''Серену не воле као Роџера и Рафу, јер је обојена!''

Били Џин Кинг, некадашња прва играчица света, каже да Серена Вилијамс нема исту подршку као Роџер Федерер и Рафаел Надал због боје коже.

Тенис 21.07.2018 | 21:30
''Серену не воле као Роџера и Рафу, јер је обојена!''
"Када је изашла на терен у суботу, сви са трибина Централног стадиона пружили су јој огромну количину љубави. Иако то говори доста тога, то није увек био случај. У ранијој фази турнира није увек имала подршку целог стадиона, као што је случај са Роџером Федерером или Рафаелом Надалом, а сматрам да је то зато јер је 'обојена", рекла је Кинг.

Американка, коју многи сматрају најбољом тенисерком свих времена,није успела да се домогне осмог пехара на трећем Гренд Слему сезоне, односно да стигне до свог 24. трофеја са четири највећа турнира, пошто је поражена од Немице Анђелик Кербер.

"Истовремено, искрено говорећи, жене не завређују исту количину пажње, ентузијазма или спонзора као што је случај са мушкарцима. Серена је невероватан спортиста, снажна жена са најлепшим сервисом на свету. Њен ритам је као поезија у покрету и сигурна сам да ће наставити да буде прави узор свима, а посебно црнкињама", закључила је дванаестострука Гренд Слем шампионка.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар