаре, ништа није било спорно. Покојни Давид, тада је јасно и недвосмислено оптужен за крађу.

„Што се тиче провалне крађе у тој кући. Рекао сам вам доказе које сам вам изнио, који неспорно указују да је лице прије него што је смртно страдало, извршило ту провални крађу. То су чињенице“, рекао је Илић 26. марта.

У случају убиства Давида Драгичевића испитано је више лица и знатан број њих морао је проћи и полиграф – рекао је директор Полиције РС. Ћулум се ипак није много задржавао на детаљима у вези са полиграфисањем.

„Полиграф није доказно средство. Ви знате да је то само једна смјерница што се тиче рада Полиције, односно оперативног рада. Много је лица ту полиграфисано, ја сада не знам, али сигурно више од 20 лица је до овог момента полиграфисано у том случају“ - рекао је Ћулум.

Према нашим информацијама, четири лица нису прошла на испитивање на полиграфу у случају убиства Давида Драгичевића. За МУП је то тек једно је од два убиства која нису ријешена у првих шест мјесеци ове године у Републици Српској.



(БН телевизија)

Коментари / 41

Оставите коментар
Name

Нинџа Корњача

20.07.2018 17:49

Могу они сада причати шта хоће, повјерење је трајно изгубљено,лично за мене нису висе институција коју треба поштовати,сами су себе дисквалификовали,трајно!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

20.07.2018 18:44

Срам вас било, убили сте недужног момка. Немате ништа људско у себи.Правда за Давида!

Name

Игипоп

20.07.2018 19:03

Стета је да аннкетни одбор није затразио да на полиграф оду Илиц и Цулум. Бас ради мира у куци

Name

Мрак!!!

20.07.2018 19:03

Ја им не вјерујем од 27. 07. 1972. Вјерујем да има бањалуцана који памте овај датум! На овај датум је на велику залост угасен један млади зивот!!! ИСТИНА И ПРАВДА ЗА ДАВИДА!!!✊✊✊

Name

Јој-ИГИПОП

20.07.2018 19:19

Па ста би било да су тразили кад и овако не увазавају извјестај анкетног одбора.Ко би оцитао тај полиграф кад је овдје врхуска повезана и заједно крију убицу.

Name

опаска: професор

20.07.2018 19:34

Ово су лазови-аматери а јос раде у полицији!? За мене су то неуки дрипци који нису дорасли ни до матуре а камо ли до некаквих министарских функција.

Name

Аа

20.07.2018 19:41

Цуј једно од два нерјесена убиства. Господо статистицки мозда јесте једо од два нерјесена убиства али то једно убиство је горе него сто других а ви знате засто

Name

аматери-клосари

20.07.2018 19:42

Ове хохстаплере је требало послије операције крадје "специјалаца" одмах смјенити. То се не мозе десити док је криминална влада на целу РС..

Name

Господо из Мупа

20.07.2018 20:13

Имам неколико питања - шта би и како се заврши онај скандал са зољом која је испаљена на ону пословну зграду - о томе нико одавно, ни ријеч не прозбори? Штаа би са оним пријетећим порукама, које ономад примише Лепир, и још двојица његових блиских колега, ни о том одавно нико ријеч не прозбори? И на крају да вас питам, шта би са оном експлозивном направом, која бијаше бачена на кућу Дарка Илића, ни о томе нико одавно ни ријеч не прозбори? Ми смо градјани, ми смо вас "бирали", дал' посредно, или непосредно, ми пунимо овај буџет, и према томе ми вас и плаћамо, и ми имамо право да знамо шта се дешава у нашој земљи, колико смо у њој сигурни, и према томе имате обавезу да нас обавјештавате, како теку, ове, али и друге истраге, које водите - ако их уопште водите!

Name

РЕ, ГОСПОДО ИЗ МУПА,

20.07.2018 22:50

А ста би са фалсификатима проф Паповица??? Кад су видјели које крупне "рибе" су у мрези фалсификатора слуцај стопиран, цак нудјено запосљење сина у ХЕТ?!

Name

А ја сад позивам

20.07.2018 17:53

Наше водеће блогере - Вукана, Васковица..., затим Авду Абдића, има вас, Богу хвала, - дајте се мало потрудите, па направите један "филмић", да видимо и успоредимо шта су све дотична господа, причала протеклих 100-тињак дана?! Да успоредимо оно онда и ово сад! Па нека кажу, да није истина да су рекли овако, а не онако? И да објасне нпр откуд неке ствари у Давидовим џеповима, а Давид није био тамо и није их могао узети... Урадите то за нас, своје вјерне пратиоце!

ОДГОВОРИТЕ
Name

За А ЈА САД ПОЗИВАМ

20.07.2018 18:05

Да у праву си. То ни било занимљиво приказати јавности ,који су то муљатори и злоцинци.

Name

Зељко Бањалука

21.07.2018 06:44

Господо из МУПа КОГА КРИЈЕТЕ,КОГА КРИЈЕТЕ,КОГА КРИЈЕТЕ.ТИК-ТАК ТИК-ТАК ТИК-ТАК........

Name

Скептик

20.07.2018 17:55

Након три мјесеца рекли су да се ради о убиству. Након још три мјесеца рећи ће да су га они убили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ СКЕПТИК

20.07.2018 18:07

НЕЦЕ ОНИ НИКАД ПРИЗНАТИ, АЛИ СВЕ ЦЕ СЕ ОТКРИТИ, СВЕ ЈЕ ТАКО ПРОВИДНО ..

Name

ПРАВДА

20.07.2018 18:04

СВЕ У МУПУ ЈЕ НАОПАКО КРЕНУЛО ОД БАХАТИХ ИСТУПА МИНИСТРА ПОЛИЦИЈЕ, КОЈИ ЈЕ СВАКОМ ПРИЛИКОМ ЗЕЛИО ДА ПОКАЗЕ ДА ЈЕ ОН ,,БОГ,,. ТАКО САД ИСТО ОБИЦНИ ПОЛИЦАЈЦИ НА УЛИЦИ ПОКАЗУЈУ БАХАТОСТ И НЕЉУБАЗНОСТ .. МИСЛИМ ДА МУП СА ОВИМ РУКОВОДСТВОМ НЕМА НИКАКАВ УГЛЕД У НАРОДУ, ПОВЈЕРЕЊЕ ЈЕ ИЗГУБЉЕНО ЗАУВИЈЕК. ИЗРЕКЛИ СУ ПУНО КОНТРАИНДИКТОРНОСТИ ,ЛАЗИ, ПРОМЈЕНА ИЗЈАВА .. МАЛО ДИЈЕТЕ САД ВИДИ ДА ЈЕ СВЕ НАМОНТИРАНО ОКО УБИСТВА ДАВИДА. ЗНА СЕ ДА ЈЕ ДОДИК НАРЕДИО ЛУКАВУ ДА ОДРЗЕ ТУ КОФЕРЕНЦИЈУ, ТРЕБАО ЈЕ И ОН БИТИ, НЕ ЗНАМ ЗАСТО НИЈЕ .. ВАЉДА СУ СВЕ ОЛАКО СХВАТИЛИ .. САД СЕ САВ МОНТИРАНИ ПРОЦЕС ОДМОТАВА ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

20.07.2018 18:41

У МУПУ је све кренуло наопако када су одржали ону идиотску конференцију за штампу и када су оптужили МРТВОГ Давида Драгичевића да је наркоман, лопов и самоубица. Понављам твој став МУПУ КРЕНУЛО НАОПАКО, али наопако је само то што нису успјели ЗАТАШКАТИ убиство које је МУП учинио!!!!

Name

Муп

20.07.2018 18:27

Од мене лично сте добили отказ, невјерујем вам више ни ријеч. Кад вас видимо на улици, требамо бјежати од вас. Моје сте поверење трајно изгубили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Муп

20.07.2018 19:37

После свега сад кад се погледа да је ономад најбољи министар здравља др. Слободан Станић са позиције министра смијењен смс-поруком и то зато што је учинио уштеде код набавке цитостатика, а у случају овог бруталног убиства нити врх мупа помишља на оставке, а нити премијерка (могла би) да се захвали појединим министрима због мира у кући. После свега бојим се да ће полиција морати за било шта испред себе да има адвоката кад треба да некога приведе због било чега и најмање ситнице. Ето у мојих 52 године никад до сада се против мене није водио нити 1 поступак ни прекршајни, а ни кривични, а ипак се нелагодно осјећам кад на ретровизору примијетим полицијски ауто иза себе. Ово мора под хитно да се прекине, јер не води ничему, а продубљује све веће неповјерење. Правда за Давида!!!

Name

ДИЛЕТАНТИ НА НАЈВИСИМ ФУНКЦИЈАМА - ЛАЗОВИ

20.07.2018 18:33

Ови највиси руководиоци из МУП-а су се ститеци убице , сауцеснике и помагаце испрофанисали као најобицнији дилетанти и портири у МУП-у сви заслузују превремену пензију или отпустање, па онда кривицно гоњење због сауцесниства у прикривању злоцина, а исто тако и патолог Каран. Додик је у ТВ емисији "лаза и паралаза" изгледао к'о унезверени во кога су везали за рогове и воде на кланицу. Прицао је неповезано, цак је и поменуо "да је њему и Лукацу Давидов ујак рекао да је Давид био и на тезим дрогама од марихуане". Смијесно је било гледати Додика како кипти од бијеса и страха у ТВ емисији "Цирилица", а свјестан је да лазе. Долази октобар и дуга хладна зима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РРкљ

20.07.2018 21:48

Пензија би била нешто као награда. А нема 'превремене', има само пензија по закону, треба испунити законске услове.

Name

Архандјело

20.07.2018 19:08

Само правда за Давида. Ниста друго него правда. Сацекати да видимо ста це се истрагом утврдити. Правда за Давида

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јој

20.07.2018 19:16

Кад је ку..а рекла да је к...а?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина и правдаДавид

20.07.2018 19:44

Давиде,дусо наса,твоји су кораци далеко стигли...стизе истина и правда,сваки дан је близа.Наплатице се злоцинцима свака рана сто су ти нанијели.Поцивај у миру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

разумио

20.07.2018 19:55

Док нас воде овакви папци аматери нема нам напред!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опрез

20.07.2018 20:05

Нисам сигуран да су они несто промјенили.Колико видим дрзе се старе приче само је спорно као тих 20 метара које не покрива видео надзор.Без обзира сто је наредјена истрага за убиство,након избора ако побједе експресно це бити прогласена задесна смрт и разлаз.А онда кад добију крила нек нам је бог на помоци

ОДГОВОРИТЕ
Name

бака

20.07.2018 20:19

Молим вас немојте стављати њихове фотографије да не прљамо своје погледе од њих.Толико су постали огани да ми се повраца зеленозута тецност,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хркљус

20.07.2018 20:50

Мени су бас занимљиви,подсјецају на ликове из ,,топ листе надреалиста,,.

Name

Никита

20.07.2018 20:42

Истрага вођена у кривом правцу, не утемељене оптужбе убијеног младића, докази су могли бити за три мјесеца уништени, подметнути, измјештрни неко ипак мора бити одговоран за ове озбиљне пропусте у раду....

ОДГОВОРИТЕ
Name

сипово

20.07.2018 20:44

Ови се још увјек надају да ће се извући.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Октобар

20.07.2018 22:41

Ја једва чекам октобар, радујем му се, сањам га...

Name

нн

20.07.2018 21:00

Питање за МРАК? Ја зивим у Б Луци од1972 волио би знати ко је тад убијен! Ниста лицно само ме интересује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ММ

20.07.2018 21:38

ПОЛИЦИЈО АУТОРИТЕТ СЕ НЕ КУПУЈЕ ВЕЋ СТВАРА. ШТА ВИШЕ ДА ВАМ СЕВЈЕРУЈЕ САМИ СЕБЕ ДЕМАНТУЈЕТЕ, АНКЕТНИ ОДБОР ДРВЉЕ И КАМЕЊЕ НА СЈЕДНИЦИ НС РС ДАНАС ВРАЋАТЕ ПРИЧУ И СЕБЕ ДЕМАНТУЈЕТЕ.ОЧИТО ЈЕ ДА НЕШТО НИЈЕ УРЕДУ УНУТАР МУПА РС РАЧУНАЈУЋИ И ПУ. ОЧИТО ЈЕ ДА СУ ОДНОСИ СУБОРДИНАЦИЈЕ НАРУШЕНИ.СТИЧЕ СЕ ОСЈЕЋАЈ ДА ЈЕ У ПИТАЊУ РИВАЛИТЕТ КО ЋЕ ПРИЈЕ У ЈАВНОСТ И ЖЕЉЛЕ ЗА МЕДИЈСКОМ ЕКСПЛАТАЦИЈОМ. ПОМНО ПРАТЕЋИ ДЕШАВАЊА ВИДЉИВ ЈЕ АПСОЛУТНИ АМАТЕРИЗАМ

Name

Мрак!!!

20.07.2018 21:44

НН ??? На тај датум је "УГАСЕН" један млади зивот!!! Остаје тузно сјецање!!! ИСТИНА И ПРАВДА ЗА ДАВИДА!!!✊✊✊

Name

За Мрак

20.07.2018 22:45

Па добро, кад си већ почео, онда реци до краја, шта је то било! Ја сам родјена 73г, и логично је да не могу знати? А занима ме!

Name

За Мрак

21.07.2018 02:15

Господине,ништа лично,сем што ме занима као људско биће,али не могу наћи,шта се десило тог 27.07.72? Можете ли нам Ви рећи?

Name

Цика веља

20.07.2018 23:46

Па ако Давор Драгицевиц лазе,износи теске ријеци на вас,ако вас назива убицама,засто га не ухапсите? Зато сто је цовјек управу,зато сто лазете,сто страхујете од истине,зато сто сте убице. Васу дјецу сте склонили на сигурно,накрали сте милијарде да их обезбједите,а тудју дјецу убијате. Стамите се . . . Правда за Давида,правда за све . . .

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Цика веља 21.07.2018 01:46

21.07.2018 04:00

Ухапсили би они њега, или би "слуцајно" био прегазен украденим аутом, а "непознати" возац би се једноставно одсетао. Или би се једноставно са лица мјеста удаљио аутом и запалио га. Али, то би изазвало револт народа какав није запамцен. Е, да није било оне конференције за стампу у којој је МУП-ова врхуска испала крдо магараца, могли су сваста?

Name

Мрак!!!

21.07.2018 09:06

Цика Веља,свака цаст за коментар! ИСТИНА И ПРАВДА ЗА ДАВИДА ✊✊✊!

Name

Требињац

21.07.2018 05:11

Људи моји како се нико не сјети да јавно упита учеснике оне несретне конференције за штампу, да ли су они спремни на полиграфисање о случају Драгичевић

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Требињац

21.07.2018 10:42

Требињац, брате, па ко ће питати, знаш ти оно да ку*ва - ку*ви очи не вади? Нема ко питати него ми, ојадјени и прегажени народ, и то сваки дан и на сваком мјесту, питати и питати, и не дозволити да криминал гурну под тепих! Поздрав нашој драгој браћи у Херцеговини, из Бањалуке!