Вајда: И мене је Новак изненадио на Вимблдону!

Тренер српског тенисера признао да није очекивао да ће освојити гренд слем у Лондону.

Тенис 21.07.2018 | 10:30
Вајда: И мене је Новак изненадио на Вимблдону!
Новак Ђоковић вратио се на победнички пут тријумфом на Вимблдону. Освајање гренд слем пехара на најпрестижнијем турниру на свету после тешког периода и дуге паузе био је велико изненађење за многе, али и за тренера Новака Ђоковића Марјана Вајду.

Словак је искрено признао да није очекивао да ће Новак то успети.

"Након што сам поново почео сарадњу са Новаком, свакодневно сам доводио у сумњу све што радим, јер сам знао да нема повратка на старо и да морам да пронађем новог Ђоковића. Мислио сам критички, негативно, иако нисам таква особа. А онда се догодио тријумф на Вимблдону, што је право изненађење и за мене и нешто што још увек не могу да објасним", искрен је Вајда.

Словачки стручњак, упркос томе што одлично познаје Ђоковића, признаје да је био изненађен резултатом у Лондону.

"То је био највећи шок за мене у последњих 10 година. Почели смо нову сарадњу и због свега што смо прошли веровао сам да Новак може поново да буде добар и да осваја гренд слемове, али нисам очекивао да ће то одмах урадити. Учешће на Квинсу му је много помогло, добио је на самопоуздању, али је сумњао у то како ће играти на Вимблдону", рекао је Вајда.

"Много је побољшао сервис, а највећи напредак је ритерн. У Паризу није могао да игра на том нивоу, па чак ни на осталим турнирима, али је пронашао начин да се врати на Вимблдону. Искрено нисам веровао да у полуфиналу може да добије Надала, јер је искусан, играо је много више на гренд слемовима него Новак, а и до тог меча деловао је физички боље. Али онда је Новак у петом гему ментално направио нешто невероватно. Пронашао је ту снагу иако дуго није играо тако тешке мечеве против ривала као што је Надал. Не знам одакле је црпео ту снагу, али ју је имао, ишао је на лоптице, имао је више храбрости, командовао је на терену и успео је", објаснио је Вајда, који ће наставити сарадњу са Ђоковићем.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар