Ко лаже, тај и краде, а ко краде тај и....

То да Милорад Додик испред и унутар куће Драгичевића није контактирао са Аљошом Борковићем, тим самопрозваним "ујаком", директно свједоче Сузана и Давор, родитељи убијеног Давида. Овде морамо поставити нека сасвим разумљива питања, попут: кад и гдје је то доиста Борковић причао Додику о Давидовим "наркоманским склоностима"? Па, зашто је уопште предсједник контактирао са овим (доказано!) Лукачовим "тројанцом" и саучесником у убиству? Или, ШОКАНТНО: да ли је састанак Додик - Борковић одржан ПРИЈЕ ДАВИДОВЕ ОТМИЦЕ?

Република Српска 19.07.2018 | 14:48
Ко лаже, тај и краде, а ко краде тај и....
Бар на сопствени рачун сам се посљедњих мјесеци наслушао медијски изречених лажи, а опет сам повјеровао да је Аљоша Борковић приликом посјете кући Драгичевића од 27. марта доиста причао са Додиком. Посебно јер се трећег дана потом и мени представио као члан породице, који "говори у име породице". Но, истину о томе како Додик и Борковић НИСУ ФИЗИЧКИ МОГЛИ разговарати онако како то Додик описује у Марићевој емисији "Плати, па лажи" саопштили су ми Давидови родитељи лично.

Није проблем да објелоданим како је ова еклатантна Додикова лаж разоткривена. Истог дана по објављивању текста о Давидовом лажном "ујаку" мајка Сузана ме је питала о коме то пишем. Није јој било јасно. Кад сам поменуо Борковића добио сам одговор како им он није никакав род. Но, онда се мајка Сузана сјетила како Додик у кући није могао контактирати са њим, али ни испред куће. Ова тешком трагедијом погођена мајка је врло луцидна и очуваног памћења.

Сутрадан позовем Давора и испричам му шта ми је Сузана указала. Давор је прво одреаговао наводећи да му тих дана није било ни до чега, а најмање да прати ко са ким разговара. Но, врло брзо се сјетио да су у кући Сузана и он насамо разговарали са Додиком, те да га је он испратио испред куће. Поменуо је и ону фотографију њега и Додика на одласку. На то је додао како је потпуно сигуран да се Додин уопште није задржавао испред куће, нити је са билоким контактирао, него је једноставно отишао.

Око овога Сузана и Давор немају никаквих дилема - Милорад Додик испред њихове куће није разговарао ни са ким, а најмање са Аљошм Борковићем. Стварна истина је да ожалошћени родитељи тих првих дана нису се могли фокусирати на дешавања око њих, а понајмање да упрате шта чини који појединац. И то је Лукачов "тројанац" Борковић данима користио, злоупотребљавао и бездушно извршавао свој "задатак".

Да је Аљоша Борковић дјеловао "по задатку" лично сам се увјерио 30. марта на Давидовом тргу. Догодило се да је више породичних пријатеља/познаника од раније пратило мој блог, па су Сузани и Давору предложили да ме контактирају. И ови су на то пристали. Бићу искрен: занимало ме да од њих дознам са чиме се тачно суочавам, а посебно око тога - ко је Давид Драгичевић доиста? На то сам добио увјеравања како су сви ти Бањалучани стали иза Сузане и Давора управо зато што познају породицу и знају истину. Дијаметрално супротну од онога шта су претходних дана јавности презентовали илић, Лукач и Ћулум.

На Даводовом тргу упознајем родитеље "Дванаест Величанствених", који ми опет идентично свједоче о Давиду и његовој породици. Људи ме представљају Сузани и Давору и кратко им изражавам саучешће. Шта рећи родитељима у моментима такве незамисливе трагедије? Елем, таман сам закључио како се ваља борити за ту праведну идеју и са правим људима, кад за све нас наступа крајње неочекиван шок.

Крајње непријатељски наступа Аљоша Борковић, тада већини непознат, те саопштева ријечи које никада нећу заборавити: "Ми смо у породици одлучили смо да Давидову смрт нећемо везати за друге случајеве. Нас не интересују ничији приватни сукоби. Имамо тим адвоката и све ћемо радити преко њих. Нећемо да се ту ико мијеша.". Сви смо били запрепаштени његовим наступом и ненаданом "промјеном воље породице". Још једну истакнуту чланицу "ПРАВДЕ ЗА ДАВИДА", чији је допринос нашој борби немјерљив, овај "тројанац" је слично дочекао. Бар по ономе шта сам дознао, али биће прилике да и о томе јавно говоримо - нормално кад она одлучи.

Данима је Борковић врло вјешто користио општу конфузију, а понајвише погубљеност ожалошћених родитеља. Требало је једно вријеме да они први и најискренији саборци Сузане и Давора провале ко је уопште тај тип и шта ради. Кад су Давору саопштили шта битанга чини овај га је аутоматски најурио. И од тад крећу "јади" Давидових убица, организатора злочина и саучесника. Већ прва сазнања показала су да је "лажни ујак" још како уплетен у злочин због ког је Давид Драгичевић убијен. Чак је један од кључних актера злочина!

Одлично је познато ког и каквог новца су се хтјели дочапати незајажљиви лешинари у врху полиције и каквим све проблемима је то резултирало. О "споразумном предиду рада" инспектора за високотехнолошки криминалитет МУП-а медији су се увелико бавили, а ко зна колико десетина појединаца (примарно у сједишту МУП-а) одлично зна позадину те афере. Знају, а ћуте! Баш као што ћуте о Давидовом убиству. И нека ћуте и даље - кад им то у образ може стати.

Није никаква тајна да је Давид одлично знао какав шљам је Аљоша Борковић, те да са њим није хтио имати билокаквог контакта. Зна се и да је у критичном времену Борковић свакојако (новцем, лажима...) покушавао прићи Давиду. По свему судећи ни овај "задатак" није успјешно извршио. Наиме, зашто би Давида отели, данима држали заточеног и звјерски мучили? То су обиљежја принуде, а никако добровољности.

Жалосно, али непобитно: Давид Драгичевић је страдао само зато што је имао изванредну интелигенцију и огромно знање, али и начела да то не треба злоупотребљавати. Нико овде није наиван: кад је нечије знање потребно и највећим монструмима такве они чувају и након почињеног злочина. Напросто, никад нису сигурни да ли ће им поново затребати. Или, да понове кримен. Нормално, таква матрица постоји кад имате добровољно саучествовање у криминалу.

Са друге стране, зна се: ако не може милом - слиједи брутална сила. И доказе те безобзирне силе имате по цијелом тијелу несрећног младића. Очекивано, након свега више га нису могли пустити, него су га убили. Све у свему, баш као ни предње описани "други" (криминализовање жртве), тако ни "први" задатак (врбовање за криминал) Борковић очигледно није успјешно извршио. Једино у чему је успио јесте да "ПРАВДА ЗА ДАВИДА" прошири круг осумњичених.

У том погледу дошло је вријеме да и Милораду Додику сопствена језичина "сијече главу". Са Борковићем се неспорно није састајао и разговарао како је то описао у Марићевој "Ћириличној лажијади". Ето нека се сам огласи и прецизира шта се доиста догодило. Може, насупрот, и даље наставити са лажима и мантрама, али тако све више на себе навлачи сумње.

Што се "ПРАВДЕ ЗА ДАВИДА" тиче спремни смо још 1 000 дана овако дјеловати, али ћемо доћи до истине и правде. И то управо на начин како су Сузана и Давор утврдили првог дана протеста - да институције истраже злочин и саопште истину. Ни за милиметар од тог постулата за готово четири мјесеца нисмо одступили.

Ко укупна дешавања иоле озбиљније прати може лако утврдити нашу матрицу дјеловања. Објелодањивање нових података и димензија злочина најчешће практикујемо након потеза освједочених бандита из врха полиције и правосуђа. Или кад се предсједник овако сам заплете у лажима. Зашто тако дјелујемо? Па наш постулат је да службена лица институција требају радити оно за шта их грађани плаћају - утврдити и објелоданити истину. Ми их само повремено овако "коригујемо".

Да је Махмут шврака усвојио Даворов и мој приједлог о промјени тужилачког тима ми би свакако настојали допринијети истрази и процесуирању убица и саучесника. Знамо каква је била његова воља. Са те позиције: зар да Лепиру и Врећи помажемо и у чему тачно? Да њих двојица раде свој посао Аљоша Борковић био би ухапшен и притворен прије најмање стотину дана. Питање је колико Ћулуми или Рађенови знају о стварној позадини убиства Давида Драгичевића. Они су добили задатке да фингирају инциденте и лажне крађе, а како би стварни злочинци лакше реализовали отмицу, заточење, мучење и убиство. Но, Аљоша Борковић је сасвим друга прича. Он засигурно зна кључне елементе злочина!

За крај: рече ли Додик како није "његово" да се мијеша у рад тужилштва? Ето, како видимо, њему много више "пристаје" то да са Аљошом Борковићем, Лукачом, Илићем, Ћулумом и сличнима лажно криминализује стварну жртву злочина. Доиста, можда се Додик малчице временски погубио. Можда је са Борковићем ипак разговарао ПРИЈЕ ОТМИЦЕ Давида Драгичевића???

радовановицборислав.блогспот.цом

Коментари / 42

Оставите коментар
Name

Балистичар

19.07.2018 12:53

Ови СНСД левати се сами запетљају у своју лаж!Чуј,ујак после 115 дана,па људи ко год има ујака зна да ту дистанце нема ,мајчин брат због сестре одмах се укључује у случај,а не након 115 дана као овај по задатку!И још нешто,Лукач треба да зна да ратно дјеловање полиције и мирнодопско цивилно ,нису исто!

ОДГОВОРИТЕ
Name

... ДА ЧИКО Б'ОНУ...

19.07.2018 13:44

Ко је убио Давида Драгичевића? Зашто миле месар крије убице и саучеснике???

Name

!!!

19.07.2018 14:03

"ујак" мени као некоме ко има 52 године звучи као каква шифра или кодно име. Да не помињем 90-их година кад се спомене "ујко и Чедо" на шта би се помислило. По мени је у овој заврзлами велики проблем то што је та лаж око "ујака" овјерена у "ћирилици" коју је преносила и АТВ. Тај Аљоша Борковић свакако зна разлог свог лажног представљања, али предсједник РС није ни требао, а ни смио то да овјерава, због дигнитета функције коју обавља на њему својствен начин, а и због великог браја грађана чију подршку очекује 7 октобра (чини ми се да се тај велики број рапидно осипа) Мислим да би било добро да се уважени господин Радовановић (уз допуштење породице Драгичевић) обрати руководству "хепy и АТВ" и затражи ултимативно да изманипулисани горостас Српског новинарства што хитније направи емисују "ћирилица" са 3 члана групе + Давор Драгичевић. Марићу би то била прилика да колико толико умањи штету која је нанесена, а био би то свакако користан потез у расвјетљавању и демаскирању ове трагедије. Правда за Давида!!!

Name

неопходно #1:

19.07.2018 14:22

Треба да отворимо досијее свих њих. Сви су они иста група умјесана у разне крими радње..

Name

Ре !!!

19.07.2018 15:32

Коме да се обрати? Руководству АТВ и хепи??? Смијесно, они само ко плати пласирају његову “истину”. Правда за Давида није једини слуцај. А ови из АТВ су исто сарадници полиције, провјерено!

Name

СОКО

19.07.2018 12:56

БАЊАЛУКУ ЗАОБИЋИ У ШИРОКОМ ЛУКУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептики

19.07.2018 15:10

РУДОЊИНО гостовање у "Ћирилици " је показало да је он потпуно дезорјентисан, пролуп'о је, изгубио компас....Не знам да ли има и какве има савјетнике, али се чини да кампању запичео катастрофално.Ово са ујаком је само кап у мору његових глупости и гафова. Али најјачи утисак ми је био његово исмијавање хоџа и џамија. У борби за Предсједништво битан је сваки глас па и од муслиманске популације.Оваквим ретардираним цуркусом изгубио је и последњу илузију да ће од поменутих добити и један једини глас а када буде изгубио плакаће и кмекаће да су гласови Бошњака отишли Иванићу. Ово све показује да је РУДОЊА изгубио сваки осјећај за вријеме и простор у којем се налази. Дефинитивно се показује : да је загризао превелик залогај тј. да тренутна ситуација превазилази његове способност и интелигенцију. Гостовање у Ћирилици је његов политички харакири.

Name

Чика Јова Змај

21.07.2018 15:31

Како изгубити изборе и полако се након тога испарити, а да не испадне превише офирно?

Name

Wодолија

19.07.2018 12:57

...зар је то несто ново да Додик лазе? То се зна унапријед и прије него отвори уста.... Он мора да лазе, цува своју сопствену главу....Али, досао је до краја....готов је...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХМ

19.07.2018 12:59

Што рек'о народ - ко је луд не буди му друг, а ви како 'оћете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.07.2018 12:46

Радовановиц је тески психопата

Name

психопати!

20.07.2018 15:31

Радовановиц је изузетан колега али и веома искусан струцњак, радили смо заједно!

Name

?

20.07.2018 16:59

Психопате су оне који ово урадише, а ни ти очигледно ниси бољи/а од њих чим ти је овај човјек психопата! ОЛОШУ!

Name

Рагиб

19.07.2018 13:05

Ајмо сад Његоше и остала СНСД братијо, цувари РС. Оплетите коментарима. Ваља зарадити дневницу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цуца цуца

19.07.2018 13:19

Па јасно нам је као дан, да је јос мало именовани предсједник цист, а исто тако и овај пицопјевац министар давно би они забранили мирне протесте. Послали и полицију и интервентне и специјалну ма све зиво. Али однио враг салу у своја говна су упали до усију, тону и нису у канализацији него у пуној септицкој јами. Видјели смо неку ноц одлазецег предсједника не требате га слу сати само посматрајте поглед, гестакулације одма видите лаз превару и оци вам све казну.

Name

П.П. ЊЕГОШ

19.07.2018 13:43

Пропали прецедник и кобасичар миле треба јавно да каже јер зна ко је убио Давида Драгичевића и зашто миле месар крије саучеснике тог убиства???

Name

ре Рагиб

19.07.2018 13:46

А сад ујак неваља а ко је организовао комплет Фацебоок сад га притисла полиција па поцео прицат е сад није род није ниста неце бит.

Name

РЕ РАГИБ

19.07.2018 14:15

СВЕ СТО БАЈНИ БЛОГЕРИ НАПИСУ ДАВОР ГОВОРИ-И ЛУД БИ ВИДИО ДА МАНИПУЛИСУ .

Name

н

19.07.2018 14:43

Крволочним секташима и главном вампиру мора доћи крај. Правда и истина побјеђују!

Name

БЛОГЕР

19.07.2018 15:31

Ја мислим да Лукац бајне блогере сваку ноц сања, ако уопсте мозе и спавати... Какава је то дрзава која страхује од блогера и конобара? А ви ботови се радујте, мозда зарадите који КМ са тим негативним коментарима. Готови сте...

Name

?

20.07.2018 17:01

Чуј блогери? ТИ ШТО ИМАШ НЕШТО ПРОТИВ ОВИХ ЉУДИ КОЈИ ПИШУ, ИЗНОСЕ ЧИЊЕНИЦЕ, ЗА КОГА РАДИШ?

Name

МИЛИ

19.07.2018 13:07

НЕК СВИМА ДРАГИ БОГ ДА СВЕ ОНО ШТО СУ ЗАСЛУЖИЛИ И КАКО ПРАВЕДНО РАДИЛИ! ТАКО И СРЕТНИ,ЖИВИ И ЗДРАВИ БИЛИ! НАДАМ СЕ ДА ПРОТИВ ОВАКВИХ РИЈЕЧИ НЕМА НИКО НИШТА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

децко

19.07.2018 13:15

Бог?! Док стигне бозја правда, људи се наживе!! Ако будемо само цекали на Бога, неце ни Он реаговати

Name

децко

19.07.2018 13:12

Е искрено да вам казем,... политицари нас дуги низ година вуку за нос! ми то пресутно одобравамо! заститили су се, направили приватне фирме за прање пара од дрзавних институција. ми сутимо... "само да се не пуца"! постоји проблем... пукло је! и да смо некакви људи, бањалука би вец прије 3 мјесеца била у опсадном стању од људи и протеста и цаусеску би вец "пао", без скупљања људи по цијелој бих за протесте... никад овдје неце бити боље! јер сви ми то заслузујемо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

19.07.2018 13:25

Свака част инспекторе Радовановицу само их мало по мало разоткривај.Врло мудра тактика свака част за похвалу.Само напријед до Правде за Давида и све остале.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Домик

19.07.2018 14:39

Кад неко зна и вриједи онда лоши ученици иду да га дискредитују и укаљају образ правећи га лудим и незналицом као у случају овог инспектора Радовановића...

Name

прогрес

19.07.2018 13:57

Бом, Додик дизе минималац на 440 км а ви прицајте ста хоцете -

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрмак

19.07.2018 14:23

Добицес ти и висе само ако будес цутао..

Name

Миле

19.07.2018 14:26

Јак вам минималац мене толико Доруцак коста....

Name

Дубиоза

19.07.2018 15:02

Инспектор Радовановиц, како казу његове колеге из МУПа, је порјесавао све сто му је досло под руку. Све тако док није неком стао на зуљ па га прогласисе лудим. Цова је типицан полицајац, бас какав полицајац треба да буде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боxон

19.07.2018 19:48

Хахахаха. Шта написа и оста жив.

Name

Ре Боxон

19.07.2018 20:33

Ти баш не волиш ова два блогера. Да је Радовановић био добар инспектор не каже било ко. Разумијеш? А де ти нама конкретно оспори његове способности. Шта је то смијешно.? Ајд...

Name

за БоxонИЈА

20.07.2018 17:02

ШТА СЕ БОЈИТЕ ЧИЊЕНИЦА?

Name

XXЛ

19.07.2018 16:47

ДОСТА ЈЕ...ПРАВДА ЗА ДАВИДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

дуле

20.07.2018 14:43

Ти да си паметан исао би свом дјетету на гроб

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ дуле

20.07.2018 16:16

Па ето ти си паметан па цес мозда, због ових криминалаца, ици свом.

Name

Несаница

20.07.2018 16:48

Народе има ли неко да казе ста би ми то требали урадити да би било боље а не ста су то друди радили да је овако.први који да рјесење бице именован за предсједника а ако има знање и моци мозе бити 3 у 1.Тако исто мислим ако отац зна ко је нек вец једном казе а ја биу онда у таквој ситуацији недај бозе знала ста бих урадила .зна се ста је дјете и по мени моја дјеца могу бити само моја дјеца и никада их неби користила ни у какве сврхе ни у каквом облику ни за какве потребе идеале.све ово мозда има смисао и истинитост али не са родитељством родитељском срецом несрецом .сто га би свију молила да размисле и покусају одвојити од данас бол патњ тугу зло једних јадних родитеља од политике и политицки сплетки.мозда смјените и владу и политицаре ал це доци други недај бозе и гори све је могуце.једино сто сигурно нецете урадити је вратити Давида назалост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТАКО ЈЕ ОЧИГЛЕДНО

20.07.2018 18:59

Отвори ОЧИ ДАВОРЕ, у вези оних кОји пљују, умањују рад људи који ти помажу од првог дана, а све под изликом правде, КАКО ЉУБЕ ИСТИНУ А ПРОТИВЕ СЕ ИСТОЈ ЈЕР СЕ НЕ ПОДУДАРА СА ЊИХОВОМ. Не може се истина љубити а бити против ње. ИСТИНА ЈЕ ЈЕДНА. ТО СУ АВЕТИЊЕ, ДАВОРЕ! МОЛИМ ТЕ НЕ БУДИ НАИВАН, изјавио си једном, ДАВИД ЈЕ БИО НАИВАН, ВЈЕРОВАО ЈЕ СВИМА! Отвори очи и видјећеш сам КО БЛАТИ И ПРОТИВИ СЕ ИСТИНИ, ко себи даје за право уопште да КОМЕНТАРИШЕ ИСТИНУ-ЧИЊЕНИЦЕ АКО СУ СА ТОБОМ НАВОДНО НА ИСТОЈ СТРАНИ?!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина и правда.

20.07.2018 20:37

Порука за ову господју НЕСАНИЦУ! Само ти име казе -не спавас и лосе ти је,писес глупости,спомињес мајцинство,ругас се оцу,сто зали своје звјерски убијено дијете.Спомињес политику...твоји це отици,а хтјела би да јос крадес заједно с њима.Зали ти себе,не Давида и не спомињи му имена.Има њега ко залити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сани

20.07.2018 23:10

Тог Борковица знам од 2001. кад је јос клинац био....задњих пар година уоцих аута, моторе...бахацење са неким новцем...паметном довољно....поздрав

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗВ

22.07.2018 02:01

...и убија!

ОДГОВОРИТЕ
Name

цитат:

22.07.2018 11:12

"... Нас не интересују ничији приватни сукоби. Имамо тим адвоката и све ћемо радити преко њих. Нећемо да се ту ико мијеша." откуда тај зна за приватне сукобе, значи отпочетка се боје да ћете стати на страну породице, е сад, оно сто мени пара очи јесте чињеница да је ово споменула и истиче и још једна/две особе на групи! Радовановицу ЗАТО ВАС СТАЛНО НАСТОЈЕ маргинализовати! САМО ЖУСТРО И ПРАВО! ПравдаЗаДАВИДА

ОДГОВОРИТЕ