На "Бриџу" се прича италијански: Легенда је опет ту!

Веза између Сарија, руководства и играча биће легендарни фудбалер кога на "Бриџу" обожавају.

Фудбал 21.07.2018 | 23:15
На "Бриџу" се прича италијански: Легенда је опет ту!
Ђанлука Вијали, Клаудио Ранијери, Карло Анћелоти, Роберто ди Матео, Антонио Конте, па Маурицио Сари - није тешко увидети менаџери које националности доминирају "Стамфорд Бриџом" у последње две деценије.

У Челсију обожавају Италијане, али и поред титула које су неки од побројаних донели "плавцима" - једно име је ипак исписано златним словима, и то из играчких дана - Ђанфранко Зола!

Сјајни италијански нападач оставио је дубок траг у Премијер лиги за седам сезона колико је наступао у дресу Челсија, било је прича и после честих смена у ери Романа Абрамовича да ће доћи и на место менаџера, али то се није десило...

Ипак, у Челсију осећају да је сада по доласку Мауриција Сарија потребна "веза" између руководства, играча и тренера, па су се окренули добро познатом имену.

Један од омиљених "плаваца" постао је помоћник свом сународнику Сарију и у свом првом обраћању казао је да ће покушати да се прилагоди новој улози и помогне Челсију да се врати на стазе освајања трофеја.

Зола је са екипом, у којој нема фудбалера који су наступали на Светском првенству, отпутовао у Перт где Челси очекује прва од четири провере до старта нове сезоне.

Видећемо да ли ће Сари, који је релативно касно стигао у Челси због перипетија око уговора с Антонијом Контеом, успети да донесе фудбал из Напуља због ког га је Роман Абрамович и ангажовао, али је јасно да ће бити потребна појачања.

За сада је стигао тек Жоржињо у трансферу вредном око 55 милиона фунти, док је Италијан изразио жељу да поново сарађује и са Гонзалом Игуаином.

На представљању је такође истакао да му је потребан централни везни фудбалер, а медији с Апенина данас наводе да је Челси већ отпочео преговоре са Миралемом Пјанићем из Јувентуса кога Сари изузетно цени.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар