ЛЕ: "Дупла побједа" нишког Радничког за друго коло!

Нишлије сигурне и на Малти.  Некад Павков, сада Панков! Раднички покорио Малту, сад следи оно право. . .  Нишлије сигурне и у реваншу против Гзире – 1:0.

Фудбал 19.07.2018 | 20:30
ЛЕ: "Дупла побједа" нишког Радничког за друго коло!
После 4:0 у Нишу јасно је било да ће фудбалери Радничког у друго коло квалификација за Лигу Европе, али Нишлије су се потрудиле да озбиљно одраде посао и на Малти, па је Гзира поново савладана. Овај пут - 1:0.

Стрелац јединог гола био је Радован Панков, који је погодио и пре недељу дана на "Чаиру", за вођство Нишлија 1:0. Асистент је био Александар Станисављевић, центаршутом из слободног ударца.

Екипа Ненада Лалатовића сада чека победника дуела Макаби - Ференцварош, са којим ће се састати идућег четвртка, 26. јула и 2. августа. У првом дуелу, играном у Будимпешти, било је 1:1.

Пре тога, Нишлије ће у првом колу Суперлиге угостити новосадски Пролетер (недеља, 20.00).

Победник се знао и пре другог меча, али је Раднички и на Малти одрадио добар посао да у лепом расположењу сачека другу рунду квалификација за Лигу Европе, у којој ће се намерити на Макаби или Фенецварош.

Ауторитет, тако потребан екипи која се вратила на сцену Старог континента, тим Ненада Лалатовића је потврдио и на Малти, где је био бољи од Гзире (1:0), па се укупним резултатом 5:0 пласирао у наредну рунду.

Прошле сезоне основно оружје тима са југа Србије био је снажни нападач Милан Павков. У овом прелазном року Раднички је довео играча сличног презимена, али тотално различитих карактеристика. Некадашњи омладински репрезентативац наше земље Радован Панков одлучио је победника на Сентенери стадиону на Малти. Млади штопер се у осмом минуту одлично снашао у шеснестерцу домаћина и погодио мрежу Гзире на асистенцију левоногог Станисављевића.

Раднички је готово рутински одрадио посао. Није био супериоран као пре седам дана у Нишу, али је у доброј мери контролисао ритам и дешавања на терену. Гзира је најбољу шансу пропустила средином првог полувремена када је из непосредне близине пуцао нападач Жоржињо.

Малу сенку на тријумф Радничког бацила је повреда стандардног штопера Црномарковића. Он је принудно замењен у 34.минуту, па је шансу добио Украјинац Бондаренко.

ГЗИРА - РАДНИЧКИ НИШ 0:1 (0:0)
/Панков 8)

Стадион: Сентенари

Судија: Сурен Балијан (Јерменија)

Стадион: Сентенари (Та Кали). Судија: Сурен Балијан (Јерменија).

ГЗИРА: Цурми, Борг, Веронезе, Балдакино, Соарес, Брифа, Билбао, Кохен, Сћери, Корболан, Жоржињо.

РАДНИЧКИ: Живковић, Тодоровски, Панков, Црномарковић (од 34. Бондаренко), Станковић, Нома, Мићић, Станисављевић, Грбић (од 46. Јовановић), Хаскић (од 63. Никодијевић), Мркић.

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЛИГУ ЕВРОПЕ - ПРВО КОЛО (РЕВАНШ МЕЧЕВИ)

Уторак
Левски - Вадуц 3:2 (1:1)  /први меч 0:1/
Шкупи - Глазгов Ренџерс 0:0  /први меч 0:2/
Хонвед - Рабортнички 4:0 (2:0)  /први меч 1:2/

Среда
Жељезничар - Транс Нарва 3:1 (2:1)  /први меч 2:0/

Четвртак
Каират - Енгордани 7:1 (4:0)
Тобол - Самтредија 2:0 (1:0)
Динамо Минск - Дери Сити 1:2 (1:1)  /први меч 2:0/
Виторул - Расинг 0:0 /први меч 2:0/
Иртиш - Тракаи 0:1 (0:0)  /први меч 0.0/
Ганџажар - Лех 2:1 (0:0)  /први меч 0:2/
Лаци - Анортозис 1:0 (0:0)
Гзира - Раднички (Н) 0:1 (0:1)  /први меч 0:4/
Славија Софија - Илвес 2:1 (1:0)  /први меч 1:0/
Номе - Стјарнан 1:0 (0:0)  /први меч 0:3/
Молде - Гленован 5:1 (2:0)  /први меч 1:2/

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар