Ускоро сарадња СДС - ФИДЕС

Предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица другог дана боравка у мађарској престоници Будимпешти састао се са потпредсједницом владајуће странке ФИДЕС Каталин Новак која је и државни секретар за омладину и породицу у Влади Мађарске и договорио сарадњу СДС-а и ФИДЕС-а.

Република Српска 20.07.2018 | 12:50
Ускоро сарадња СДС - ФИДЕС
„Нама је значајно да сарађујемо и да тражимо пријатеље који баштине идентичне вриједности и који одлучно и храбро знају да воде своју земљу и свој народ, а управо је господин Орбан један од тих људи као и један од водећих политичара у Европској унији“, истакао је након састанка Говедарица новинарима.

Он је истакао да се радује што су односи Мађарске и Србије одлични захваљујући предсједнику Вучићу и премијеру Орбану и оцијенио да су они на високом нивоу и на једном историјском максимуму.



„То много значи нашој Републици Српској, и представља одређену гаранцију за мир и стабилност али и за економски развој који је итекако битан, јер су нам потребни пријатељи који су спремни да покрену инвестиције и отворе нова радна мјеста како би народ могао да живи у Српској, да ради, ствара и гради породице стварајући Српску“, нагласио је Говедарица.

Он је најавио да ће СДС успоставити озбиљну међупартијску сарадњу са ФИДЕС-ом.

„Сарадњу са ФИДЕС-ом дефинисаћемо меморандумом о сарадњи у наредном периоду, што ћемо озваничити потписом са предсједником ФИДЕС-а Виктором Орбаном“, најавио је Говедарица.



Говедарица је подсјетио да Мађарска успјешно води демографску политику, и да су у последњих девет година направили значајне искораке са озбиљном мјерама које су резултирале тако што је спријечен одлив становништва и нагласио да то треба да буде примјер Републици Српској.

„Желим да ова сазнања и примјере искористим и као будући предсједник радићу на томе и то ће бити један од основних задатака“, рекао је Говедарица.

Он се захвалио премијеру Орбану и Новаковој што су допустили да на једном високом друштвеном нивоу отвори расправу која ће према његовим ријечима бити на добробит грађана Српске.

Државна секретарка за породицу и омладину Владе Мађарске Каталин Новак истакла је да су Мађарска и водећа партија ФИДЕС велики пријатељи српског народа и да су вољни да сва искуства пренесу и да помогну пут Републике Српске и БиХ према европској будућности.



Новакова која је потпредсједница ФИДЕСа оцијенила је данашњи састанак са Говедарицом као веома занимљив и користан и додала да су се заједно усагласили да ФИДЕС и СДС имају сличне програме на разним питањима миграције, демографије, и да су одлучни смо за чврсту сарадњу у будућности.

„Република Српска се суочава са великом проблемом наталитета и демографије, али и проблеми са презадуженошћу, као и илегалном миграцијом која је опасност за читав регион и ми ћемо помоћи у свим овим пољима“, казала је Новакова.

Она је подсјетила да је Мађарска већ 14 година чланица ЕУ а да ФИДЕС као политичка организација постоји ради 30 година.

„Девет година чинимо власт и у овој години освоји смо трећи мандат са двотрећинском већином што значи да народ слаже са политиком које водимо и имамо велика искуства са свим проблемима о којима смо разговарали а које смо успјешно ријешили“, рекла је Новакова.

Она је истакла да је циљ политике ФИДЕС-а да ојача земљу, а будућност види у томе да се рађају дјеца и проширују мађарске породице, али и да се хришћанске вриједности сачувају.

СДС

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

Нас Вукота

20.07.2018 10:58

Ајде председнице. Знас ста мадјарице цијене. Одради то па да нам буде мало боље. Видис да нема ко други.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.07.2018 12:38

Овај као да се кандидовао за градоначелника Новог Сада! Стално је у Војводини, сад мало да са Мађарима испреговара! Вуку га дани из младости....

Name

ЖИКА Ж

20.07.2018 12:54

Сад кад хоћеш неку клетву на некога "Да бог да да ти Додик долазио у кућу"...!?

Name

ккк

20.07.2018 13:07

Мој Вукота, врло добро знас кога предсједник Вуциц подрава. Само Предсједника Додика и никога висе!

Name

Браво

20.07.2018 13:32

Мадјарска је са Орбаном на целу направила економски бум,браво Вукота,тако се ради,није срамота уцити од тренутно најбољих у Европи,срамота је умислити да знас не питати и не конуслотвати се са другима па своју земљу,насу Републику Српску коју смо крвљу створили направити да смо дузни и Богу и народу.Да смо биједа од које нем веце у Европи.Подрска за Вукоту!

Name

САМY

20.07.2018 10:59

Ако нисте знали шта ће ову опозицију извући из жабокречине то је ова Мадјарска странка. Ни једног тренутка нису рекли да се боре против система, него ће они кад додју на влас радити поштеније. Бићемо бољи мајке ми. А ММФ остаје, задуживање такође,европске интеграције такодје,гуљење коже народу такодје, баш као и ови до сад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

20.07.2018 11:06

Па ти онда зато ВЕЛИШ НЕКА ОВИ ГУЛЕ И ДОКРАЈЧЕ!!!Па дај не шири песимизам,и онако је све црно!!!!Зар није боље промјенити ове,па мјењати и те сто додју ако не раде како треба!!!Ваљда треба устати и борити се ,не чекати тоталну пропаст!

Name

децко

20.07.2018 11:22

Пасиван смо народ, једном кад сдс додје на власт требати це нам 20 година да схватимо да није то то

Name

САМY

20.07.2018 11:33

Вјеруј друже да ти је свеједно ко је од њих на власти, јел ти стварно вјерујес у неке промјене. Ако си млађи од 25 година разумијем те а ако си старији а пишеш ово онда си веома наиван,а сто се оптимизма тиче,оптимисти су обично нереални људи.

Name

Браво

20.07.2018 11:36

Говедарици су врата свуда отворена јер нема мрља и афера, док Миле има рампу свуда. Може још кратко код Вучића али и он га лагано откантава

Name

НН

20.07.2018 11:51

Па Додик да мало мање краде одпухао би опет Сзп..Не видим ста су понудили конкретно за промјене..једина утјеха и нада да це бар мало мање красти од актуелне власти..

Name

САМY

20.07.2018 12:23

Одуваће их опет не брини.

Name

децко

20.07.2018 11:00

Ако це сарадјивати са овим фасистима, изаци цу на изборе да прецртам и понистим свој гласацки листиц! Не треба мене нико представљати, поготово не они који сарадјују са људима којима се гласа за уводјење санкција у еу! хвала г. Предсједнице

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

20.07.2018 11:17

Па јес боље је заокрузи оне сто су потписали мапу Нато,што су ,дали Брчко,лажно причали о Референдуму а онда га срамно поништили!!!Они ће и ову причу о Сребреници исмијати и изманипулисати ,па ћемо остати још горе посрамљени!!!!Наравно треба Вукоту добро посматрати шта ради и бити критичан,ал од два зла треба изабрати мање!!!!Зар да нам предсједник буде жена-преводилац која је радила за стране трупе !!!!Чини се да је и Колинда нешто слично радила!!!!!

Name

децко

20.07.2018 11:36

Оно сто је потписано -не мозес "пљунути па лизати"! Просла баба са колацима! Превисе смо мали да би се "тјерали узводно".Треба изабрати од два зла мање... не знам јос цу размислити до октобра... да је свако бољи од Додика... то јест!

Name

За дечко

20.07.2018 11:38

Е мој дечко, шта лупаш. Какви фашисти ти се привиђају. Миле је ишао и причао са ФПО Аустрија, то је фашистичка странка. Ово је патриотска странка која је издигла Мађарску, избацила ММФ и остале паразите које је Миле овдјњ накотио

Name

тртмрт

20.07.2018 11:01

ово је добра вијест а не глупарије из Бх/РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

20.07.2018 11:03

Браво госп. Вукота, предсједнице Републике Српске. Тако се граде пријатељски односи, и да се угледамо у напредну земљу Мадјарску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САМY

20.07.2018 11:35

Браво,заслужио си сендвич.

Name

Мурија

20.07.2018 11:20

А нас главати Рудоња нигде И нико неце да га види преко границе само АВ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

20.07.2018 12:10

Ош бан дати да загриземо сендвич па да ти повјерујемо

Name

Дезертер

20.07.2018 12:11

Предсједниче, Мунира и Чавић ти ставили на списак 22000 бораца на срамни списак осумничених за геноцид у Сребреници. Шта радиш по том питању. Срам да вас буде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

20.07.2018 12:18

Вукота, у Мађарској је диктатура Орбана веом страшна. Ако ће нам Мађарска, садашња Мађарска, бити узор и подршка. Путуј Европо ... Ја не знам више куда бих, гдје бих... Немојте одговор истрјерао је ММФ и слично знам, али: Јеси то у праву. Али има других ММФ-ова. Рецимо само Мађарка увози око 70% млијека, а највише из Холандије. Некада била најјача по сточарству и пољопривреди у опште. Рецимо, врати ти све кредите "Банкарском Олошу", то је добро. А од ситне МилоКрадове плате мораш ићи куповати отпад у маркетима, озрачен кажу. Није све како изгледа,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несо Република Српска

20.07.2018 12:20

Сви иду у мадјарску и тамо сви по нешто добију,чланови дос-а,генерали војске србије,а можда и због вајкрема иду!

ОДГОВОРИТЕ