"Боље и тежи противник, него пут до Казахстана!"

Армин Ђерлек и Саша Здјелар, везисти Партизана, били су задовољни партијом екипе против Рудара, али и противником у наредној рунди.

Фудбал 20.07.2018 | 11:45
"Боље и тежи противник, него пут до Казахстана!"
"Ушли смо опуштеније у утакмицу јер нисмо имали резултатски императив, зато што смо све мање-више решили већ у Пљевљима. Дали смо гол на време, потом увећали вођство и мирно привели утакмицу крају", рекао је Ђерлек.

Црно-бели су још једном савладали екипу из Пљеваља са 3:0 и укупним резултатом 6:0 пласирали се у друго коло квалификација за Лигу Европе.

"Испромашивао сам се и на крају прошле сезоне, никако да пробијем лед и дам гол... Тако је кренула и ова такмичарска година, али је свакако најважније да ми играмо добро и да побеђујемо. Тријумфи нам доста значе са самопоуздање у овом делу сезоне, а ми се сада окрећемо најпре гостовању у Судулици, а потом и Литванцима. Чврста су екипа и сигурно је да ће се, попут Рудара, бранити против нас", закључио је Ђерлек, који заиста није имао среће да постигне погодак.

Вицешампион Србије ће у наредној рунди такмичења играти са Тракаијем, који је успео да елиминише казахстански Иртиш.

"Никоме није лако дати шест голова у две утакмице, али се опет, исто тако, може рећи да смо и лагано прошли даље. Направили смо добру увертиру за почетак првенства, идемо утакмицу за утакмицом... Добро смо отворили утакмицу данас, прошла нам је лепа акција коју смо уигравали на тренингу и после тога је било доста лакше за игру. Имали смо шанси да буде и далеко убедљивије, пре свега мој промашај, односно одбрана њиховог голмана са буквално два метра. До краја сусрета је дошло до мањег замора код нас, па су и они имали шансу, две... Али не придајем томе превише значаја, у недељу је већ нова утакмица и желимо што боље да започнемо првенство", рекао је Здјелар.

Занимљиво је да ће Партизан гостовати у Литванији само дан после вечитог ривала, пошто Црвена звезда наредне среде игра реванш са Судувом у квалификацијама за Лигу шампиона.

"Можда смо имали среће да не путујемо у Казахстан, али је боља екипа прошла даље и чека нас тежи посао. Али о њима ћемо када дође време, за сада не знамо ништа од њима, иако смо у разговору између себе закључили да је све боље него заиста дугачко путовање до Павлодара".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар