Најскупљи фудбалер миленијума након 423 дана у Реалу!

Дочекао га Роналдо! Винисијус Жуниор ће можда, за почетак, морати на каљење у Кастиљу.

Фудбал 20.07.2018 | 19:45
Најскупљи фудбалер миленијума након 423 дана у Реалу!
После 423 дана дочекао је Реал Мадрид најскупљег фудбалера рођеног у овом миленијуму!

Маја 2017. обавезао се првак Европе да плати Фламенгу 45.000.000 евра за Винисијуса Жуниора, да би тек овог петка, као пунолетан, бразилски офанзивац потписао уговор са краљевским клубом.

И то на наредних седам сезона, што се може тумачити речима да је будућност стигла на стадион „Сантјаго Бернабеу“.

„Добио сам најбољу могућу прилику која може да се укаже фудбалеру. Спреман сам да се жртвујем како бих доказао да заслужујем шансу. Имао сам шансу да бирам између сјајних светских клубова, а изабрао сам највећи. Ми смо Реал Мадрид и ми увек желимо више“, поручио је момак рошен 12. јула 2000, на званичној промоцији у друго појачање екипе Ђулена Лопетегија, после десног бека Алвара Одриозиле.

У сали за представљање дочекао га је председник Флорентино Перез, а из првог реда тапшао му ЛуисНазарио да Лима Роналдо. Нема, ваља, већег подстрека кад и један од најбољих нападача свих времена верује и једног од најталентованијих постмиленијумијанаца.

„Почаствован сам што сам достигао врх фудбалског брега са само 18 година. Показаћу тренеру и новим саиграчима да сам спреман да играм. Што је пре могуће. Даћу све од себе да искористим ову шансу. Ионако ми жртвовање није страно, пошто сам рођен и одрастао у скромној породици“, додао је Винисијус.

С обзиром да је тек стигао из Бразила и да на позицијама крилних нападача влада права гужва у Реалу, руководство размишља да Винисијуса остави на каљењу у Кастиљи. Што је и за клуб и за њега боља опција него да га одмах шаљу на позајмицу. На исти начин период прилагођавања могао би да прође РодригоГоес, плаћен Сантосу такође 45.000.000 евра, чији је долазак предвиђен после 1. јануара.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар