Влада треба да повуче Извјештај

Због значаја и озбиљности теме због које је предсједник Народне скупштине Републике Српске сазвао колегијум за понедјељак, шефови посланичких клубова странака Савеза за промјене ће се одазвати позиву и покушати да, заједно са другим странкама, разумно и крајње одговорно донесемо одлуку која ће бити у најбољем интересу Републике Српске, саопштено је данас из Савеза за промјене.

Република Српска 19.07.2018 | 16:25
Влада треба да  повуче Извјештај
Подсјећамо да је Извјештај Комисије за Сребреницу, због које је посебну сједницу НСРС затражио предсједник Републике Милорад Додик, усвојен као резултат пресуде Дома за људска права, који је обавезао тадашњу Владу Републике Српске, а не Народну скупштину да извјештај усвоји.

С обзиром на то да Народна скупштина Републике Српске, управо због тога, не може ни да поништи извјештај, што је предсједник Републике најавио прије неколико дана, тражимо да Влада Републике Српске прије сједнице Колегијума НСРС донесе одлуку о стављању ван снаге одлуке Владе из 2004. године о прихватању Извјештаја Комисије за Сребреницу, као и да припреми информацију о разлозима за одбацивање Извјештаја, напомињу из Савеза за промјене.

Засједање НС РС може услиједити само послије става Владе која је надлежна да Извјештај стави ван снаге. Ако то Влада не уради и не припреми информацију за Народну скупштину Републике Српске, овај позив је у том случају бесмислен и упућен органу који није надлежан за одлучивање.

Упозоравамо да је ово веома озбиљна тема за Републику Српску и да о оваквим темама не треба расправљати под притиском изборних активности, већ разумно и на основу чврстих аргумената, закључује Савез за промјене.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Посјетилац

19.07.2018 14:49

Шта фали мало скупштинске расправе спровести?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гола истина

19.07.2018 15:10

Ма то су будалештине , као аполитична особа сматрам да се о томе не треба уопште расправљати, поготово што је Додик изјавио раније да је у Сребреници почињен геноцид. а то се сада лако може наћи на Јутјубу . Ја га сматрам као једног од највећих издајника српског народа.Реално говорећи тај циркус никоме није потребан,Ионако се суштинске ствари не могу поништити , а то је пресуда Хашког трибунала , декларација европског парламента из 2015 итд. Да ли ће то помоћи онима који су у име нације чинили злочине , неће ни њима , да ли ће мирније спавати -неће ни то , да ли ће неко због тога промјенити своје мишљење о том догађају, неће ни то.Према томе Тхе Гаме ис овер

Name

Зељко Бањалука

19.07.2018 14:54

УМЈЕСТО БОЈКОТА ВИ ДИСКУТУЈЕТЕ СА ДИКТАТОРОМ! ТРЕБАЛИ СТЕ ИЗВЕСТИ НАРОД НА УЛИЦЕ КАД СУ СТЕВАНЦЕВИЦ И МИТРОВИЦ КВАЛИТЕТНО КУПЉЕНИ. ПРЕВЕСЛАО ВАС МЕСАР РЕФЕРЕНДУМОМ У КАМПАЊИ! НАТЈЕРАО РЕВИЗОРА ДА ДА ОСТАВКУ ВИ НИСТЕ ИЗАСЛИ ИЗ СКУПСТИНЕ ДРАЗА ПЛАТА И ФУНКЦИЈА ОД РЕВИЗИЈЕ И ИСТИНЕ УСТО ОДЕ НАРОДНИ НОВАЦ! АКО САД ПОДРЗИТЕ ОДЛАЗЕЦЕГ ПОЛИТИЦАРА(МЕСАРА)СТВАРНО НИСТЕ ЗАРАДИЛИ НАРОДНО ПОВЈЕРЕЊЕ ДОКЛЕ ЋЕМО ЖИВЈЕТИ У ПРОШЛОСТИ АКО НИСТЕ ЧУЛИ РАТ ЈЕ ГОТОВ!!! УВИЈЕК ЋЕ БИТИ РАЗЛИЧИТИХ ИНТЕРПРЕТАЦИЈА ЗА НЕКЕ ДОГАДЈАЈЕ. НАРОДУ ТРЕБАЈУ РАДНА МЈЕСТА ПОСАО ХЉЕБ И ПРАВДА. ЗАТО СЕ ОДЛАЗИ ОДАВДЕ. БОЈКОТ БОЈКОТ И САМО БОЈКОТ МЕСАРА И БИСЕРКЕ ТО НЕК РЈЕШАВА НОВИ САЗИВ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посјетилац

19.07.2018 15:02

Теби као да се укључио црвени аларм због ове иницијативе Предсједника

Name

Ре Жељко Бањалука

19.07.2018 18:10

Управо је ваш Предсједник Драган Чавић и ваша тадашња влада усвојила онакав накарадни Извјештај о догађајима у и око Сребренице и тако свезала камен око врата српском народу. Тако су продали и Војску Републике Српске.

Name

србин

19.07.2018 15:41

Зна то Додо добро ал он гура у парламента да оптужи опозицију да ради против РС издајице.......а кад би то сама влада донијела обрушио би се свијет на њих.Зато ништа од повлачења списка .А и све да га повуку нијемци га имају пред собом.

ОДГОВОРИТЕ