Да ли Заха вриједи 78.000.000 евра?

Изгледа да има ко то да плати! Покетино нуди Сисока и лову, Евертон би да се реши Боласија! Крилни нападач одбио да постане најплаћенији фудбалер Кристал Паласа.

Фудбал 22.07.2018 | 00:00
Да ли Заха вриједи 78.000.000 евра?
Да су цене отишле у небо постало је јасно оног тренутка кад је Пари Сен Жермен „откључао“ Нејмара за 222.000.000 евра, али да ће оволико да поблесаве клубови мало је ко очекивао. Уз сво уважавање Кристал Паласа, његове историје, тренерских квалитета Роја Хоџсона, помало невероватно делује јутрошња информација са Острва да клуб из Лондона цени Вилфрида Заху на – седите пре него што ово причитате – 78.000.000 евра!?

Можда и вреди, а што је најзанимљивије, можда се неко и упеца. Штавише, енглеска штампа уверава да су два клуба озбиљно загрилза за крилног нападача и да имају платежну моћ да га приуште. С тим, да и Евертон и Тотенхем не би дали само кеш за репрезентативца Обале Слоноваче, већ би на Селхурст парк послали једног играча.

Евертон је проценио да му Јаник Боласи није баш потребан у новој сезони, али је питање да ли Кристал Палас жели да поново ангажује Француза (играо до 2012. до 2016). Карамеле цене да Боласи вреди око 20.000.000 евра, а остатак би покрили новчано. Њихова невоља није само премишљање Паласа, већ и напад Тотенхема, пошто је Маурисио Покетино означио Заху метом до краја прелазног рока. Спреман је, мимо обичаја клуба, да дубоко завуче руку у џеп. Певци размишљају да градском ривалу препусте МусуСисока, који нема одговарајућу минутажу, а да разлику покрију кешом и тако добију играча ког желе.

И Захи се више свиђа идеја да појача Тотенхем. Зато је одбио 125.000 фунти седмичне плате у Кристал Паласу којом би постао убедљиво најплаћенији у тиму. Жели да иде по сваку цену, а под условом да баш он постане прво појачање Мамуза за нову сезону сигурно ће надмашити досадашњи клупски рекорд кад је реч о куповинама, постављен прошлог лета ангажовањем штопера Дајвисона Санчеза из Ајакса за 40.000.000 евра.

После ових информација и раста цене Вилфрида Захе јасно је да Борусија иоз Дортмунда, која га је такође хтела, нема шта да тражи у трци са два премијерлигаша.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар